• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

3 fase groepenkast

Deze pagina is ingericht om je te helpen bij het uitzoeken van een 3 fase groepenkast. Elektramat heeft een ruim aanbod van 3 fase groepenkasten met merken als EMAT, Eaton Holec, ABB-HAF, Hager, Attema, AEG en Schneider. Alle merken hebben groepenkasten met verschillende afmetingen.
 

Waarom elektramat?
  • Laagste prijs
  • Onafhankelijk advies
  • Verzending binnen 24u

Selecteer een 3 fase groepenkast merk of afmeting:

3 fase merken
EMAT
Eaton
ABB-HAF
Hager
Attema
AEG
Schneider
 
Afmetingen
220 x 220 mm
220 x 330 mm
220 x 550 mm
440 x 330 mm
440 x 550 mm

Bekijk hier het gehele assortiment 3 fase groepenkasten
3 fase groepenkast met krachtgroep

Een krachtgroep wordt gebruikt voor het aansluiten van zware apparatuur. Denk hierbij aan huishoudelijke apparatuur zoals wasmachines, vaatwassers, magnetrons, drogers, kookplaten of ovens.  Maar ook voor de aansluiting van een sauna, bubbelbad, jacuzzi, laadpaal en zwaar gereedschap heb je een 3 fase aansluiting nodig. Wanneer je gebruik maakt van krachtstroom is het van belang dat er een 3 fase aansluiting in de meterkast aanwezig is. Dit kun je checken bij je netbeheerder. Benieuwd of je een 1 fase of 3 fase groepenkast nodig hebt? Op de kWh-meter in de meterkast staat 220/230V (1 fase) of 3x220/230V / 380/400V (3 fase).

Krachtgroep los bestellen? 

Krachtgroepen

 

3 fase groepenkast met kookgroep

Een fornuisgroep is een veel voorkomend component in de groepenkast. Dit component maakt het mogelijk om een kookplaat (fornuis) aan te sluiten. Elektramat heeft een ruim aanbod fornuisgroepen van diverse fabrikanten. Een fornuisgroep bestaat uit een tweetal installatieautomaten die, doormiddel van een hendel, synchroon worden uit of ingeschakeld. Op een kookgroep kan een fornuis van 7360 watt worden aangesloten. Er zijn ook varianten waar een hoger wattage op wordt aangesloten. Een krachtgroep kan ook als alternatief worden gebruikt voor een fornuisgroep. Op een krachtgroep kan maximaal 11040 watt (11 kW) worden aangesloten. 

Fornuisgroep los bestellen?

Fornuisgroepen

 

3 fase groepenkast aansluiten


Installatieschema 3 fase groepenkast
In onderstaande tabel vind je een specifiek aansluitschema van een 3 fase groepenkast.

3 fase nieuwe norm
3 fase nieuwe norm

3 fase oude norm
Oude norm 3 fase aansluiting

 

 

Gerelateerde producten

 

Groepenkasten met KEMA-keur componenten

Een groepenkast is van groot belang in het pand. Het is belangrijk dat alle apparaten en installaties op een juiste en tevens veilige manier worden aangesloten. Een groepenkast met KEMA-KEUR componenten geeft aan dat alle componenten in de groepenkast zijn voorzien van een keurmerk dat de veiligheid van elektrische apparaten in ogenschouw houdt. Dit keurmerk wordt tevens wereldwijd erkent.

De 3 fase groepenkasten zijn voorzien van 4-polige hoofdschakelaars en 2-polige aardlekschakelaars, een 1 fase groepenkast is voorzien van 2-polige hoofdschakelaars en 2-polige aardlekschakelaars. De installatieautomaten verschillen niet van elkaar. De 3 fase hoofdschakelaar neemt vier modules in de groepenkast in beslag. Deze groepenkasten kunnen tevens voorzien worden van een krachtgroep, bijvoorbeeld om uw elektrische kookplaat aan te sluiten. De krachtgroepen dienen wel aangesloten te worden op een 4-polige aardlekschakelaar.

 

Help! ik weet niet wat:


 Heb je nog vragen over het bestellen van een 3 fase groepenkast? Of een algemene vraag? Neem dan telefonisch contact met ons op via nummer 053 711 36 74 of stuur een mail naar info@elektramat.nl

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren