• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie
Filter producten
Op merk:
Op prijs:
€ 1,00 € 46,00
Op levertijd:

Filter opnieuw instellen

Perilex

Perilex is een stekkersysteem dat wordt gebruikt voor het aansluiten van apparaten met een hoog vermogen. Het perilex systeem wordt sinds 1960 in Nederland gebruikt en vaak toegepast in kleinere bedrijven, zoals bakkerijen en in de woningbouw voor apparaten met een groot vermogen.

Het wordt in woonhuizen vooral gebruikt om elektrische kookplaten mee aan te sluiten. Perilex kan worden aangesloten op een 1 fase groepenkast, maar wilt u gebruik maken van krachtstroom (400V), dan heeft u een 3 fase groepenkast nodig.

24 producten
1 - 24 van 24
1 - 24 van 24

Perilex en krachtstroom

Perilex gebruikt u wanneer u een apparaat aansluit met een hoog vermogen. In praktijk betekend dit meestal een kookplaat voor uw woning. Als u het vermogen wilt uitrekenen, is dat te doen met de volgende formule: Vermogen (P) = Stroomsterkte (I) x netspanning (U). Bij een "normale" installatieautomaat van 16 ampère houdt dit in: 230V x 16A = 3680W. U kunt dus een apparaat met een maximaal vermogen van 3680W aansluiten op uw installatieautomaat.

Kooktoestellen hebben een hoger vermogen en kunnen daarom niet achter een normale installatieautomaat. Daarom bestaat een kookgroep uit een tweevoudige installatieautomaat zodat er meer vermogen geleverd kan worden.

Wilt u weten hoe u een perilex stopcontact aansluit? Dan verwijzen wij u naar het artikel perilex aansluiten.

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren