• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie
Schakelmateriaal
Filter producten
Op merk:
Op prijs:
€ 3,00 € 112,00
Op levertijd:

Filter opnieuw instellen

JUNG dimmer

Ben je op zoek naar dimmers van Jung? Dan ben je bij Elektramat aan het juiste adres! Elektramat biedt namelijk het complete assortiment van Jung, inclusief alle beschikbare dimmers, direct uit onze eigen voorraad aan. Zo kan je kiezen uit LED dimmers, tastdimmers, duo dimmers en nog veel meer. Kies dus snel de perfecte dimmer voor jou woonomgeving.

21 producten
1 - 21 van 21
1 - 21 van 21

Wat doet een Jung dimmer?

Dimmers zorgen ervoor dat de stroom en de daarmee gepaard gaande spanning kunnen worden geregeld. Meestal wordt dit gebruikt om de lichtintensiteit te kunnen bepalen. Hoe je dit kunt bepalen hangt ook af van het minimaal en maximaal vermogen. Kom je onder de minimale grens, dan gaat de lamp veelal flikkeren. Het is ook niet goed als je boven de maximale grens komt. Dit kan er zelfs voor zorgen dat de dimmer kapot gaat. Het gebruik van bijvoorbeeld een Jung LED dimmer is goed voor het stroomverbruik. Dit daalt namelijk en het verlengt de levensduur van de lampen.

De verschillende soorten dimmers van Jung

Naast de eerder genoemde dimmer zijn er nog een aantal niet besproken variaties. Deze hebben elk hun eigen kenmerken en zijn geschikt voor verschillende type lampen of bedrading.

Gewone dimmer

Deze kun je gebruiken voor halogeenverlichting en gloeilampen. Led lampen kunnen hier niet mee gedimt worden.

Dubbele/duo dimmer

Hiermee kun je twee lampen afzonderlijk van elkaar bedienen.

Inbouw/opbouw dimmer

De inbouw wordt in een inbouwdoos in de muur gemonteerd. Het hele elektrische systeem is ook achter of in de muur verwerkt. De opbouw dimmer wordt op de muur gemonteerd. Meestal zijn de elektriciteitsleidingen dan ook op de muur gemonteerd.

Tronic dimmer

Dit soort dimmer is te gebruiken voor lampen achter een elektronische transformator.

LED dimmer

Hiermee kun je LED verlichting dimmen. Kies wel voor een LED lamp die dimbaar is. Sommige LED dimmers kun je ook gebruiken voor halogeenverlichting en gloeilampen. Wanneer dit het geval is staat dit aangegeven op de verpakking of in de productomschrijving. 

Welke dimmer je ook kiest zorg er altijd voor dat het wattage van je lamp binnen het vermogen van de Jung dimmer valt.

De populaire Jung LED dimmer

Uit de bovenstaande dimmers is de LED dimmer van Jung het product wat de afgelopen jaren de grootste ontwikkeling heeft doorgemaakt. 

Door de enorme groei aan populairiteit van LED lampen ontstond er namelijk een enorme druk op fabrikanten om met bijpassende LED dimmers te komen. Dit resulteerde in dimmers voor LED lampen die nog veel kinderziektes bezaten.

Jung was echter één van de eerste fabrikanten met hun eigen lijn LED dimmers. Hierdoor heeft Jung ondertussen al vele jaren ervaring opgebouwd, wat erin heeft gersulteerd dat de LED dimmers van Jung tot de absolute top in het schakelmateriaal segment behoren.

Alle huidige lijnen van Jung bezitten vele types LED dimmers. Enkele hiervan zijn:

  • Universele LED dimmers
  • LED draaidimmers
  • LED tastdimmers

Uiteraard zijn de dimmers ook voor verschilllende wattages beschikbaar.

 

LED Dimmer

Led dimmer

Jung dimmer met draai- of drukknop

De meest voorkomende dimmers in het Jung assortiment zijn degene met een draai- of drukknop.

  • Een dimmer met draaiknop activeer je door deze in te drukken waarna je draait om de lichtintensiteit te bepalen. Draai je naar rechts dan wordt het lichter, draai je naar links dan wordt het donkerder.

  • Een Jung LED tastdimmer werkt op een andere manier. Als je deze kort aanraakt dan zal het licht aan- of uitgaan. Raak je de knop bovenaan de dimmer aan dan zal het lichter worden, doe je hetzelfde aan de onderkant dan wordt het donkerder.

Weet je niet welke dimmer je nodig hebt of welke je het beste in jouw situatie kunt gebruiken? Je kunt hier altijd even contact over opnemen met ons. Je kunt ons bellen op 053 - 711 36 74 of stuur een mail naar info@elektramat.nl

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren