• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

Schakelmateriaal

Met het juiste schakelmateriaal is je woning sfeervoller, praktischer én veiliger. Schakelmateriaal is enorm veelzijdig en de laatste jaren zijn de mogelijkheden flink toegenomen. Bij Elektramat vind je alle merken, designs, series en producttypes voor de scherpste prijzen.

Waarom Elektramat?
  • Alle A-merken 
  • Laagste prijsgarantie
  • Breed assortiment

Kies een merk.

EMAT EMAT KlikAanKlikUit KlikAanKlikUit Busch-Jaeger Busch-Jaeger JUNG JUNG PEHA PEHA Berker Berker Gira Gira Schneider-Merten Schneider-Merten Niko Niko Kopp schakelmateriaal Kopp schakelmateriaal Vloerstopcontact Vloerstopcontact Spatwaterdicht Spatwaterdicht Wasmachine schakelaar Wasmachine schakelaar Bewegingsmelders Bewegingsmelders Trappenhuisschakelaar Trappenhuisschakelaar Legrand schakelmateriaal Legrand schakelmateriaal Schemerschakelaars Schemerschakelaars CEE Form CEE Form Dimmer Dimmer Montage en afdekplaat Montage en afdekplaat Perilex Perilex Stekkers Stekkers Tafelcontactdoos Tafelcontactdoos Aanbouw wcd Aanbouw wcd

Elektra online beschikbaar in diverse varianten schakelmateriaal

Naast de bekende merken schakelmaterialen hebben wij voor u ook verschillende soorten stekkers, CEE form stekkers en wandcontactdozen, perilex en veel meer. Ook diverse KlikAanKlikUit schakelmaterialen bestelt u bij Elektramat.nl.

De varianten en stijlen verschillen per merk. PEHA producten zijn bijvoorbeeld te verkrijgen in de kleuren crème en wit, maar eveneens in Badora wit, Dialog levend wit en Aura levend wit. Naast de verschillende stijlen, bieden wij ook opbouw schakelmaterialen aan met de daarbij bijbehorende basiselementen.

Stijlvolle stopcontacten en blindplaten

Schakelmateriaal is niet alleen functioneel, maar kan ook voor een zeer stijlvolle uitstraling zorgen bij u thuis en/of op kantoor. Een dimmer in de kleur antraciet of een rood afdekraam, voor iedere situatie, iedere stijl en iedere woning leveren wij u de juiste producten.

De onderdelen voor het schakelen van verlichting of het component om de stekker van een stofzuiger in de pluggen, kunnen zeer mooi weggewerkt worden of juist in het oog springen. U richt uw ruimte in met het grote en diverse aanbod schakelmateriaal.

Huidige wandcontactdozen vervangen?

In een situatie waarbij uw woning opgeknapt gaat worden, maar de huidige materialen wel bevallen, of een nieuwe woning van schakelmateriaal voorzien dient te worden, neemt u dan contact met ons op.

Schets uw situatie en geef aan wat er bij u in de woning aanwezig is/dient te zijn en wij zullen u van de beschikbare merken de betreffende varianten aan bieden om uw woning zo goed mogelijk op te knappen. Schakelmateriaal kan de uitstaling van uw woning extra glans geven!

Wat heb ik nodig bij de vervanging een wandcontactdoos?

Wanneer u beslist om uw huidige schakelaars of stopcontacten te vangen, heeft u diverse onderdelen nodig. Hieronder schetsen wij u wat u nodig heeft voor de vervanging van een inbouw stopcontact.

Allereerst heeft u een inbouw stopcontact nodig, waarbij u ook kunt kiezen voor een variant met kinderbeveiliging. Vervolgens heeft u een afdekraam nodig. In de muur heeft u een inbouwdoos nodig waarin het stopcontact geplaatst kan worden. Voor de aansluiting heeft u een blauw en bruin aansluitdraad nodig. Heeft u echter een geaard stopcontact, dan is er ook een geel/groen aansluitdraad aanwezig.

Gaat u het groter aanpakken? Houd dan rekening met de installatiekabel en de centraaldoos in het plafond. 


Aarzel niet om uw schakelmateriaal bij Elektramat aan te schaffen. Wij zorgen er voor dat u de juiste schakelmaterialen bestelt en deze op het juiste moment geleverd krijgt.

Schakelmateriaal installeren

Het is belangrijk dat schakelmateriaal goed en veilig wordt geinstalleerd. Elektramat heeft handleidingen en aansluitschema's voor het installeren van schakelmateriaal. Als het met behulp van een handleiding niet lukt om uw onderdelen te installeren, dan kunt u het beste een installateur inschakelen. Veiligheid staat te allen tijde voorop. Wij bieden u de volgende handleidingen en aansluitschema's:


Staat het artikel dat u zoekt er niet bij? Kijk dan in onze kennisbank of het juiste artikel erbij staat.

Heeft u nog vragen over schakelmateriaal of over het installeren van de materialen? U kunt dan telefonisch contact opnemen via nummer 053 711 36 74 of een mail sturen naar info@elektramat.nl 

Schakelmateriaal kleuren

De meest voorkomende kleuren zijn 1) crème en 2) wit. Het kan echter voorkomen dat het niet geheel duidelijk is of een bepaalde afdekplaat, afdekraam of dimmerknop wit/RAL 9010 of crème/RAL 1013 is.

De crèmekleurige producten worden ook wel crèmewit, elektrowit en/of crème genoemd. Het is echter van belang om dit te onderscheiden van “wit” schakelmateriaal. Het witte schakelmateriaal wordt ook wel alpin witzuiver witpolar wit of glanzend wit genoemd.

Om de bovengenoemde benaming uit te drukken in RAL nummers:
-       Crèmekleurig schakelmateriaal wordt aangeduid met RAL 1013
-       Wit schakelmateriaal wordt aangeduid met RAL 9010Hieronder vindt u de door Elektramat aangeboden merken schakelmateriaal. De merken zijn onderverdeeld in de specifieke lijnen met betreffende RAL nummers. Bent u op zoek naar RAL 1013 of naar RAL 9010 van een specifiek merk, dan vindt u hieronder de geschikte typen schakelmateriaal.

PEHA  
Standaard crème RAL 1013
Standaard alpin RAL 9010
Badora wit RAL 9010
Dialog levend wit RAL 9010
Aura levend wit RAL 9010
   
Jung  
As 500 crème RAL 1013
As 500 alpin wit RAL 9010
LS990 wit RAL 9010
LS990 antraciet ---
LS990 edelstaal ---
LS990 aluminium ---
   
Berker  
Crème            RAL 1013
Wit     RAL 9010            
   
Gira  
Crème            RAL 1013
Wit     RAL 9010            
   
Busch Jaeger  
SI crème RAL 1013
Alpin RAL 9010             
   
EMAT  
Crème            RAL 1013
Wit     RAL 9010            
Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren