• Gratis verzending vanaf €100
 • Verzending binnen 24 uur
 • Laagste prijsgarantie

Groepenkast assortiment

Groepenkast van o.a. EMAT, Eaton, ABB, Hager of Attema voorbedraad en gratis thuisbezorgd √ Laagste prijs √ KEMA-KEUR √ Zelf samenstellen √ 400.000 producten. Elektramat biedt de mogelijkheid om uw nieuwe groepenkast online te bestellen. U kunt ons assortiment groepenkasten op deze pagina bekijken. Kies het gewenste merk en bekijk de mogelijkheden. Bij Elektramat.nl kunt u een groepenkast kopen door deze samen te stellen via de groepenkast generator. Hierbij wordt u exact getoond hoeveel groepen u heeft geselecteerd en hoeveel modules u nog vrij heeft.

U dient hieronder het voor u gewenste merk, meterbord, groepenkast component of overige groepenkast materialen te selecteren. Wanneer u op een merk groepenkast klikt, krijgt u de overzichtspagina van het betreffende merk in beeld. Op de overzichtspagina kunt u het aantal fasen selecteren en vervolgens de afmetingen van de groepenkast. Bij de groepenkast met aardlekautomaten dient u eerst het gewenste merk te selecteren.

Kies hier uw groepenkast:

Een EMAT groepenkast kunt u zelf samenstellen bij Elektramat

EMAT
GROEPENKASTEN

Een Eaton groepenkast kunt u bestellen bij Elektramat

EATON
GROEPENKASTEN

De ABB Haf groepenkast met Busboard systeem bestelt u online bij Elektramat

ABB 
GROEPENKASTEN

Stel uw Hager groepenkast zelf eenvoudig samen

HAGER
GROEPENKASTEN

Een AEG groepenkast koopt u voor de laagste prijs bij Elektramat

AEG
GROEPENKASTEN

De Attema groepenkast wordt uit voorraad geleverd

ATTEMA
GROEPENKASTEN

Schneider groepenkasten koopt u bij Elektramat

SCHNEIDER 
GROEPENKASTEN

De aardlekautomaat groepenkast is verkrijgbaar bij Elektramat

AARDLEKAUTOMATEN

Groepenkast componenten van diverse merken

GROEPENKAST
COMPONENTEN

Lege groepenkasten zijn verkrijgbaar van diverse merken

LEGE GROEPENKASTEN

Halyester kasten kunt u online kopen bij uw groothandel Elektramat

HALYESTER KASTEN

Overige groepenkast materialen

GROEPENKAST TOEBEHOREN

EMAT waterdichte groepenkasten kunt u samenstellen zoals u wenst

WATERDICHTE GROEPENKASTEN

Meterborden koopt u online bij Elektramat

METERBORDEN

 
 

 

Online groepenkast bestellen

Het bestellen van groepenkasten is eenvoudig, net zoals het bestellen van de andere artikelen in onze webshop. Plaats de gewenste artikelen in uw elektronische winkelwagen. De afhandeling van uw bestelling verloopt het snelst wanneer u betaalt met iDEAL. Wij leveren vervolgens binnen één tot twee werkdagen.

Uitleg:

 1. Selecteer het gewenste merk (Tip: EMAT (aanbieding))
 2. Selecteer 1 of 3 fase (Dit kunt u meestal zien aan de kWh meter: staat er 220V/230V op dan 1 fase, staat er 380V/400V dan 3 fase.
 3. Formaat groepenkast (Meest voorkomende afmetingen zijn 220x330 mm BxH)
   

Groepenkast samenstellen

Een groepenkast bestellen doet u door in eerste instantie een groepenkast samen te stellen. Het samenstellen van een groepenkast kan al door de vier stappen hieronder door te lopen. Heeft u echter graag deskundig advies over het samenstellen van een groepenkast of wilt u weten of u een EMAT, Eaton Holec, AEG, Attema, Hager of ABB groepenkast nodig heeft ? Neem gerust contact op met een van de medewerkers van Elektramat.nl of Groepenkastbestellen.nl, wij helpen u graag verder! 

