Message here Uitloggen
Menu

Elektrabuis toebehoren

Voor het aanpassen, aanleggen en aan elkaar verbinden van elektrabuizen zijn verschillende toebehoren te verkrijgen. Deze middelen zorgen voor gemak bij deze werkzaamheden. Bij Elektramat ben je aan het juiste adres voor een ruim assortiment. Hier vind je alles wat je tijdens jouw klus nodig hebt. Je kunt denk denken aan PVC lijm, kabelglijmiddel of een PVC buis kniptang.

Weergave
Weergave

PVC pijp lijmen

Het is soms nodig om PVC pijpen met elkaar te verbinden om een grotere lengte te creëren. Een manier om dit te doen is om ze aan elkaar te lijmen met PVC lijm. Eigenlijk is het een oplosmiddelenlijm. Dit houdt in dat het PVC oplost. Zodra de lijm verdampt is, zullen de twee delen aan elkaar hechten. PVC lijm is gemaakt op basis van vinylchloridepolymeren. Hieraan zijn vulstoffen en oplosmiddelen toegevoegd.

Pipelife Electro PVC lijm

Een voorbeeld van PVC lijm is de variant van Pipelife Electro. Dit is een producten van kunststof leidingsystemen. Ze zijn één van de grootste van de wereld. Innovatie is erg belangrijk voor Pipelife Electro. Ze zijn trendsettend en continu in beweging. Het onderzoeksteam is grensverleggend en zijn altijd op zoek naar innovaties.

Kabels trekken met kabelglijmiddel

Als je de elektrabuizen hebt aangelegd dan is het tijd om de kabels er doorheen te trekken. Dit kan soms een lastig klusje zijn. Om dit wat te vereenvoudigen bestaat er kabelglijmiddel. Het kabelglijmiddel breng je aan in de PVC buizen. Door het gebruik van dit middel voorkom je beschadigingen aan de draden en kabels. Bij het intrekken van de draden ontstaat er namelijk minder wrijvingsweerstand. Dit middel biedt met name een oplossing bij het trekken van lange kabels of bij buizen met veel bochten.

Op maat knippen van elektrabuizen

PVC buizen zijn meestal verkrijgbaar in standaard formaten. Het is aannemelijk dat je deze niet zo kunt aanleggen, maar dat aanpassing in lengte nodig is. Een oplossing hiervoor is een PVC buis kniptang. Deze is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. Bij het kiezen van een PVC buis kniptang is het belangrijk dat je kijkt naar de diameter van de buis die je wilt knippen. Het voordeel van dit middel is dat de buis niet platgedrukt wordt.

Heb je nog vragen over toebehoren van elektrabuizen? Onze medewerkers helpen je graag. Je kunt ze telefonisch bereiken op 053 - 711 36 74 of stuur een mail naar [email protected]. Wil je graag met één van onze medewerkers chatten, klik dan op de chat ballon rechts onderin het scherm.