Kabelmoffen

Een kabelmof ook wel gietmof genoemd, worden veel gebruikt voor het maken van een waterdichte verbinding tussen twee kabeluiteinden. Door het creëeren van een waterdichte verbinding in de grond ben je verzekerd van een veilige aansluiting die geen storingen veroorzaakt.

Een kabelmof zorgt tevens voor het maken van een permanente verbinding tussen twee kabels. Voor een permante verbinding heb je de juiste kabelmof nodig. Hieronder vind je diverse geschikte kabelmoffen. 

De voordelen van Elektramat

De voordelen van Elektramat

  • Altijd scherp geprijsd
  • 90 dagen retourtermijn
  • Gratis verzending vanaf €100,-*

Wat is een gietmof

We gaan eerst uitleggen wat een gietmof nou eigenlijk precies is. We hebben al benoemd dat je deze gebruikt om een waterdichte kabelverbinding te maken. Heel simpel gezegd is het een mal. Hierin plaat je de kabels die met elkaar verbonden moeten worden. Je maakt de verbinding vervolgens waterdicht door de mal te vullen met giethars. Zorda dit is uitgheard heb je jouw waterdichte kabelverbinding gemaakt. Je kunt deze vervolgens in de grond ingraven. Een gietmof kent vele toepassingen. Het wordt namelijk niet alleen gebruikt voor het aanleggen van tuinverlichting, maar ook voor ingewikkelde kabelnetwerken van energienetbeheerders.

Welke gietmof heb ik nodig?

Om een goede waterdichte kabelverbinding tot stand te laten komen is het natuurlijk van groot belang dat je de juiste gietmof kiest. Maar waar moet je dan precies op letten? Allereerst moet de gietmof geschikt zijn voor het aantal kabels wat je me elkaar wilt gaan verbinden. Vervolgens kijk je ook naar de diameter van de kabels. Past dit allemaal in de gietmof? Dan heb je de juiste gietmof te pakken voor jouw klus. Kies je een gietmof waar de kabels niet in passen, dan loop je de kans dat de waterdichte kabelverbinding neit goed is afgesloten. De kans op bijvoorbeeld kortsluiting is dan veel groter en dit wil je natuurlijk voorkomen. 

Wat is het verschil tussen een kabelmof en een gietmof?

Kabelmof en gietmof wordt nogal eens door elkaar gebruikt, maar wat is nou eigenlijk het verschil? Kabelmog is als het ware de overkoepelende term. Een gietmof is een soort kabelmof die wordt gebruikt in combinatie met gel of hars. Wat kun je vinden op onze website? In de categorie gietmofpakket vind je alle complete (=gietmof inclusief giethars) in deze categorie vind je ook losse onderdelen voor kabelverbindingen, zoals een gelmof. 

Cellpack gietmof kopen bij Elektramat

Bij elektramat kun je veel verschillende gietmoffen kopen, zo ook die van Cellpack. In het assortiment vind je allerlei uitvoeringen hiervan. Ook brengt het aantal voordelen met zich mee om gietmoffen te kopen bij elektramat

  • Snelle levering
  • Altijd scherp geprijsd
  • Ruim assortiment
  • Deskundige klantenservice
  • Gratis verzending bij besteding vanaf € 100,-

Heb je nog vragen over de gietmoffen die in deze categorie te vinden zijn? Of weet je niet zeker of een bepaalde gietmof geschikt is voor jouw klus? Neem gerust contact met op en we voorzien je graag van alle benodigde informatie. Je kunt ons bellen op telefoonnummer 088 - 51 11 600. Je mag natuurlijk ook een mail sturen naar [email protected]. Toch liever chatten? Klik op de chat ballon rechts onderin je scherm.