Flexibele buis met draad

De flexibele buis met draad is een product wat je kosten en moeite bespaart. Het monteren van een buizen en trekken van draden kan een tijdrovende klus zijn, met name als deze op lastige bereikbare plekken gemonteerd moeten worden. Door te kiezen voor een voorbedrade flexibele buis kies je voor snelheid en gemak. Hieronder zijn alle beschikbare varianten weergegeven, onder ander met luidsprekerkabel, VD draad, UTP kabel, telefoonkabel en meer.

Pagina
Pagina

Van VD draad tot coax kabel

De flexibele buis met draad is verkrijgbaar met diverse varianten draad en kabel. Van UTP kabel en coax kabel tot VD draad. Een hoop verschillende draden brengt een verschillend aantal buisdiameters met zich mee. De buisdiameter is afhankelijk van het type draad wat door de buis wordt getrokken en de bescherming die nodig is om de draden veilig te monteren. De voorbedrade buizen variëren van 16 mm tot en 25 mm buisdiameter.

Flexibele buis met draad

Het kan wat lastiger zijn om draden te trekken in een flexibele elektrabuis. De oplossing hiervoor is heel simpel: een flexibele buis met draad. De draden zitten al in de buis en je hoeft dus alleen de buis nog maar aan te leggen. Je hebt de keuze uit flexibele elektrabuizen met verschillende soorten draden. Voorbeelden hiervan zijn:

Ook is er een buis die voorzien is van een trekdraad. Dan kun je alsnog de door jou gekozen draden gebruiken, maar wordt het een stuk makkelijker om deze draden door de buigzame buis te krijgen.

 

Buigzame buis met coax kabel

Een coax kabel gebruik je om beeld en geluid over te brengen. De geleiders van de kabel hebben dezelfde as. Hier komt de naam coax vandaan, het is namelijk een afkorting van coaxiaal. Deze kabel bestaat uit een aantal onderdelen:

  • Binnengeleider of de kern
  • Om de kern zit het elektrisch isolerende diëlektricum
  • De buitengeleider zit om het diëlektricum
  • De buitenkant is een kunststof mantel. Deze beschermt de kabel.

Flexibele buis coax

Kabels trekken en wegwerken

Het grote voordeel van deze flexibele buizen is dat je geen draad en/of kabel meer hoeft te trekken. De buis is voorzien van een of meerdere draden en kan gebruikt worden voor diverse installaties. Doordat de buis al voorzien is van bijvoorbeeld luidsprekerkabel, hoef je geen losse kabels meer te trekken

De flexibele buis is goed beschermd en de draden worden goed bij elkaar gehouden door de flexibele buis. Naast een groot gemak, is de flexibele buis met draad ook goed beveiligd. De buis is namelijk vlam vertragend en zelfdovend.