Message here Uitloggen
Menu

Wachtbuis

Een wachtbuis is een product dat tijdens installatiewerkzaamheden wordt ingezet om de doorvoer van leidingen, kabels of snoeren te vergemakkelijken. Naast het feit dat het trekken van kabels en snoeren een stuk eenvoudiger wordt met behulp van trekdraad, zijn de kabels en snoeren ook nog eens goed beveiligd. De binnenkant is glad waardoor het trekken van leidingen geen probleem zal zijn.

Weergave
Weergave

Wil je met jouw wachtbuis elektriciteit aanleggen? 

Wachtbuizen op Elektramat.nl zijn uiterst geschikt voor het aanleggen van allerlei soorten draden, snoeren, leidingen en elektriciteitskabels. We hebben een aantal belangrijke aspecten voor jou opgesomd:

  • Wachtbuizen zijn beschikbaar in een groot aantal diameters (40 mm, 50 mm, 63 mm en 75 mm).
  • De buitenkant is geribbeld. Dit biedt extra bescherming.
  • De binnenkant van de wachtbuis is glad waardoor het trekken van kabels en draden soepel gaat.
  • Alle varianten zijn voorzien van koppelstuk waardoor u eenvoudig grotere installatieklussen kunt voltooien door wachtbuizen aan elkaar te koppelen.
  • De aanwezigheid van trekdraad bespaart u veel tijd en maakt het trekken van verschillende soorten snoeren en kabels aanzienlijk makkelijker.

Tip: Wil je helemaal geen kabels of draden trekken? Misschien is de flexibele buis met draad een oplossing voor jou. Dit zijn soepele buizen met voorgetrokken kabels, draden en snoeren om jou werk uit handen te nemen.

Wachtbuis kopen?

Het aanleggen van een wachtbuis heeft vele voordelen. Als je van plan bent kabels of leidingen onder muren of in een fundering te leggen, dan is het vrijwel altijd verstandig om dit met behulp van een wachtbuis te doen. Zo hoef je, op het moment dat je kabels wilt gaan vervangen, alleen de oude kabels door te voeren en met behulp van het trekdraad de nieuwe kabels aan te leggen.

Tip: Twijfel je over welke diameter het beste past bij jouw installatieklus? Neem contact op met één van onze medewerkers voor een gepast advies.

Houd bij het uitkiezen van de benodigde buis rekening met eventuele toekomstige veranderingen. Met het oog op de toekomst, adviseren we vaak om te kiezen voor een wat grotere diameter. Op deze manier hoef je niet opnieuw gaten te boren.

Vragen, tips of opmerkingen? Neem contact op via 088 - 51 11 600, of stuur een e-mail naar [email protected]. We horen graag van jou.