Lijmtang

Heb je een lijmklem nodig voor je volgende klus? Je hebt keuze uit diverse afmetingen, vormen en soorten klemmen, waaronder snelspanklemmen, veerklemmen en schroefklemmen. Zo kun je voor elke klus een passende klem vinden. Bij Elektramat vind je diverse lijmklemmen van onder andere de merken Bessey en Irwin.

Pagina
Pagina

Wat is een lijmklem?

Een lijmklem, ook wel een lijmtang genoemd, wordt gebruikt bij het vastlijmen van onderdelen. Dit handige gereedschap zorgt ervoor dat de onderdelen op hun plek blijven terwijl de lijm droogt. Breng eerst de lijm aan en plaats de onderdelen op de gewenste manier tegen elkaar. Gebruik vervolgens de lijmklem om deze onderdelen goed tegen elkaar te drukken. Zo zorg je voor een optimale verbinding. Verwijder de klem weer nadat de lijm volledig droog is.

lijmklem

Welke lijmtang kies je?

Er zijn verschillende soorten lijmklemmen, die elk geschikt zijn voor een ander soort klus. Heb je af en toe een lijmtang nodig? Dan is een schroefklem een goede keuze. Deze klem is voorzien van een klemschroef, die je handmatig aandraait. Je hebt keuze uit diverse soorten, zoals C-klemmen en F-klemmen.

Gebruik je regelmatig een lijmtang en wil je snel door kunnen werken? Kies dan voor een snelspan lijmklem of veerklem. Deze klem is voorzien van hendels, waarmee je de klem met één hand kunt openen en sluiten. Ideaal als jij je andere hand nodig hebt om de onderdelen vast te houden.

Natuurlijk moet je niet alleen op de vorm letten, maar ook op de afmetingen van de klem. Het spanbereik en de spandiepte verschillen per klem. Een kleine lijmklem is handig voor het klemmen van kleine en/of smalle onderdelen. Wij bieden klemmen aan met een spanbereik vanaf 20 mm.

Wil je juist grote of brede onderdelen vastzetten? Kies dan voor een lange of grote lijmklem. De standaard klemmen hebben een spanbereik tot 1000 mm. Als je niet weet welke afmeting je nodig hebt, dan is een lijmklemset handig. Deze sets bevatten meerdere klemmen met diverse afmetingen. Ook zijn er sets die meerdere klemmen met hetzelfde formaat bevatten.

Bessey lijmklem

Bessey is al sinds 1889 een expert in span- en snijtechniek. Het merk staat voor kwaliteit en innovatie en is continu bezig zichzelf te verbeteren. Een voorbeeld van een populaire Bessey lijmklem is de KliKlamp KLI. Deze snelspanklem is een zeer lichte en sterke lijmklem, met een maximale spankracht tot 1.200 N (afhankelijk van de variant die je kiest). Hiermee kun je snel en trillingsbestendig spannen. Je kunt ook bij Bessey terecht voor universele lijmklemmen, veerklemmen en schroeflijmtangen.

Lijmtang kopen bij Elektramat

Bestel de gewenste lijmtang of ander handgereedschap bij Elektramat en profiteer van diverse voordelen. Zo bieden wij een scherpe prijs op al onze producten en je bestelling wordt binnen 24 uur verzonden. Bestellingen vanaf €100,- worden ook nog eens gratis verzonden.

Heb je vragen over bepaalde producten of wil je advies? Neem gerust contact op via [email protected] of via 088 51 11 600. Of stel je vraag via de chatfunctie. Onze deskundige klantenservice staat klaar om je verder te helpen.