• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

Neopreen kabel

Neopreen kabel is een veel voorkomende kabel bij zowel binnen- als buiteninstallaties. Dit type kabel is een rubberen, maar eveneens soepele kabel. Deze kabel is uiterst geschikt voor de aansluiting van bijvoorbeeld verplaatsbare installaties in onder andere fabriekshallen.

De buitenmantel is, zoals gezegd, van rubber. Dit biedt u een merkbaar voordeel. Het voordeel is namelijk dat de kabel bestendig is tegen bijvoorbeeld slijtage en eveneens vrij eenvoudig is in gebruik.

Neopreen 1 aderig Neopreen 1 aderig Neopreen 2 aderig Neopreen 2 aderig Neopreen 3 aderig Neopreen 3 aderig Neopreen 4 aderig Neopreen 4 aderig Neopreen 5 aderig Neopreen 5 aderig Neopreen 7 aderig Neopreen 7 aderig Neopreen 12 aderig Neopreen 12 aderig

Wat is neopreen?

Neopreen, ook wel polychloropreen genoemd, is een soort synthetisch rubber. Bij neopreen hebben ze goede eigenschappen van verschillende soorten rubber gepakt en deze samengevoegd tot één. Het is daardoor weersbestendig en ook oliebestendig. Neopreen rubber is bijzonder geschikt voor het maken van duikpakken, isolatiemateriaal, rubberboten, lijm, rubber handschoenen en pakkingen.

Eigenschappen van de rubberen kabel

  • Goede slijtvastheid.
  • Zeer elastisch.
  • Bestendig tegen ozon, veroudering en verwarming.
  • Temperatuurbereik van -30 tot +100 graden Celsius.
  • Beperkt bestand tegen minerale oliën.

Met bovenstaande lijst eigenschappen in acht genomen, zijn er niet veel situaties waar neopreen kabels niet toe te passen zijn. Mocht u niet zeker weten of neopreen kabels ook toepasbaar zijn in uw situatie, neem gerust contact op met een van onze medewerkers. De contact informatie is onderaan de pagina te vinden. U kunt ook gerust vragen stellen over andere, specifiekere, producteigenschappen. 

De neopreen kabel op Elektramat is voorzien van KEMA-KEUR. Het KEMA-KEUR is een keurmerk van een onafhankelijke partij, deze partij heeft geverifieerd of de producten voldoen aan de veiligheidsnormen. U weet dus zeker dat de kabels die u besteld, voldoen aan de gestelde normen.

H07RN-F

De neopreen H07RN-F is de meest gebruikte neopreen kabel die er is. De buitenmantel is van thermosetting rubber en is zwart gekleurd. De kabel is hoog flexibel en wordt voornamelijk toegepast bij verplaatsbare apparatuur zoals machines, aggregaten, generatoren en motoren. Dat komt door de hoge slijtvastheid. Tevens is de kabel zelfdovend in het geval van brand. Een andere naam voor dit type neopreen kabel is Gummi-kabel. 

Neopreen kabel kopen

De neopreen kabel is in diverse varianten verkrijgbaar. U kunt de gewenste lengte bestellen in zowel een 2-, 3-, 4-, 5-, 7-, als 12-aderige variant. U kunt de kabel bestellen per meter, maar eveneens in rollen van 100 en 500 meter.

Op deze manier is elke mogelijke installatie, waar u de neopreen kabel voor nodig heeft, te realiseren. De lengte van de kabel geeft u bij uw bestelling door en de medewerkers van Elektramat zorgen dat u de juiste lengte kabel geleverd krijgt. U kunt op deze manier ook uw campingstekker bestellen, alle campingstekkers op Elektramat zijn namelijk uitgerust met neopreen kabel en CEE stekker.

Gaat u niet de volledige lengte gebruiken? Rol wel de kabel altijd volledig uit. Als u de kabel voor een deel op de kabelhaspel laat zitten en vervolgens de kabel aansluit, kan de rubber kabel de warmte niet kwijt en in extreme gevallen zelfs gaan smelten.

Staat de neopreen kabel die u zoekt er niet bij? Of wilt u meer informatie over deze producten? Neem dan telefonisch contact met ons op via nummer 053 – 711 36 74 of stel uw vraag in de chat. U kunt ook een mail sturen naar info@elektramat.nl.

Nieuw bij Elektramat?

Maak eenvoudig uw eigen account aan!

Registreren

Inloggen

Winkelwagen

Elektramat.nl

Wethouder Beversstr. 189
7543BK  Enschede
Nederland

Openingstijden:
ma - do 07:00 - 21:00 uur
vr 07:00 - 17:00 uur
za 08:30 - 12:30 uur

Telefoon: 053 711 36 74
Whatsapp: 06 32 27 14 27
info@elektramat.nl

Webshop Keurmerk