Message here Uitloggen
Menu

Zekeringkast

Een zekeringkast is een centraal punt waarin stroom verdeelt wordt naar verschillende elektrische apparaten. Er zijn nogal een aantal benamingen voor hetzelfde product: groepenkast, verdeelkast, automatenkast of meterkast. Ze hebben echter allemaal dezelfde functie.

Zekeringkasten van Elektramat.nl worden volledig afgemonteerd en bedraad afgeleverd. Je hoeft slechts de gewenste zekeringkast met de daarbij behorende componenten te selecteren. Staat jouw ideale kast er niet bij? Navigeer door het menu op onze groepenkast pagina.

Alle zekeringkasten worden gratis verzonden!

Weergave
Weergave

Je dient een aantal keuzes te maken bij het selecteren van jouw ideale zekeringkast. We hebben een aantal opmerkingen en tips opgesteld om jouw keuze te vergemakkelijken.

Zekeringkast kopen?

Bij het uitzoeken van een geschikt product moet je eerst een aantal vragen voor jezelf beantwoorden. De allereerst gestelde vraag is vaak: Hoeveel ruimte heb ik nodig voor al mijn componenten?

Dit zijn alle beschikbare afmetingen:

  • 220x220 mm
  • 220x330 mm
  • 220x550 mm
  • 440x330 mm
  • 110x220 mm

Tip: Zorg ervoor dat je, ook met oog op de toekomst, genoeg ruimte heeft voor al jouw componenten en accessoires. Houd daarbij rekening met de beschikbare ruimte in jouw meterkast en kies een kast groot genoeg voor jouw wensen.

Vervolgens kies je een merk. Door strenge kwaliteitseisen en het voeren van keurmerken, heb je de garantie dat alle verschillende merken op Elektramat.nl van de hoogste kwaliteit zijn. Dit betekent uiteraard niet dat alle merken hetzelfde zijn.

Tip: Heb je geen voorkeur voor een specifiek merk? Dan adviseren wij over het algemeen het merk EMAT. Dit geeft je de beste prijskwaliteit verhouding met 5 jaar garantie, terwijl de gebruikelijke garantietermijn 2 jaar is.

Productspecificaties verdeelkast

Ben je opzoek naar een 1 fase of een 3 fase zekeringkast?

  • 1 fase zekeringkasten komen voor in de meeste woningen
  • 3 fase zekeringkasten zien we veel terug bij fabrieken of het gebruik van zware apparatuur

 Tip: Weet jij niet zeker welke fase je hebt/nodig hebt? Je kunt dit aflezen van jouw kWh-meter. Kun je het hier niet vinden? Kijk dan op jouw energiefactuur.

Het enige wat je nog rest, is het bepalen van de inhoud van jouw zekeringkast. Indien je vragen hebt over het aantal automatische zekeringen, de differentieelschakelaar of andere componenten, kun je altijd contact opnemen voor een deskundig advies. Je kunt ons telefonisch bereiken via: 088 - 51 11 600, of stuur uw vragen of opmerkingen naar [email protected]nl.