• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie
Schakelmateriaal

Geschiedenis Niko

Niko produceert en ontwerpt vooruitstrevende oplossingen van elektrisch schakelmateriaal, lichtregeling, huisautomatisering en deurtelefonie. Het bedrijf werd opgericht in 1919 door de broer Werner en Alphonse de Backer en is ontstaan in de Belgische stad Sint-Niklaas.

Het bedrijf is sinds 1919 relevant gebleven op de schakelmateriaal markt doormiddel van een stroom aan constante innovaties. Het eerste schakelmateriaal dat Niko produceerde was van porselein en later in de vorm van bakeliet. Oftewel materialen uit vervlogen tijden.

Niko schakelmateriaal logo

Nederland als afzetmarkt voor Niko

De Niko Group vind zijn oorsprong in het nabijgelegen België. Echter betrad Niko al snel de Nederlandse markt met zijn schakelmateriaal. Doordat er ondertussen al zo lang binnen Nederland wordt geopereerd is de naamsbekendheid van Niko aanzienlijk. Niko is in Nederland dan ook bijna niet meer weg te denken.

Naast Nederland is de Niko group inmiddels actief in 12 landen en heeft wereldwijd bijna 700 medewerkers.

Kenmerken van Niko schakelmateriaal

Het schakelmateriaal van Niko is perfect afgestemd op de wensen van de consument. Dit kenmerkt zicht door:

  • Ultrastrak design
  • Tijdloze materialen
  • Garantietermijn van maar liefst 4 jaar (Factuurdatum is startdatum)
  • Zeer uitgebreid kleurenpalet

Deze grote verscheidenheid binnen het assortiment zorgt ervoor dat iedere gewenste uitstraling bereikt kan worden.

De schakelmateriaal kleuren van Niko

Het materiaal van Niko wordt in een grote verscheidenheid aan kleuren aangeboden. Om voor iedere inrichting de juiste de kleur aan te kunnen bieden heeft Elektramat maar liefst 20 kleuren in het Niko assortiment zitten.

Dit omvat populaire kleuren als white, zwart, antraciet, crème, bronze en light grey. Naast de meest gebruikelijke kleuren zijn er nog een aantal minder bekende kleurcombinaties aanwezig.
In de beschikbare 20 kleuren kom je namelijk ook kleuren tegen als champagne steel, stainless steel, bamboo en nog veel meer.

Zowel inbouw als opbouw schakelmateriaal

Binnen het assortiment van Niko is er zowel schakelmateriaal wat ingebouwd kan worden (inbouw) als schakelmateriaal wat op de muur geplaatst kan worden (opbouw).

Factoren die voor deze keus meespelen zijn uiteraard de uitstraling, de mogelijkheid om gaten in de muur te frezen en het installatie gemak. In de meeste gevallen zal er echter binnenshuis vaker voor inbouw schakelmateriaal worden gekozen en buitenshuis vaker opbouw toegepast.

Niko opbouw Niko inbouw

De verschillen tussen de beschikbare Niko lijnen

Elke lijn van schakelmateriaal van Niko heeft zo zijn eigen specifieke kenmerken. Dit varieert van een verschil in ontwerp, beschikbare kleuren of andere specificaties. Enkele van de meest bijzondere lijnen staan hieronder opgenoemd:

  • Home Control - Bevat de meest geavanceerde Niko producten
  • Hydro - Zeer geschikt voor vochtige omgeving. (Standaard IP55)
  • Intense - Revolutionair ontwerp met grote kleuren verscheidenheid

Weet je nog niet precies welke lijn bij jou past? Neem dan eens een kijkje in één van de onderstaande categorieën waar je de producten van meerdere lijnen kan bewonderen.

Heb je nog vragen? Neem contact op met één van onze specialisten. Je kan ons bereiken via WhatsApp (085 - 808 14 04), telefonisch 053 711 36 74, e-mail info@elektramat.nl. of begin direct een chat via de chatfunctie.

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren