• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

YMVK Kabel

YMVK kabel mb is een installatiekabel die veel gebruikt wordt in de utiliteit en industrie, daarbij moet men denken aan bovengrondse laagspanningsinstallaties en in vaste aanleg. De YMVK kabel is tevens zeer goed toe te passen in huisinstallaties.

U kunt de YMVK kabel kopen in diverse varianten, zowel in 2, 3, 4 als 5 aders. Ook bieden wij u de diverse overige kabels aan, hier vindt u de 1 aderige kabels, maar ook de kabels tot en met 19 aders. Voordat u de kabel met de gewenste geleiderdoorsnede kunt bestellen, dient u allereerst een keuze te maken uit de een van de onderstaande subcategorieën.

YMVK 1 aderig YMVK 1 aderig YMVK 2 aderig YMVK 2 aderig YMVK 3 aderig YMVK 3 aderig YMVK 4 aderig YMVK 4 aderig YMVK 5 aderig YMVK 5 aderig YMVK 7 aderig YMVK 7 aderig YMVK 8 aderig YMVK 8 aderig YMVK overige YMVK overige

Een YMVK kabel is moeilijk brandbaar

Een YMVK kabel is een moeilijk brandbare kabel en daardoor goed te gebruiken bij toepassingsgebieden waar hoge eisen aan brandveiligheid worden gesteld. De “mb” staat in dit geval ook voor moeilijk brandbaar.

Van de YMVK kabel is er ook een grondkabel beschikbaar, genaamd de YMVK-as kabel. Bij deze kabel staat de “as” voor aardscherm. Deze kabel heeft een isolatielaag met een ijzeren mantel die wordt aangesloten op de aarde, hierdoor wordt de werkomgeving veiliger bij elke soort van installatie.

Een derde variant op de installatiekabel is de YMVK mb ss kabel. Dit is een soepele variant op de massieve YMVK mb en heeft ook een klasse 2-geleider, maar is opgebouwd met een fijnaderige flexibele geleider.

YMVK kabel of XMVK kabel?

Een YMVK kabel wordt gebruikt voor onder andere het aansluiten van laadpalen bij huizen en machines in fabrieken en bedrijfshallen. De meest voorkomende YMVK kabels zijn de 3x2.5 en 5x2.5 variant.

Bent u echter op zoek naar een lichtere installatiekabel, dan bent u op zoek naar een XMVK kabel. Deze kabel wordt gebruikt voor lichtere installaties boven de grond. Een XMVK kabel kunt u bijvoorbeeld gebruiken in muren, om wandcontactdozen aan te sluiten. Wilt u graag weten welke installatiekabel voor uw installatie/aansluiting gewenst is? Neem dan contact om met een van de medewerkers van Elektramat.nl. Wij adviseren u over de juiste kabels.

Nieuw bij Elektramat?

Maak eenvoudig uw eigen account aan!

Registreren

Inloggen

Winkelwagen

Elektramat.nl

Wethouder Beversstr. 189
7543BK  Enschede
Nederland

Openingstijden:
ma - do 07:00 - 21:00 uur
vr 07:00 - 17:00 uur
za 08:30 - 12:30 uur

Telefoon: 053 711 36 74
Whatsapp: 06 32 27 14 27
info@elektramat.nl

Webshop Keurmerk