Kennisbank

Een groepenkast samenstellen vereist enige aandacht. Hoe doe je dit en welk materiaal gebruik je hier het beste voor?

Een aardlekschakelaar kun je niet zomaar aansluiten. Hieraan zijn een aantal eisen gesteld. Een kapotte aardlekschakelaar kun je vervangen.

Een hoofdschakelaar is een verplicht onderdeel in een groepenkast, maar welke heb jij nodig en waar plaats je hem in de groepenkast?

Alles weten over hoe en wanneer je een groepenkast moet vervangen? In dit artikel kun je lezen waar je op moet letten.

Over de hele wereld zijn er verschillende soorten stopcontacten. Welke stekker je nodig hebt hangt af van het type stopcontact.

Voor het aansluiten en dus aanleggen van een YMVK kabel moet je rekening houden met een aantal aspecten. En welk gereedschap gebruik je voor het strippen van de kabel?

Installatieautomaten zijn veel voorkomenden componenten in een groepenkast. Hoe werkt een installatieautomaat en welke heb jij nodig? Dat lees je hier.

Het kan nodig zijn om je meterkast te vervangen. Maar hoe je dit het beste en hoe doe je dit op een snelle manier?

De Busch Jaeger 6523u-102 is het inbouw basiselement voor een dimmer. Hij heeft een aantal verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger.

Voor sommige klussen is het handig als je weet hoe je een kroonsteentje aan moet sluiten. Het is heel gemakkelijk om dit te doen als je het stappenplan volgt.

Een laadpaal thuis kan vele voordelen bieden als je een elektrische auto hebt. Bij het kiezen van de juiste moet je rekening houden met een aantal aspecten.

Door middel van een stappenplan wordt duidelijk hoe je een stopcontact aanlegt. Je hebt hiervoor een aantal materialen nodig.

Bij het aanleggen van elektriciteit staat veiligheid altijd voorop. Er gelden een aantal basisprincipes en er is een stappenplan voor het aanleggen van elektriciteit.

Een groepenkast kun je helemaal naar wens samenstellen. Kies een merk, een kast en de benodigde componenten.

Een prikkabel wordt veel gebruikt voor feestverlichting. Aan de hand van het stappenplan kun je heel eenvoudig zelf een prikkabel maken.

Wil je een perilex aansluiten? Hier lees je er alles over.

Een UTP kabel wordt gebruikt als internet- of netwerkkabel. Je kunt deze ook zelf maken. Hiervoor heb je slechts een aantal producten nodig.

Waarom heb je een aardlekautomaat nodig en wat zijn de voordelen ervan? Dat en meer leggen we je uit in dit kennisbank artikel.

Een beltrafo wordt gebruikt om een vaste deurbel op aan te sluiten. Dit moet op de juiste manier gebeuren.

Een stekker vervangen of aansluiten kun je soms ook zelf doen. Zorg dat je altijd veilig te werk gaat en de juiste materialen gebruikt.

Voor het plaatsen van schakelmateriaal, moet je eerst een inbouwdoos monteren. Dit doe je door slechts een aantal stappen te volgen.

Voor het aansluiten van zonnepanelen heb je een aantal producten en materialen nodig. Het dient op een veilige manier te gebeuren.

Op een kWh meter kun je aflezen hoeveel stroom het apparaat, waar deze op is aangesloten, heeft verbruikt. Je plaatst deze in de groepenkast.

Voor een netwerkverbinding heb je een UTP aansluiting nodig. Deze kun je zelf maken als je de stappen van het stappenplan volgt.

Een verbinding maken met een lasklem is heel eenvoudig. Het is altijd belangrijk om veilig te werk te gaan.

Voor het aansluiten van een centraaldoos heb je de juiste materialen en gereedschappen nodig. Volgens het stappenplan kun je deze dan aansluiten.

Met een wissel-wisselschakelaar kun je bijvoorbeeld een lamp vanaf meerdere plaatsen bedienen. Deze moet op de juiste manier aangesloten worden.

Een dimmer aansluiten? Hier lees je alles over dimmers en hoe je deze moet aansluiten.

Verschillende kabels kunnen voor verschillende situaties gebruikt worden. Bekijk dus van tevoren goed welke kabel je nodig hebt.

Een grondkabel strippen is niet zo moeilijk, maar moet wel op de juiste manier gebeuren. Volg hiervoor zorgvuldig het stappenplan.

Een grondkabel aansluiten is op zich een eenvoudige klus. Zorg wel dat je de juiste materialen hebt en dat je goed voorbereid bent.

Een aardlitze is een onderdeel van de grondkabel. Het is belangrijk dat je deze op de juiste manier aansluit.

Een stoppenkast is in principe een oude benaming voor wat nu groepenkast is. In plaats van groepen bestond deze namelijk uit 'stoppen'.

Wat doet een wisselschakelaar, waar en wanneer heb je een wisselschakeling nodig? In dit kennisbankartikel vertellen we je er alles over.

In dit artikel leggen we je alles uit over een wisselwisselschakeling en in welke situaties je dit kunt toepassen.

In dit kennisbank artikel lees je wat een hotelschakeling is, wanneer je deze toepast en leggen we je uit hoe je deze aansluit en wat je hiervoor nodig hebt.

Een serieschakeling wordt gebruikt om twee lichtpunten in èèn plaats te bedienen. Hoe je dit toepast en aansluit leggen we je in dit artikel uit.

Wat is een kruisschakelaar en hoe werkt het? Dat lees je hier. Ook leggen we je uit hoe je een kruisschakelaar aansluit.

