Message here Uitloggen
Menu

K55 Opbouwinstallatiesysteem

Ga je kabels aanleggen en wil je deze wegwerken in een opbouwinstallatiesysteem die beschikt over drie afzonderlijke kanalen? Dan kun je bij Elektramat producten van het K55 opbouw installatiesysteem bestellen. Je bestelt hier zowel de basisprofielen als de hulpstukken die je nodig hebt om dit systeem aan te kunnen leggen.

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Attema K55 opbouw installatiesysteem

Het Attema k55 installatiesysteem kenmerkt zich door de drie gescheiden kanalen. Het voordeel hiervan is dat je sterk- en zwakstroom toepassingen in één installatiesysteem kunt installeren. Je kunt dit systeem heel goed gebruiken in de utiliteitsbouw, omdat je verschillende groepen kunt laten kruisen. Door voldoende lasruimte en ruime koppeling overgangsdelen is het K55 installatiesysteem snel te installeren. Dit installatiesysteem is eenvoudig te combineren met K25 en P25 plattebuissysteem. De producten die verkrijgbaar zijn in deze serie zijn:

  • Basisprofielen (deze zijn verkrijgbaar per 2 meter)
  • Afdekhouders
  • Binnen- en buitenhoeken
  • Koppelstukken
  • Eindstukken
  • Haakhoeken
  • Lasstuk
  • Wandopbouwdozen
  • Profielopbouwdozen
  • Invoerstukken

Attema K55 profielen monteren

Om het K55 installatiesysteem van Attema te monteren kun je de volgende stappen doorlopen. Ten eerste bepaal je hoe je de leidingen wilt laten lopen. Je monteert de basisprofielen op de wand en je laat hierbij 10 millimeter over tussen het basisprofiel en de vloer of het plafond. Doe je dit niet, dan kun je de afdekprofielen van de hulpstukken er later niet op plaatsen. Je kunt de basisprofielen op de ondergrond schroeven, maar als de ondergrond het toelaat kun je ze er ook op lijmen. Zorg er dan voor dat de ondergrond droog en schoon is en daarnaast ook stofvrij is. Tijdens het drogen moet je de profielen wel ondersteunen met maatgrepen of een paar latjes. Zo voorkom je dat ze tijdens het drogen loslaten.

Attema k55 montage

Attema lasstuk LS55

Om het installatiesysteem aan te kunnen leggen kun je ook enkele hulpstukken gebruiken. Één daarvan is het Attema K55 lasstuk LS55. In dit hulpstuk is voldoende ruimte aanwezig voor vijf lasdoppen of -klemmen en de bijbehorende bedrading. In een lasstuk mogen slechts de draden van één groep geplaatst worden. De delen waarin je niet gaat lassen, kun je afsluiten met een LH55 afdekhouder. Door middel van de klikverbinding is hij eenvoudig te bevestigen op de basisprofielen. Het op maat zagen van die hulpstuk is niet nodig.

Diepte plintgoot 25 millimeter
Hoogte plintgoot 85 millimeter
Materiaal Kunststof
RAL (vergelijkbaar met) 9010

 

Wil je meer weten over de producten uit het Attema k55 installatiesysteem? Neem contact op met één van onze medewerkers. Ze zijn telefonisch bereikbaar op 088 - 51 11 600 of per mail op [email protected]