Message here Uitloggen
Menu

Aftakdoos

Een aftakdoos is installatiemateriaal dat zowel binnenshuis, als buitenshuis toepassingsmogelijkheden kent. Aftakdozen worden gebruikt om veilige aftakkingen te maken. Op Elektramat.nl vind je hoogwaardige kwaliteit producten van de volgende merken: Attema, ABL, Wiska en ABB.

Heb je vragen? Onderaan de pagina geven we een aantal tips en algemeen geldend advies voor deze producten.

Weergave
Weergave

Aftakdoos waterdicht

Indien je van plan bent een aftakdoos buiten te gaan gebruiken, raden we over het algemeen aan om de aftakdoos zo waterdicht mogelijk te maken. Een aftakdoos zonder hars is echter niet 100% waterdicht. Wil je wel 100% waterdichtheid garanderen? Kijk dan eens naar ons aanbod van de gietmof.

Niet alle producten zijn dus buiten te gebruiken. Een product dat buiten geplaatst kan worden moet namelijk bestand zijn tegen een bepaalde spatwaterdichtheid. Je kunt dit herkennen aan het IP65 label. De IP-waarde geeft inzicht in de beschermingsgraad van een product.

Tip: Opzoek naar een geschikte kabel? YMVK kabel is geschikt voor buiten en binnen gebruik.

Aftakdoos kopen?

Naast de juist IP-waarde, is het belangrijk dat je geschikte wartels kiest. Bij een aantal varianten wordt standaard een set wartels meegeleverd, zoals aftakdoos met wartels van Attema. Dit is echter niet standaard, het kan dus zijn dat je er een aantal wartels los bij moet bestellen.

Aftakdozen hebben een relatief grote binnenruimte. Zo is er genoeg ruimte voor kabels en andere installatiematerialen om zo eenvoudig aftakkingen te maken. We raden het jou af om een aftakdoos onder de grond te plaatsen. De kans op kortsluiting is dan relatief groot.

Tip: Bepaal alvorens het aantal aftakkingen dat je wilt gaan maken. Zoek vervolgens daar een passend product bij. Houd rekening met eventuele toekomstige aftakkingen die je wilt gaan maken. Een makkelijke oplossing, voor degene die nog niet weet hoeveel aftakkingen er dienen te komen, is een universele aftakdoos.

Weet je niet welke variant je het beste kunt kiezen? Bel 088 - 51 11 600, of mail naar [email protected]mat.nl voor een direct en snel advies.