Message here Uitloggen
Menu

Gipsplaatplug

Weergave
Weergave

Wat is een gipsplaatplug?

Dankzij een gipsplaatplug kun je eenvoudig objecten monteren aan een gipsplaat. Dankzij de speciale punt is het niet nodig om voor te boren, op deze manier voorkom je dat de gipswand splijt. Gipsplaatpluggen hebben een spiraalvormige plug, hierdoor hebben zij een stevige houvast in de gipsplaat. Wanneer je de schroef in de plug draait zet de plug zich uit waardoor hij nog steviger in de gipsplaat komt te zitten. Ook een voordeel is dat de plug en de schroeven met hetzelfde bitje ingedraaid kunnen worden, dit bevordert de werksnelheid.

Je kunt een Fischer gipsplaatplug gebruiken voor het ophangen van:

 • Schilderijen
 • Lampen
 • Elektrische installaties
 • Bevestigingsaccessoires
 • Seriemontage 
   

Fischer gipsplaatplug

Een bekende fabrikant van pluggen is Fischer. In het assortiment van Elektramat.nl vind je zowel nylon gipsplaatpluggen als metalen gipsplaatpluggen.

Nylon Fischer gipsplaatplug

De nylon Fischer gipsplaatplug wordt gemaakt van kwalitatief hoogwaardig nylon. De nylon plug kan spaan-, plaat- en houtschroeven van 4 tot 5 mm dik, en diverse ogen en haken opnemen. De nylon gipsplaatpluggen zijn betrouwbaar en universeel geschikt om iets snel te bevestigen. De plug wordt in de gipsplaat geschroefd met hulp van een montagehulpstuk, deze wordt standaard meegeleverd.

Nylong gipsplaatplug

Metalen Fischer gipsplaatplug

De metalen gipsplaatpluggen van Fischer kunnen een zeer hoge belastbaarheid aan. De metalen plug heeft namelijk een scherpe zelf borende draad en zorgt voor een veilige passing. Dankzij de hoogwaardige kwaliteit van de metalen plug kan deze gebruikt worden in niet alleen gipsplaten maar ook in gipsvezelplaten. Omdat praktisch bijna elk schroef, haken en schroefogen gebruikt kunnen worden bij de metalen plug zijn er vele toepassingen mogelijk.

Metalen gipsplaatplug

Het gebruiken van een gipsplaatpluggen heeft een aantal voordelen:

 1. Sterk, snel en gemakkelijk te monteren
 2. Zelf borend
 3. Sterke verankering door het uitzetten van de plug
 4. Aan te draaien met hetzelfde bitje
 5. De plug blijft op zijn plek
 6. Bestand tegen schokken en trillingen

Ben je toch op zoek naar een ander soort plug bekijk dan ons gehele assortiment pluggen.

 Heb je nog vragen over de verschillen tussen alle soorten pluggen? Onze klantenservice helpt je graag met al je vragen hierover. Je kunt ons bellen op 088 - 51 11 600 of per mail [email protected]. Via de chat ballon rechts onderin het scherm neem je direct contact op met één van onze medewerkers. Natuurlijk helpen wij je ook met al je andere vragen.