Het kan nodig zijn om een fornuisgroep in je groepenkast toe te voegen. Wat is een fornuisgroep en hoe sluit je deze aan?

Teveel koolmonoxide is gevaarlijk voor je. In dit artikel leggen we je uit hoe een koolmonxidemelder je hier tegen kan beschermen.

Elektramat is een van Nederlands grootste aanbieders op het gebied van elektronische materialen. Alles voor je nieuwe meterkast vind je bij ons online.

Niemand wil brand in zijn groepenkast en woning. Een brandbeveiligingschakelaar kan je helpen dit te voorkomen. Hoe? Dat lees je hier.

Wat is het verschil tussen een geaard en ongeaard stopcontact? Wat zijn de voordelen van een geaard stopcontact? Dat lees je in dit kennisbank artikel.

Is aarding verplicht? Zijn er verschillende aardingssystemen? In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over aarding.

Het is belangrijk dat je het juiste aantal groepen in je groepenkast hebt. Het aantal hangt van het aantal apparaten dat je gaat aansluiten.

Overgestapt op elektrisch koken? Dan moet er wel wat veranderen in jouw groepenkast. Wat dat precies is lees je hier.

In dit artikel gaan wij je uitleggen wat een 1 fase groepenkast en een 3 fase groepenkast zijn en de verschillen.

Het KEMA-keur je hebt het vast wel eens gezien, maar waar staat het voor? En wat houd het precies in? Wij leggen het je uit.

Er zijn veel verschillende soorten stopcontacten te vinden online en in winkels, maar welke precies allemaal en wat zijn de verschillen? Dat leggen wij je uit.

Als jij graag zeker wil weten dat je een kabel van hoogwaardige kwaliteit koopt, let dan op het Kabel Keur. Lees in dit artikel waarom.

Kabel24 is een dochtersite van Elektramat.nl en gespecialeerd op het gebied van kabels. Lees hier waarom je moet kiezen voor kabel24.nl.

Het merk EMAT is een actief merk op het gebied van groepenkasten en bijbehorende componenten. Alles over het merk EMAT lees je hier.

ABB is een producent van groepenkasten. Alle belangrijke dingen die je moet weten over ABB leggen wij je uit in dit kennisbank artikel.

YMVK en XMVK zijn verschillende typen kabels, maar wat is het verschil en welke heb jij eventueel nodig. Hier vertellen wij jou er alles over.

De brandveiligheidsnormen zijn door de CPR voorzien van strengere eisen. De belanrijkste aspecten hebben wij voor je samengevat in dit artikel.

Elektrische auto gekocht? Wij vertellen je alles wat je moet weten over het opladen van je elektrische auto.

Als je een nieuwe meterkast gaat plaatsen moet je rekening houden met een aantal dingen. Wij zetten ze voor jou op een rijtje, zodat jij de goede keus kan maken.

De aardedikte van een kabel is zeer belangrijk. Waarom en welke dikte geschikt is voor jouw situatie leggen wij je uit in dit artikel.

Een aardlekschakelaar moet je regelmatig testen op zijn werking. Hiermee wil je de veiligheid van elektrische installatie waarborgen.

Met de thermostaatkabel sluit je de cv-ketel aan op je thermostaat. In dit artikel leggen we uit hoe dit snel en veilig kan.

Wil je weten wat de een aandraaimoment is en wat zijn de aandraaimomenten van het merk EMAT? Dan is dit artikel een aanrader voor jou.

Ga je zelf een schakelaar aansluiten in huis, maar heb je geen idee hoe je dit doet? Wij leggen je uit hoe je dit veilig doet.

Zit een stopcontact niet op de juiste plaats en wil je deze graag verplaatsen? In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je dit eenvoudig doet.

Bij een elektrische installatie die buiten geïnstalleerd wordt is het belangrijk dat het materiaal waterdicht is. Hier lees je welke lasdozen geschikt zijn.

Wil je een krachtstroom stekker aansluiten? Lees hier hoe je dit doet.

Ga je een 3 standen schakelaar aansluiten, maar weet je niet hoe? Hier lees hoe je dit op een veilige manier doet.

Altijd al afgevraagd waarom het handig is om een stekkerdoos met USB te hebben? Hier lees je waarom.

Wil je een bewegingsmelder aansluiten, maar weet je niet waar te beginnen? Kijk hier om erachter te komen.

Wil je een trekschakelaar aansluiten? Klik hier voor alle informatie.

Alles weten over PV-verdelers? Klik hier om alles erover te lezen.

Alles willen weten over de richtlijnen voor elektra in de badkamer? Lees hier er alles over.

De mate van beveiliging van elektrische of elektronische apparatuur wordt uitgedrukt in een IP-waarde. Hier lees je er alles over.

Er zijn verschillende soorten verwarmingen. Voor in huis of voor buiten. Hier lees je er alles over.

Alles willen weten over (elektrische) vloerverwarmingen? Hier lees je er alles over.

Altijd al alles willen weten over buiten elektra aanleggen? Hier lees je over alles waar je rekening mee moet houden.

Opbouw stopcontact aansluiten? Hier lees je hoe je dit kunt doen.

Alles over meetapparaten weten? Hier lees je alles over de verschillende meetapparaten.

Weet je niet welke aardlekschakelaar je nodig hebt in combinatie met een laadstation? Lees hier alles over de regels en voorschriften.

Wil je in huis rookmelders installeren? Lees hier alles over de melders, veiligheid en regels.

Altijd al willen weten wat de begrippen spanning, stroom en weerstand betekenen? Lees er hier alles over.