Stekkers

Met losse stekkers kun je eenvoudig zelf oude stekkers vervangen of stekkersnoeren maken. Bij Elektramat heb je keuze uit diverse soorten stekkers. Veel van deze losse stekkers zijn geaard. Zo kun je voor elke klus de juiste stekker vinden.

De voordelen van Elektramat

De voordelen van Elektramat

  • Altijd scherp geprijsd
  • 90 dagen retourtermijn
  • Gratis verzending vanaf €100,-*

Geaarde stekker voordelen

Een geaarde stekker of randaarde stekker is een veiligere keuze dan een ongeaarde stekker. Een ongeaarde stekker bevat twee draden, namelijk een bruine fasedraad en een blauwe nuldraad. De fasedraad voert de stroom aan en de nuldraad voert de stroom af. 

Een geaarde stekker of randaarde stekker bevat naast deze twee draden een geel/groene aardedraad. De functie van de aardedraad is om spanning af te voeren. Mocht de stekker door kortsluiting onder spanning komen te staan, dan voert de aardedraad deze spanning af. Een geaarde stekker of randaarde stekker voorkomt daardoor dat er brand ontstaat of dat jij een schok krijgt.

Soorten stekkers

Twijfel je welke losse stekker de beste keuze is? Wij geven je graag een korte uitleg over de soorten stekkers die wij aanbieden. 

Normale stekker

Normale stekkers zijn standaard rechte stekkers. De meeste varianten zijn geaard en kunnen voor diverse toepassingen gebruikt worden. Je hebt keuze uit verschillende kleuren.

Platte stekker

Een platte stekker is perfect als je stopcontacten hebt die achter meubels zitten. Deze stekker neemt amper ruimte in en het snoer loopt rechtstreeks naar beneden (of naar boven). Zo kun je toch gebruikmaken van lastig bereikbare stopcontacten.

Haakse stekker

Bij een haakse stekker staan de pinnen en het snoer haaks ten opzichte van elkaar. Het snoer loopt langs de muur naar beneden. Deze stekker neemt daardoor minder ruimte in beslag.

losse stekker

Stekker met schakelaar

Met een stekker met schakelaar kun je apparaten in- en uitschakelen, zonder de stekker steeds uit het stopcontact te halen. Deze stekkers worden vaak gebruikt voor verlichting.

Contrastekker

Een contrastekker is een contacthuls waar je een stekker in kunt steken. Contrastekkers worden vaak gebruikt voor verlengsnoeren. Wij verkopen losse contrastekkers en sets met een contrastekker en gewone stekker.

Waterdichte stekker

De waterdichte stekkers hebben minimaal IP44 als beschermingsgraad. Dit betekent dat ze spatwaterdicht zijn en bestand zijn tegen voorwerpen die groter zijn dan 1mm. Je kunt ze onder andere in de tuin gebruiken.

Reisstekker

Met een reisstekker kun je eurostekkers ook in het buitenland gebruiken. De reisstekker werkt als een adapter voor buitenlandse stopcontacten. Let erop dat je de juiste reisstekker meeneemt als je op reis gaat.

Wieland stekker

Deze speciale stekkers worden onder andere gebruikt om gebouwinstallaties te verbinden. Gebruik deze stekkers in combinatie met de Wieland netsnoeren.

Zoek je nog een snoer voor bij de losse stekker? Bekijk dan eens de textielsnoeren. Deze snoeren zijn niet alleen praktisch, maar ook decoratief. Koop je liever een snoer waar de stekker al aan bevestigd is? Kijk dan naar onze netsnoeren.

Stekker kopen

Heb je de stekker gevonden die je zocht? Je kunt dan direct de stekker kopen via onze website. Je profiteert bij ons van een snelle levering, gratis deskundig advies en gratis verzending vanaf €100,-. 

Heb je vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij zijn bereikbaar via [email protected], 088 - 51 11 600 en de chatfunctie.