Message here Uitloggen
Menu
 • Home chevron
 • Overig chevron
 • Persoonlijke beschermingsmiddelen

Persoonlijke beschermingsmiddelen

Heb je interesse om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te kopen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Het is erg belangrijk om op een veilige manier te kunnen werken. Tijdens bepaalde werkzaamheden loop je het risico om letsel aan het lichaam op te lopen. Voor jouw persoonlijke veiligheid is het dus van belang om de juiste PBM aan te schaffen. Per lichaamsdeel zijn specifieke beschermingsmiddelen te verkrijgen. Namelijk adembescherming, gehoorbescherming, valbescherming, hoofdbescherming, oogbescherming en handbescherming.

De voordelen van Elektramat

 • delivery-truck
  Binnen 24 uur Thuis of op de bouwplaats
 • box
  Gratis bezorging Vanaf €100,-
 • prijsgarantie
  Laagste prijsgarantie Altijd de goedkoopste

Beschikbaar stellen persoonlijke beschermingsmiddelen

Lopen jouw medewerkers tijdens hun werkzaamheden risico op letsel dan dien je persoonlijke beschermingsmiddelen beschikbaar te stellen. Het is daarnaast ook erg belangrijk dat er een goede voorlichting wordt gegeven over de beschermingsmiddelen. Niet alleen over hoe de middelen gebruikt dienen te worden, maar ook waar en wanneer deze gebruikt dienen te worden. Het is ook een goed idee om afspraken te maken over het onderhoud. Dit zorgt ervoor dat de beschermingsmiddelen de werknemer op de juiste manier blijft beschermen. Je moet dus investeren in PBM, maar levert je uiteindelijk voordelen op. Het zorgt voor minder ongevallen en helpt het ziekteverzuim terug te dringen.

Beschermingsmiddelen nodig?

Om dit te kunnen bepalen volg je de arbeidshygiënische strategie. Kijk eerst of de bron aangepakt kan worden. Is dit niet mogelijk dan kan er gekeken worden naar een alternatieve werkwijze. Daarnaast kunnen er nog individuele maatregelen genomen worden. Denk hierbij aan taakroulatie. Zijn er nog steeds risico’s die de lichamelijke veiligheid in gevaar brengen dan is het noodzakelijk om persoonlijke beschermingsmiddelen aan te schaffen.

Soorten PBM

Elk beschermingsmiddel biedt bescherming aan een beperkt gedeelte van het lichaam. Daarom zijn er verschillende soorten verkrijgbaar.

 • Gehoorbescherming; voorkomt gehoorbeschadiging bij lawaai.
 • Handbescherming; beschermt tegen doorboren, splinters, scherper voorwerpen en gevaarlijke stoffen.
 • Adembescherming; tegen het inademen van vervuilde lucht of stof.
 • Hoofdbescherming; beschermt tegen stoten of inslag.
 • Oogbescherming; voorkomt splinters, spatten en straling in de ogen.
 • Valbescherming; bij werken op hoogtes beschermt dit tegen vallen.

Gehoorkapjorik

Categorieën PBM

De persoonlijke beschermingsmiddelen zijn in te delen in een aantal categorieën, namelijk drie. In welke categorie we de bescherming kunnen plaatsen is afhankelijk van de risico’s waarvoor het middel dient.

Categorie 1

Deze is voor zeer geringe gevaren. Je kunt hierbij denken aan niet heel schadelijke schoonmaakmiddelen of UV-licht waaraan de ogen blootgesteld worden.

Categorie 2

Hierbij gaat het om middelhoge risico’s. Hierin vallen de meeste PBM, zoals Veiligheidsbrillen en -helmen

Categorie 3

In deze categorie gaat het om beschermingsmiddelen die gebruikt worden in situaties die ernstige gevolgen kunnen hebben. Denk hierbij aan valbescherming.

Heb je vragen over de verschillende persoonlijke beschermingsmiddelen? Dan helpen wij je daar graag mee. Bel ons op 088 - 51 11 600 of stuur een mail naar [email protected]