• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie
Draad en Kabel

YMVK-as grondkabel

YMVK-as kabel is een grondkabel die veelal gebruikt wordt in de vaste aanleg en bovengrondse laagspanningsinstallaties en kan worden toegepast in alle soorten ruimtes. De YMVK-as kabel wordt tevens gebruikt voor de aansluiting van tuinverlichting.

De grondkabel YMVKas wordt aangeboden met zowel 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 10 aders. In de subcategorie vindt u zelfs grondkabels tot en met 37 aderig. De grondkabel wordt geleverd tot en met een nominale geleiderdoorsnede van 240 mm. Mocht u echter niet geheel duidelijk hebben welke kabel u nodig heeft voor uw installatie, dan kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice. Deze zal u dan van advies voorzien.

YMVK-AS grondkabel 2 aderig YMVK-AS grondkabel 2 aderig YMVK-AS grondkabel 3 aderig YMVK-AS grondkabel 3 aderig YMVK-AS grondkabel 4 aderig YMVK-AS grondkabel 4 aderig YMVK-AS grondkabel 5 aderig YMVK-AS grondkabel 5 aderig YMVK-AS grondkabel 6 aderig YMVK-AS grondkabel 6 aderig YMVK-AS grondkabel 7 aderig YMVK-AS grondkabel 7 aderig YMVK-AS grondkabel 8 aderig YMVK-AS grondkabel 8 aderig YMVK-AS grondkabel 10 aderig YMVK-AS grondkabel 10 aderig YMVK-AS grondkabel overig YMVK-AS grondkabel overig

Het aardescherm van de YMVK-as

De as(aardescherm) zorgt er voor dat de moeilijk brandbare kabel, bij eventueel breken door werkzaamheden in de grond, beveiligd is. Het aardescherm zorgt er voor dat de kabel is aangesloten op de aarde door middel van een ijzeren mantel die om de eerste grijze isolatielaag heen zit.

In industriële installaties wordt de kabel vaak toegepast om te zorgen voor een veiligere werkomgeving, waarbij deze YMVK-as kabel in de grond kan worden verwerkt.

Varianten op de grondkabel zijn de YMVK en de YMVK mb ss kabel

Naast de grondkabel is er de YMVK kabel. Dit is de bovengrondse variant van de YMVK-as kabel. De YMVK mb ss kabel daarentegen is een soepele variant. Ook deze kabels hebben klasse 2-geleiders, maar de soepele kabel is opgebouwd met fijnaderige flexibele geleider.

De grondkabel YMVK-as is geschikt voor de zwaardere installaties. Ook voor lichtere installaties is een grondkabel beschikbaar. Dit is de XMVK-as grondkabel.

Mocht u een kabel nodig hebben voor lichte bovengrondse installaties, dan bent u op zoek naar een XMVK kabel.

Nieuw bij Elektramat?

Maak eenvoudig uw eigen account aan!

Registreren

Inloggen

Winkelwagen

Elektramat.nl

Wethouder Beversstr. 189
7543BK  Enschede
Nederland

Openingstijden:
ma - do 07:00 - 21:00 uur
vr 07:00 - 17:00 uur
za 08:30 - 12:30 uur

Telefoon: 053 711 36 74
Whatsapp: 06 32 27 14 27
info@elektramat.nl

Webshop Keurmerk