• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie
Filter producten
Op merk:
Op prijs:
€ 0,00 € 1,00
Op levertijd:

Filter opnieuw instellen

Spantklem

Wil je een buis bevestigen aan een stalen constructie? Dat kan door middel van een spantklem. Bij Elektramat ben je aan het juiste adres voor een uitgebreid assortiment aan spantklemmen. Een spantklem is verkrijgbaar voor verschillende diameters buizen en verschillende groottes flenzen. Je kunt ze bestellen in oplages van 100 stuks en de meesten worden ook nog eens binnen één werkdag geleverd!

14 producten
1 - 14 van 14
1 - 14 van 14

Spantklem

Het kan voorkomen dat je buizen langs een stalen constructie moet laten lopen. Je denkt vast dat dit een lastig klusje is. De spantklem kan de oplossing bieden om een buis te bevestigen aan een flens. Het ene deel van de spantklem is een soort klemmetje die je met een hamer vast tikt op een flens van een metalen constructie. Aan de andere kant zit een soort uitsparing die steun biedt aan de buis of aan de kabels die je wilt bevestigen. Bij Elektramat kun je kiezen uit verschillende soorten spantklemmen. Voor elke klus kun je wel een bijpassende bevestigingsklem vinden die je per 100 stuks kunt bestellen.

Verschillende soorten spantklem

Bij het aanschaffen van een spantklem moet je rekening houden met de afmeting van twee dingen. Ten eerste is dit afhankelijk van de flens waaraan je de bevestigingsklem vastmaakt. Als deze niet strak genoeg vast zit dan bestaat de kans dat deze los laat en dat de buizen eraf vallen. Ten tweede moet je rekening houden met de diameter van de buis die door de spantklem gaat. Je wilt natuurlijk dat de buizen stevig vast blijven zitten en dat er niet te veel speling in zit. Hieronder staan een aantal soorten waaruit je kunt kiezen.

  • Flens 8-12 mm - buis 15-18 mm
  • Flens 8-12 mm - buis 19-24 mm
  • Flens 2-4 mm - buis 19-24 mm
  • Flens 2-4 mm - buis 15 - 18 mm
  • Flens 4-7 mm - buis 10-11 mm
  • Flens 4-7 mm - buis 15-18 mm

Erico Caddy

Sinds Erico is opgenomen bij het bedrijf Pentair, hebben ze zich ook meer verdiept in ondersteuningssystemen, verbindingsproducten en bevestigingsmaterialen. Onder de naam Caddy hebben zij de grootste tak bevestigings- en ondersteuningsmaterialen. Onder Caddy zijn de producten ook nog weer onderverdeeld in subcategorieën. Dit zijn bijvoorbeeld elektrotechnische en datacommunicatie installaties, maar ook andere buis en kabel toepassingen. Bij Elektramat bieden wij onder andere spantklemmen aan van dit merk.

Denk je dat je een spantklem nodig hebt of wil je op een andere manier een buis bevestigen maar weet je niet hoe? Wij helpen je hier graag bij! Bel ons op 053 - 711 36 74 of mail naar info@elektramat.nl

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren