Message here Uitloggen
Menu

Gira dimmers

Led lampen zie je tegenwoordig bijna overal terug en voor elk type lamp zijn er speciale dimmers. De Gira dimmers bieden nu de slimme oplossing, dankzij universele dimmers die zich aanpassen naar de belasting. De Gira dimmers zijn eenvoudig te monteren en zijn compatibel met alle andere lijnen van Gira.

De voordelen van Elektramat

 • delivery-truck
  Binnen 24 uur Thuis of op de bouwplaats
 • box
  Gratis bezorging Vanaf €100,-
 • prijsgarantie
  Laagste prijsgarantie Altijd de goedkoopste

Gira led dimmer

In het assortiment van Elektramat vind je verschillende soorten Gira dimmers. Een van de meest voorkomende zijn de led dimmers van Gira. De gira led dimmer is speciaal ontwikkeld voor led lampen en kunnen niet gebruikt worden voor het dimmen van gloeilampen. Led lampen zijn een veel duurzamere keuze dan gloeilampen dankzij de veel langere levensduur. Zo gaat een led lamp wel 30 tot 50 keer langer mee dan een gloeilamp en met een led dimmer van Gira kun je deze eenvoudig naar een lichtere of donkerde sfeer dimmen. De led lamp moet wel geschikt zijn voor dimmen, anders kan de lamp gaan knipperen of kapot gaan. Op zoek naar dimbare led lamp? Bekijk dan onze dimbare led lampen.

Gira tast dimmer

Gira dimmers kunnen op verschillende manier bediend worden doormiddel van een gira tast dimmer of een draaidimmer. Het verschil is vrij simpel met draaidimmer kun je de lamp dimmen door te draaien aan de draaiknop zo kun je geheel zelf bepalen op welke lichtsterkte je de lamp zet. Met een tast dimmer hoef je de knop slechts aan te raken. Bij een korte aanraking kun je de lamp aan/uit schakelen, raak je knop langer aan bij de bovenkant dan dimt de lamp traploos lichter en bij lange aanraking wordt de lamp donkerder.

Gira 245000 universele led dimmer

Een van de meest verkopende dimmer is de Gira 245000 universele led dimmer. Deze dimmer is uit de lijn systeem 3000 die meerdere intelligente dimmers bevat. De gira 245000 heeft een aantal belangrijke voordelen; 

 • De Gira 245000 regelt automatisch de fase aansnijding of fase afsnijding
 • Hij dimt geruisloos
 • Werkt met de meeste lamptypes

Gira 245000

Op deze pagina vind je de Gira 245000 universele led dimmer. Om de installatie compleet te maken heb je naast het basiselement ook een dimmerknop en afdekraam nodig.

Gira dimmer kopen?

Wil je graag een dimmer van Gira kopen en aansluiten maar heb je geen idee hoe dit moet? Bekijk dan ons kennisbank artikel dimmer aansluiten. Bij andere vragen helpt onze klantenservice je graag, je kunt direct beginnen met chatten via de chatballon rechtsonder in het scherm of mail naar [email protected].