Message here Uitloggen
Menu

Buisschaar

Buizen worden geleverd in standaard lengtes. Maar meestal heb je verschillende lengtes nodig. Je kunt de buizen dan op de juiste maat knippen met behulp van een buiskniptang. Een buisschaar is er speciaal voor gemaakt om de PVC buis op de juiste manier te kunnen knippen. In ons assortiment vind je verschillende types buiskniptangen, zoals de Lowe buisschaar 16-19mm. Ze worden zelfs binnen 1 werkdag verzonden.

Weergave
Weergave

Wat is een buiskniptang?

Deze vraag is natuurlijk makkelijk te beantwoorden. Een buiskniptang is een tang waarmee je een buis op maat kunt knippen. Maar je kunt niet zomaar elke tang of schaar gebruiken als buisschaar. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de buis tijdens het knippen vervormd. Door het gebruik van een buiskniptang zorg je er ook voor dat de uiteinden die je geknipt hebt mooi glad zijn en er geen scherpe opstaande randjes achterblijven. Een ander bijkomend voordeel is dat het een stuk sneller gaat dan als je een zaag gebruikt. Tevens is de kans groot dat je met een zaag scheef gaat. Het is belangrijk dat je de juiste buisschaar kiest voor jouw klus. Kijk hierbij vooral naar de diameter van de buis en het materiaal waar deze van gemaakt is. Niet elke buiskniptang is geschikt voor alle materialen.

Buiskniptang

Het gebruik van een buisschaar

Hoe je een buisschaar moet gebruiken is eigenlijk heel eenvoudig, maar dient wel op de juiste manier te gebeuren. Je wilt niet dat je de buis alsnog beschadigd. In het onderstaande stappenplan wordt het gebruik van een buiskniptang uitgelegd.

  • Kies de juiste buiskniptang uit voor de buis die jij wilt gaan knippen
  • Controleer of het mes nog goed is en of deze goed vast zit
  • Leg de buis in de tang
  • Zorg dat de buisschaar op de plek zit waar je de buis wilt gaan knippen
  • Knip de buis nu doormidden

 

16-19 millimeter Lowe buisschaar

Een voorbeeld van een buiskniptang is de Lowe buisschaar die geschikt is voor buizen met een diameter van 16-19 millimeter. Met deze Lowe buisschaar kun je PVC buizen heel gemakkelijk op maat knippen. Lowe biedt een compleet assortiment aan kwaliteitsgereedschappen. Een reeks van deze gereedschappen maakt gebruik van het aambeeld principe en worden gebruikt in de industrie en handel.

Buiskniptang bestellen bij Elektramat

Op onze website kun je eenvoudig en snel een buiskniptang en andere producten bestellen. Bestel je naast een buisschaar nog andere materialen en kom je uit op een bedragen boven de €100,-? Dan verzenden wij deze bestelling gratis. De meeste producten uit ons assortiment worden binnen 24 uur verzonden. Wij hebben daarnaast een deskundige klantenservice die je te hulp schiet bij al jouw vragen. Elektramat biedt jou ook nog eens de laagste prijsgarantie.

Het kan natuurlijk voorkomen dat je na het lezen van dit artikel nog steeds geen idee hebt welke buiskniptang het beste is voor jouw klus. Wij helpen je hier graag bij en kunnen de juiste buisschaar adviseren. Neem gerust telefonisch contact met ons op via 088 - 51 11 600. Je kunt ook een mail sturen naar [email protected].