Isolatietape

Isolatietape is erg praktisch in gebruik, laag ontvlambaar en heeft een grote kleefkracht. Het ideale product om jouw installaties of reparaties mee af te werken. Isolatietape op Elektramat.nl is van het merk HPX en dus van de hoogste kwaliteit. Bestel hieronder jouw isolatietape in de gewenste kleur en afmetingen.


Isolatietape kopen?

Bestel eenvoudig jouw tape in de gewenste kleur om jouw installaties keurig en strak af te werken. Isolatietape word je aangeboden in de volgende kleuren:

  •       Transparant
  •       Zwart
  •       Rood
  •       Wit
  •       Grijs
  •       Geel/groen
  •       Bruin
  •       Blauw

HPX isolatietape is gebruiksvriendelijk en makkelijk te verwijderen na gebruik op vrijwel alle ondergronden. Er bestaan ontzettend veel varianten isolatie tape, daarom hebben we de belangrijkste varianten extra belicht:

Clean Removal: Tape dat eenvoudig te verwijderen is op de vrijwel alle ondergronden. Kies voor dit type tape bij gebruik op ondergronden die niet beschadigd mogen worden.
Stretch & Fuse: Wordt gebruikt om bijvoorbeeld een permanente afdichting in een tuinslang te maken. Rek de tape uit (tot maximaal 3 x zijn eigen lengte) en rol het om het gedeelte wat afgedicht moet worden. Stretch & Fuse tape is na gebruik gemakkelijk te verwijderen en laat geen lijmresten achter. De tape is geschikt voor temperaturen tussen de -65 °C en 260 °C.
Vulkaniserende tape: Dit is een soort tape dat zichzelf uithardt door een chemische reactie, hierdoor vormt de tape uit zichzelf een tot rubberen massa. Vulkaniserende tape wordt gebruikt om te isoleren, installaties waterdicht te maken of voor tijdelijke reparaties. De tape plakt niet van zichzelf, maar op het moment dat je de tape uitrekt zal de tape zelf samentrekken.

Isolatietape is, naast een groot aantal andere toepassingen, uitermate geschikt voor elektrische isolaties. Hierbij kun je denken aan het afplakken van snoeren en kabels. Omdat elektrische isolaties over het algemeen droge omgevingen zijn, is elektrisch isolatietape slechts bestand tegen spatwater. Kies bij vochtige omgevingen voor een ander product. Hieronder bespreken we zo’n variant.

Sealing tape kopen?

Een goed voorbeeld van een type isolatietape dat ontzettend breed inzetbaar is in vrijwel alle omgevingen, is de HPX Powersealingtape. Power Sealing tape is een afdichtingsband met een erg hoge kleefkracht. Je kunt dit product zowel binnen als buitenshuis toepassen vanwege de uitstekende afdichtingseigenschappen en het hoge aanpassingsvermogen.
Deze semi-transparante sealing tape is waterdicht en zelfs bestand tegen alle weersinvloeden met een maximale temperatuur bestendigheid van 90°C. De ideale afwerking voor al jouw reparaties.

Twijfel je over welk type isolatietape het beste past bij jouw reparaties of installaties? Bel ons gerust op 088 - 51 11 600, of stuur een e-mail naar [email protected]. Onze medewerkers staan jou graag te woord.