Message here Uitloggen
Menu

Jung CD Range

Ben je op zoek naar schakelmateriaal wat zorgt voor harmonie in je interieur? Dat is waar het Jung CD500 schakelmateriaal voor staat. Bij Elektramat vind je een uitgebreid assortiment. Doordat de verkrijgbare kleuren overeenkomen met gangbare RAL-kleuren, kun je ze makkelijk combineren met de gekozen stijl in jouw interieur. Uiteraard word je schakelmateriaal snel afgeleverd zodat je zonder vertraging met je project aan de slag kan.

De voordelen van Elektramat

 • delivery-truck
  Binnen 24 uur Thuis of op de bouwplaats
 • box
  Gratis bezorging Vanaf €100,-
 • prijsgarantie
  Laagste prijsgarantie Altijd de goedkoopste

Jung CD500 schakelmateriaal

In de CD500 serie van Jung heb je een grote keuze aan schakelmateriaal. Alle soorten wandcontactdozen, afdekramen en dimmers zijn aanwezig. Naast de grote verscheidenheid aan artikelen kan je ook kiezen uit meerdere kleuren. Zo vind je altijd het schakelmateriaal dat aansluit bij het interieur waar je het in plaatst.

Maar liefst 8 verschilllende kleuren beschikbaar

De CD500 lijn van Jung staat bekend om zijn verscheidenheid aan kleuren en materialen. Zo kan je kiezen uit zes verschillende kleuren en twee tinten aluminium. Deze kleuren zijn alpin wit, creme, zwart, lichtgrijs, grijs, bruin en ivoor. De twee aluminium tinten zijn platinum en brons.

*Hardloper van de beschikbare kleuren is alpin wit.

Welk type schakelaar kies jij uit de CD500 lijn?

De schakelaar vormt het grootste zichtbare gedeelte van een lichtknop. De keuze van de schakelaar is dan ook erg bepalend voor de totale wooninrichting. De schakelaars uit de CD500 lijn hebben een zeer unieke uitstraling door een kleine knik in het oppervlakte. Dit zorgt voor een bijzondere reflectie en een unieke uitstraling.

CD500 schakelaar

Energie besparen doormiddel van de juiste schakelaar

Naast de standaard CD500 schakelaars zoals de wissel wissel-, wip- of drie standen schakelaar heeft Jung hier sinds enkele jaren een nieuwe variant aan toegevoegd. Dit is de tijdklokschakelaar van Jung. Met deze schakelaar kan je instellen dat, na een bepaalde tijdsperiode, de schakelaar het contact verbreekt. Dit zorgt ervoor dat de aangesloten lamp geen energie meer verbruikt.

Jung tijdklok inbouw CD500

De inbouw tijdklok CD5024WW van Jung CD500 is een voorbeeld van deze tijdklok. Hiermee kun je de tijd instellen dat er elektriciteit beschikbaar is. In de onderstaande tabel kun je enkele specificaties vinden van dit artikel.

CD500 tijdschakelaar

Materiaal Kunststof
Nom.(meet)stroom 16 Ampère
Nom. spanning 250 Volt
Tijdinstelling 30 - 1440 minuten
RAL-nummer (vergelijkbaar) 9016

Schakelmateriaal van duroplast / thermoplast

Het schakelmateriaal in de CD500 serie van Jung wordt gemaakt van duroplast / thermoplast. Duroplast is een soort kunststof. Dit wordt verkregen door katoen en fenolhars onder hoge temperatuur en druk samen te persen. Het materiaal is sterk, relatief licht en flexibel. Hierdoor is het materiaal uitermate geschikt voor schakelmateriaal. Thermoplast is ook een soort kunststof. Dit type kunststof heeft als eigenschap dat het buigbaar is. Deze eigenschap zorgt ervoor dat producten niet zo snel kapot gaan. Dit is natuurlijk ook wenselijk als je schakelmateriaal gaat installeren en hierdoor gaat het materiaal veel langer mee.

Afmetingen Jung CD500 afdekramen

Van Jung CD500 zijn er verschillend afdekramen verkrijgbaar. Van 1-voudig tot 5-voudig. Hieronder zie je de afmetingen van deze afdekramen. Je kunt ze zowel horizontaal als verticaal monteren. De hoekradius van de afdekramen is R 8,5.

 • 1-voudig; 81 x 81 millimeter
 • 2-voudig; 152 x 81 millimeter
 • 3-voudig; 223 x 81 millimeter
 • 4-voudig; 294 x 81 millimeter
 • 5-voudig; 365 x 81 millimeter

Heb je nog vragen over het schakelmateriaal van Jung CD500? Onze werknemers staan voor je klaar! Je kunt ze bereiken door te bellen naar 088 - 51 11 600 of door een mail te sturen naar [email protected]