Message here Uitloggen
Menu

Waterpomptang

Moet je iets vastpakken of vastdraaien waarbij je veel grip en kracht kunt gebruiken? Dan is het een idee om een waterpomptang te kopen. Het is een heel handig stuk gereedschap wat tegenwoordig niet alleen meer voor loodgieterswerk is. Daarom mag het eigenlijk niet ontbreken in jouw gereedschapskist. Ook al heb je niet zoveel ruimte, dan kun je kiezen voor een mini waterpomptang. Kijk snel verder of er een waterpomptang voor jou bij zit of als je meer informatie over dit gereedschap wilt.

Weergave
Weergave

Waarvoor gebruik je een waterpomptang?

Oorspronkelijk gezien is een waterpomptang een stuk gereedschap voor loodgieters. Daar komt dan ook de naam vandaan. Maar door zijn veelzijdige mogelijkheden behoort hij tegenwoordig ook tot de standaarduitrusting van veel andere vaklieden. De bekken van de waterpomptang zijn voorzien van kleine tandjes. Dit zorgt voor een betere grip. Met een waterpomptang kun je ook veel kracht uitoefenen. Deze kracht wordt verkregen door het hefboomeffect. In het midden van de tang zit een uitsparing die rond of driehoekig is. Hierdoor is het mogelijk om rond of hoekig materiaal, zoals buizen, stevig vast te grijpen. Door de tandjes in de bekken van de tang kan het vastgegrepen materiaal wel snel beschadigen. Gebruik je dus materiaal waarbij dit niet gewenst is, dan kun je dit het beste beschermen door middel van plakband of een doek. Moeren en bouten raken snel beschadigd als ze aangedraaid worden door een waterpomptang. Het is dan ook het beste om dit te vermijden.

Wat is een mini waterpomptang?

Eigenlijk zegt de naam het al. Dit is een waterpomptang in een kleiner formaat. Het kan van pas komen als je deze tang slechts af en toe voor kleine klusjes nodig hebt. Een mini waterpomptang neemt niet zoveel ruimte in in je gereedschapskist. Om het verschil in grootte aan te duiden:

  • Knipex mini waterpomptang: 150 millimeter
  • Knipex waterpomptang: 250 millimeter

Knipex waterpomptang

Een veelgebruikt soort is de Knipex waterpomptang. Op het gebied van tangen is Knipex het leidinggevende merk van de wereld. Door zich alleen op deze productgroep te richten, behalen ze voelbare voordelen qua rendement en kwaliteit. Ze streven continu naar betere werkresultaten en grotere voordelen voor de gebruikers. Hiervoor moeten er telkens nieuwe ontwikkelingen en perfectioneringen zijn. Met een Knipex waterpomptang kun je ervan uitgaan dat je een hoogwaardige tang in huis haalt.

Waterpomptang kopen bij Elektramat

Als je een elektrotechnisch vak beoefend, kun je bijna niet anders dan een waterpomptang kopen. Bij Elektramat vind je de Knipex waterpomptang en een mini waterpomptang in het assortiment. Ze worden binnen 1 werkdag verzonden. Bestel je meer producten met een totale waarde hoger dan €100,-, dan krijg je gratis verzending.

Wil je een waterpomptang kopen, maar weet je niet zeker of dit voor jou het juiste gereedschap is? De medewerkers van onze klantenservice kijken hier graag samen met jou naar. Ze zijn telefonisch te bereiken op 088 - 51 11 600. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected]. Chatten is ook mogelijk. Hiervoor klik je op de chat ballon rechts onderin je scherm.