• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

Meterkast

Elektramat biedt de mogelijkheid om uw nieuwe groepenkast voor in de meterkast online te bestellen. U kunt ons assortiment groepenkasten op deze pagina bekijken. Kies het gewenste merk en bekijk de mogelijkheden. Bij ieder merk kunt u uw meterkast geheel samenstellen naar uw eigen wensen en inzichten. 

Kies hier uw meterkast:

Een nieuwe groepenkast voor uw in meterkast

 EMAT
GROEPENKASTEN

Eaton Holec

EATON
GROEPENKASTEN

ABB Haf

ABB 
GROEPENKASTEN

Hager

HAGER
GROEPENKASTEN

AEG groepenkast eenvoudig voor thuis in de meterkast

AEG
GROEPENKASTEN

Attema

ATTEMA
GROEPENKASTEN

Schneider groepenkasten koopt u bij Elektramat

SCHNEIDER 
GROEPENKASTEN

Een aardlekautomaten groepenkast past perfect in de meterkast

AARDLEKAUTOMATEN

De kenmerken 

Een meterkast is de technische ruimte in een pand. Het is het centrale punt voor alle voorzieningen zoals elektriciteit, aardgas en water. Maar ook telefonie-, internetbekabeling of een antenneverbinding bevinden zich in de meterkast.

Het is belangrijk om meterkasten zorgvuldig samen te stellen. De meters moeten allereerst goed leesbaar zijn. Daarnaast heeft de meterkast standaardafmetingen en dient deze afsluitbaar te zijn. In de meterkast bevindt zich ook de meter waarop staat wat voor een groepenkast (1 fase of 3 fase) u heeft. Dit kunt u herkennen aan de aangegeven waarden*:

- 220V/230V staat voor een 1 fase aansluiting, hiervoor is een 1 fase groepenkast vereist.
- 3x 220V/230V of 380V/400V staat voor een 3 fase aansluiting, hiervoor is een 3 fase groepenkast vereist.
*Let hier goed op wanneer u een meterkast gaat kopen.

Het verschil tussen een meterkast, groepenkast en stoppenkast

Allereerst is het van belang om te weten dat de groepenkast een onderdeel is van de meterkast. De meterkast is, zoals gezegd, een ruimt in uw pand. In deze ruimte wordt de groepenkast geplaatst. Wat voorheen de stoppenkast werd genoemd, is de groepenkast van nu. Vanuit de groepenkast wordt elektrische stroom verdeeld over verschillende punten in het gebouw. De hoofdstop beveiligt de groepenkast en kan enkel vervangen worden door een erkend installateur.

Alles voor uw huisaansluiting

Elektramat biedt een breed assortiment producten aan voor meterkasten en groepenkasten. Tevens bieden we u ook specifiek installatiemateriaal. De meterkast kan geheel naar uw wensen worden ingericht met hoogwaardig materiaal. 

Meterkast kopen?

Wanneer u een pand gaat verbouwen kunt u naast de meterkast/groepenkast en het benodigde installatiemateriaal eveneens diverse draden en kabels, buis en bevestigingsmaterialen aanschaffen. Op deze manier bent u voorzien van de juiste materialen voor uw verbouwing.

Een meterkast kopen is geen allerdaagse bezigheid. Wanneer u op het punt staat om een meterkast te kopen, let dan goed op het aantal fasen, het aantal componenten en tevens de aansluiting van de kast. Heeft u vragen en/of advies nodig over bijvoorbeeld de EMAT groepenkasten? Wij staan u graag te woord. Stel uw vraag rechts onderin uw scherm via de chat, neem contact op via telefoon (053 – 711 36 74) of stuur een e-mail naar info@elektramat.nl

Meterkast bestellen, waar hou ik rekening mee?

Om u te helpen bij het uitkiezen van de perfecte kast voor uw benodigdheden hebben wij een infographic gemaakt. Zie hieronder waar u rekening mee moet houden.

meterkast bestellen keuzehulp

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren