Verlengkabel

Verlengsnoer nodig? Bij Elektramat vind je pur en neopreen verlengkabels in allerlei soorten en maten. De verlengkabels van Elektramat zijn geschikt voor buiten gebruik en bestand tegen UV-straling, bijtende zuren en olie. Tevens zit op alle verlengsnoeren een garantietermijn van twee jaar.

Heb je niet alleen een langer snoer nodig, maar ook extra stopcontacten? Kies dan voor een kabelhaspel. Kom je enkel stopcontacten te kort? Dan heb je een stekkerdoos nodig.

Filteren
Sorteer op
24

Verlengkabel buiten

De H07RN-F kabels van Elektramat zijn geschikt voor buitengebruik. De buitenmantel is gemaakt van hoogwaardig neopreen rubber en de kabel is bestand tegen UV-straling, olie en zuren. 

Verlengsnoer maken

Elektramat heeft een ruim aanbod kant-en-klare kabels, maar je kan ook zelf een verlengsnoer maken.

Om een verlengsnoer zelf te maken heeft u een contrastekker nodig en een schroevendraaier. Als u een verlengsnoer voor buiten wil gebruiken, raden wij een rubberen variant aan in verband met de slijtvastheid.

  1. Haal als eerste het binnenwerk uit de rubberen mantel. Er zitten drie schroeven in het binnenwerk. Onderstaande foto is een voorbeeld van een binnenwerk. U ziet bij de pijltjes twee schroeven voor de spanning, met daartussenin een zilveren clipje voor de aarde. Het rode onderdeel is de trekontlasting, dit zorgt ervoor dat de kabel goed vastzit.
  2. Steek de kabel door de rubberen mantel en strip de draden die door uw verlengsnoer komen. Zorg ervoor dat de gestripte kabels in het binnenwerk van de stekker passen.
  3. Plaats de draden, uit de verlengkabel, op het binnenwerk en zorg dat deze goed vastzitten (groen/geel aardedraad altijd in het midden). Het snoer kan vastgeklemd worden onder de trekontlasting
  4. Nu de draden vastzitten, kan de rubberen mantel weer over het binnenwerkje geschoven worden. Maak het binnenwerk vast aan de mantel met de schroeven die in stap 1 losgedraait zijn. Het snoer kan nu gebruikt worden.


In onze kennisbank vind je een uitgebreide handleiding over het aansluiten van een stekker

Brandveilig verlengsnoer

Onveilige verlengsnoeren zijn een grote oorzaak van binnenbranden aan elektrische apparatuur. Het is daarom van belang dat je een veilig verlengsnoer gebruikt. Wij geven je graag enkele tips om het risico van een brand te beperken.

  •       Gebruik het liefst kant-en-klare verlengkabels
  •       Zorg ervoor dat je verlengsnoer voldoende dikte heeft. Een te dun snoer kan makkelijker oververhit raken.
  •       Gebruik een drie aderig snoer
  •       Gebruik het verlengsnoer altijd in combinatie met een wandcontactdoos voorzien van randaarde
  •       Gebruik geen tweelingsnoer
  •       Probeer een verlengsnoer niet te verlengen met een ander verlengsnoer. Dit omdat er meestal een verschil in maximaal vermogen is
  •       Maak je gebruik van een kabelhaspel? Rol deze dan altijd af in verband met oververhitting

Verlengsnoer kopen?

Verlengsnoer kopen? Koop nu je verlengsnoer bij Elektramat en profiteer van:

  •       Onafhankelijk advies
  •       Altijd scherp geprijsd
  •       Levering binnen één werkdag
  •       2 jaar garantie


Heeft u nog vragen over verlengkabels? Neem dan contact met ons op via nummer 088 - 51 11 600 of stuur een email naar [email protected]

loader
Bezig met laden...