Stap 1: Maak bij het kopen van een nieuwe groepenkast de keuze tussen een 1 fase of een 3 fase groepenkast

Heeft u al een groepenkast en wilt u deze opnieuw samenstellen, dan staat meestal op de energiefactuur aangegeven of u een 1 fase of een 3 fase groepenkast heeft. Staat het hier niet op? Kijk dan naar de kWh meter, staat er 1x220V/230V op dan is het een 1 fase aansluiting, staat er 3x220V/230V of 380V/400V op dan is het een 3 fase aansluiting. Het totale aansluitvermogen van een 1 fase groepenkast is 40/35Ax230Volt = 8050Watt. Bij een 3 fase groepenkast is het totale aansluitvermogen 3x40/25Ax230Volt (400volt) = 17250Watt.

Stap 2: Bepaal hoeveel groepen u nodig heeft

- Tel het aantal stopcontacten en lichtpunten in huis en verdeel deze over verschillende groepen. U kunt zelf uitrekenen welke apparaten samen op één groep kunnen. Op een elektrisch apparaat staat aangegeven hoeveel vermogen het vraagt. De formule om maximale belasting uit te rekenen is aantal ampère x 230volt. Bij een groep van 16 ampère, is de maximale belasting 16 x 230 = 3680Watt.
Voor elektrische apparaten die meer dan 2000W vragen wordt een eigen groep aanbevolen.

- Gaat u koken op inductie, dan heeft u hier meestal ook een aparte fornuisgroep voor nodig. Op uw fornuis staat aangegeven hoeveel stroom het nodig heeft.

- Daarnaast bent u verplicht om minimaal twee aardlekschakelaars in uw groepenkast te hebben. Op één aardlekschakelaar 2P (2-polig) mogen maximaal vier groepen van 16 ampère worden aangesloten.

- Een krachtgroep dient aangesloten te worden op een aardlekschakelaar 4P (4-polig).

Stap 3: Bepaal de accessoires in de groepenkast

- Maakt u geen gebruik van een draadloze deurbel? Dan hebt u voor de deurbel een beltrafo nodig, die ervoor zorgt dat de stroomvoorziening wordt omgezet naar zwakstroom.

- Een stopcontact in de groepenkast kan handig zijn voor het aansluiten van bijvoorbeeld een modem.

- Ook is het mogelijk om een eigen elektriciteitsmeter (kWh meter) in de groepenkast aan te sluiten, waarmee u bijvoorbeeld het energieverbruik in uw garage kunt meten.

- Aan de hand van de beschikbare ruimte in de meterkast, de gewenste accessoires en of u de mogelijkheid wilt hebben om de groepenkast later uit te breiden bepaalt u het benodigde formaat van de kast. Het meest voorkomende formaat is 220 mm breed x 330 mm hoog.

Stap 4: Aansluiten groepenkast

Zodra de samenstelling van de groepenkast bepaalt is, kan deze worden aangesloten. De aansluiting van het product kunt u zelf doen, maar u kunt de aansluiting ook uitbesteden aan een erkende installateur. 

groepenkast kopen keuzehulp infographic

Alle stappen nogmaals in het kort

Zoals hierboven gemeld, kunt u door de vier stappen door te lopen, een groepenkast bestellen die geschikt is voor uw situatie. Hieronder zal nogmaals, in enkele regels, aangegeven worden wat het meest belangrijk is:

 • Het gewenste merk selecteren.
 • Het aantal fasen (1 fase of 3 fase) selecteren.
 • Het formaat selecteren (afhankelijk van de beschikbare ruimte in de meterkast en het gewenste aantal componenten).
 • Het aantal installatieautomaten, aardlekschakelaars en overige componenten selecteren.
 • Een onderinvoer selecteren. Alle groepenkasten worden standaard geleverd zonder onderinvoer.

Betrouwbare groepenkasten

Wanneer het elektriciteit betreft staat veiligheid voorop. Zo ook in het geval van groepenkasten. Een betrouwbare groepenkast zorgt voor voor veel veiligheid. Elektramat heeft de meest veilige en betrouwbare producten in zijn uitgebreide assortiment elektrotechnische materialen. 

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren