Message here Uitloggen
Menu

Punttang

Ga je aan de slag met draden en heb je daarvoor een punttang nodig? Punttangen zijn verkrijgbaar in meerdere vormen en ze zijn geschikt voor diverse doeleinden. Je kunt met deze tangen gemakkelijk draden vasthouden, bewerken en knippen. Bij Elektramat kun je terecht voor kwalitatief hoogwaardige tangen van het merk Knipex.

Weergave
Weergave

Wat is een punttang?

Een punttang (ook wel een telefoontang of langbektang genoemd) is een handig type gereedschap voor het vastpakken en bewerken van elektriciteitsdraden en installatiedraden. Langbektangen worden voornamelijk gebruikt door elektriciens, maar zijn ook uitstekend geschikt voor thuisklussers. De langbektang is te herkennen aan de lange en smalle punt met een ronde of platte vorm. Hierdoor is dit gereedschap erg geschikt voor precisiewerk. Je kunt punttangen onder andere gebruiken om:

  • draden vast te pakken;
  • draden te buigen;
  • draden plat te drukken;
  • draden door te knippen.

Wil je aan de slag met elektriciteitsdraden? Vaak zijn telefoontangen geïsoleerd, waardoor ze ingezet kunnen worden bij draden die onder stroom staan. De meeste punttangen en platbektangen in het assortiment van Elektramat zijn geïsoleerd tot 1000V. Dit staat vermeld bij de technische details op de productpagina’s. Natuurlijk is de veiligste optie om de stroom tijdelijk er van af te halen. Dat is vooral aan te raden als je weinig tot geen ervaring met elektriciteitsdraden hebt.

Diverse soorten telefoontangen

Welke soort punttang of telefoontang je gebruikt, hangt af van de klus. Een punttang met een ronde vorm is erg geschikt voor het buigen van draden. Een platbektang heeft een platte vorm, waardoor deze handig is voor het vasthouden en platdrukken van draden. Ook kun je draden hiermee gemakkelijk in een hoek buigen. Tangen met een snijvlak worden ingezet voor het knippen van draden. Kies voor een ronde punttang of een platbektang met een glad oppervlak wanneer je draden wil buigen. Dankzij het gladde oppervlak beschadigen ze de draad niet. Een geribbeld oppervlak is ideaal als je extra grip wil hebben op de draad.

Knipex punttang

Het merk Knipex is een specialist op het gebied van tangen. Al sinds 1882 ontwikkelt en produceert Knipex diverse soorten tangen in Wuppertal, Duitsland. Het merk heeft controle over alle stappen binnen het productieproces, waardoor deze continu verbeterd kunnen worden. Dit zorgt voor een optimale kwaliteit. Ze ontwikkelen ook steeds nieuwe tangen en ze verbeteren bestaande modellen, om zo jouw werk effectiever en makkelijker te maken. Knipex punttangen en platbektangen zijn gemakkelijk te verkrijgen via onze webshop.

KNIPEX punttang

Punttang kopen bij Elektramat

Je kunt punttangen en andere soorten tangen eenvoudig bestellen bij Elektramat. Je profiteert dan ook nog eens van diverse voordelen, zoals van onze laagste prijsgarantie. Zo ben je ervan verzekerd dat je niet te veel betaalt. Plaats je een bestelling van €100,- of meer? Dan hoef je geen verzendkosten te betalen. Daarnaast worden de producten vrijwel altijd binnen 24 uur verzonden.

Heb je vragen over handgereedschap of wil je advies voor een bepaalde klus? Onze deskundige klantenservice helpt je graag verder. Stuur een mail naar [email protected], bel via 088 51 11 600 of neem contact op via de chatfunctie.