• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie
Filter producten
Op prijs:
€ 0,00 € 103,00
Op levertijd:

Filter opnieuw instellen

Prikkabel

Een prikkabel wordt gebruikt als professioneel snoer voor verlichting. Je ziet deze kabels terug bij professionele verlichting op onder andere feesten en partijen of als kerstverlichting, maar ook in de woonkamer zijn er tal van mogelijkheden. Deze producten zijn zeer eenvoudig te installeren en te gebruiken, hierdoor kunt u uw projecten geheel op eigen wijze inrichten. Het enige gereedschap wat uw nodig heeft voor de montage is een schroevendraaier. Klik hier om te lezen hoe u zelf uw eigen prikkabel kunt maken. De kabel bevat twee draden, namelijk een nuldraad en een fasedraad. Het is een platte, zwarte kabel van rubber. Aangezien prikkabels plat zijn, liggen deze twee draden altijd naast elkaar. De twee punten van de fitting prik je als het ware door deze twee draden heen. Op deze manier wordt er contact gemaakt tussen draad en fitting (lamp).

25 producten
1 - 25 van 25
1 - 25 van 25

Prikkabel voor led verlichting

Prikkabels worden vaak gebruikt met led gloeilampen, dit zijn zuinige lampen met een hoge lichtopbrengst. De rubberen kabel wordt gebruikt als een snoer waar u de fittingen voor de lampen rechtstreeks inprikt en later vast schroeft. Deze prikfittingen hebben over het algemeen een E27-fitting en zijn geschikt voor verlichting van maximaal 40W.

De prikkabels worden geleverd per meter en in rollen van 100 meter. U kunt de gewenste lengte voor uw situatie zelf selecteren. De kabels zijn beschikbaar in 2x1,5 mm2 en 2x2,5 mm2. Wij adviseren bij kabels van onder de 50 meter te kiezen voor variant met een dikte van 1,5 mm2. Voor kabels langer dan 50 meter wordt 2,5 mm2 geadviseerd.


Zelf een lichtsnoer maken

Naast de prikkabel en de prikfitting zijn er nog tal van andere producten beschikbaar waarmee u uw lichtsnoer volledig kunt ontwerpen naar eigen wens. Een goed voorbeeld hiervan is de variant met als eindstuk een haak. Doordat er een haak aan het einde van de kabel is bevestigd, is het makkelijk om de kabel geheel op uw eigen wijze te installeren.

Mocht u zelf aan de slag zijn gegaan en heeft u een fitting op de verkeerde plek geïnstalleerd? Geen zorgen, bij deze kabel worden vrijwel geen gaten achtergelaten nadat u er ooit een fitting in heeft geprikt. U kunt dus dezelfde prikkabel meerdere malen op verschillende manieren monteren totdat u geheel tevreden bent.

Al met al is de prikkabel een ontzettend handige kabel voor uw zelfgemaakte feestverlichting. Gemakkelijk te monteren, laag in prijs en een uitstekende lichtopbrengst geheel in te richten naar eigen wens.

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren