• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

Grondkabel, installatiekabel en meer draad en kabel

1 juli 2017 is de ingangsdatum van de nieuwe CPR norm. Lees hieronder meer over de norm.

Elektramat is een elektrotechnische groothandel met alles op het gebied van draad en kabel. U kunt een groepenkast bestellen, diverse installatiematerialen, maar ook schakelmateriaal en buis. Door het grote aanbod aan grondkabel, installatiekabel en overige kabels kunt al uw artikelen online bij Elektramat kopen en zodoende uw installatieklus en renovatieklus direct afronden.

Hieronder vindt u naast grondkabel en installatiekabel ook rubberen kabel, pur kabel, luidsprekerkabel, flexibele en mantelbuis met draad en diverse draden zoals VD draad. Maak allereerst uw keuze uit het type draad of kabel dat gewenst is om vervolgens een specifieke keuze te maken uit het aantal aders en/of de lengte van de kabel.

Grondkabel Grondkabel Installatiekabel Installatiekabel Installatiedraad Installatiedraad VMVL snoer VMVL snoer UTP en PTT Kabel UTP en PTT Kabel Luidsprekerkabel Luidsprekerkabel Pur kabel H07BQ-F Pur kabel H07BQ-F Prikkabel Prikkabel Netsnoer Netsnoer Solar kabel Solar kabel Siliconenkabel Siliconenkabel Verlengkabel Verlengkabel Krachtstroomkabel Krachtstroomkabel Signaalkabel Signaalkabel Coax Coax Thermostaatkabel Thermostaatkabel

CPR norm kabel

Vanaf 1 juli 2017 dienen alle kabels die toegepast worden in gebouwgebonden installaties te voldoen aan de CPR norm. Verschillende brandklassen zijn gedefinieerd binnen deze norm, zoals de Eca en Cca brandklassen. Hieronder vind je een omschrijving van de brandklassen:

    • Eca (Laag brandrisico): XMvK, H05/07V-U/R, H07RN-F. H05/07V-K, H05/07V2-K, H05/07Z1-K tot 6 mm2. 
    • Dca (Middelgroot brandrisico): YMvK, YMvK flexibel, YMvK-as.
    • Cca (Groot brandrisico): YMz1K, J-H(St)H, YMz1K flexibel, H07Z1-K vanaf 10 mm2.
    • B2ca (Zeer groot brandrisico).


Alle kabels die voor 1 juli in de handel zijn gebracht, mogen ook na 1 juli nog toegepast worden, maar mogen niet meer geproduceerd worden. Iedere kabelfabrikant is verplicht om de DoP nummers aan te leveren, zodat de (prestatie)verklaringen behorend tot deze kabels opgevraagd kunnen worden. Gedurende deze overgangsperiode kun je bij ons de standaard kabels bestellen, maar ook kabel die voldoet aan de CPR norm. Heb je specifiek een kabel nodig die voldoet aan de CPR norm? Laat het ons dan weten.


Diverse draden en kabels voor iedere situatie

Wij hebben voor u naast de grondkabel ook diverse andere draden en kabels in het assortiment. Zoals u hierboven kunt zien, bieden wij ook aansluitdraad aan om uw groepenkast te bedraden wanneer u een groepenkast component heeft besteld voor de uitbreiding van uw huidige groepenkast.

Heeft u daarnaast ook een kabel nodig met een hoge slijtvastheid? Wij bieden u ook de neopreen kabel en PUR kabel (H07BQ-F) aan in diverse lengtes en tot wel 5 aderig.

Kabel voor de televisie en internet of voor huishoudelijke aansluitingen?

Behalve grondkabel voor professionele klussen en installatiekabel voor aansluiting buitenshuis, hebben wij ook diverse UTP kabels, Coax kabels en VMVL kabels.

Voor de aansluiting van uw televisie bieden wij u de Coax kabel van o.a. Hirschmann aan. Ook netwerkkabels, zoals de UTP Cat5e en Cat6 kabel leveren wij aan u!

Dient u echter een droogautomaat onder normale omstandigheden aan te sluiten. Dan bent u op zoek naar de VMVL kabel. Iedere situatie en iedere aansluiting heeft een bepaald type kabel nodig. Wij kunnen u alle kabels leveren binnen slechts één of twee werkdagen en daarnaast hanteren wij de laagste prijsgarantie.

De lengte van het draad en de kabel

U kunt bij de grondkabel kiezen of u per meter wilt bestellen of liever een rol van 100 of zelfs 500 meter wenst. Bij de YMVK, XMVK en neopreen kabel geldt dit eveneens.

Wanneer u mantelbuis met trekdraad, flexibele buis met draad of VD draad wilt bestellen, kunt u kiezen voor de hierbij aangegeven rollen van bijvoorbeeld 50 of 100 meter.

Heeft u een specifieke klus waarbij u niet exact weet welke grondkabel of andere kabel geschikt is? Laat het ons weten. Wij helpen u graag verder en adviseren u over de juiste kabel. Neem contact op via telefoon (053 – 711 36 74) of stuur een e-mail naar info@elektramat.nl

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren