Message here Uitloggen
Menu

Coax splitter

Ben je van plan meerdere tv’s op één antennekabel aan te sluiten? In dat geval heb je een splitter nodig. Elektramat biedt je hieronder diverse splitters, met één, vier, zes, acht of zelfs 12 aftakkingen. Een coax splitter doet niks anders dan het signaal verdelen. Andere benamingen voor ondestaande producten zijn multitaps, verdeelelementen, aftakelementen of opsteeksplitter. 

Weergave
Weergave

Kwaliteit Hirschmann coax splitter

De kwaliteit van je coax splitter is belangrijk voor de kwaliteit van je signaal. Oude coax splitters en versterkers zijn soms niet geschikt voor de signalen met een hoge frequentie.

Wanneer je een nieuwe splitter zoekt, is het belangrijk om een variant met F-connector aan te schaffen. Wanneer je gebruik maakt van een F-connector zal er geen signaalverlies ontstaan.

Een ander belangrijk punt is de demping van de splitter. Hoe lager de demping is, hoe beter het signaal. Demping wordt altijd uitgedrukt in decibel en kan voor elke poort op de coax splitter anders zijn. Zo kan poort X een demping van 3,8 dB hebben en poort Y een demping van 4,4 dB. Wanneer je een variant hebt met verschillende dempingsniveaus is het verstandig om de langste kabel te verbinden met de poort die de laagste demping biedt. 

Splitter controleren

Geen signaal en maak je gebruik van coax splitters of een versterker? Controleer dan de onderstaande punten:

  •       In de kabel zitten geen scheurtjes of kinkjes.
  •       De kabel is minimaal 7 mm dik
  •       Er is geen kabel van langer dan 20 meter getrokken? (is dit wel het geval dan adviseren wij een coax versterker)
  •       De connectoren zitten goed vast aan de kabel en zijn gemaakt van metaal
  •       De splitter is van metaal
  •       Niet gebruikte poorten van een splitter of versterker zijn afgedekt

Nog steeds geen signaal na het controleren van deze punten? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met de provider van je kabeltelevisie.

Heb je nog vragen over coax splitters of andere coax componenten? Neem dan gerust contact met ons op via nummer 088 - 51 11 600 of stuur een mail naar [email protected]