• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

Groepenkast met aardlekautomaten

Een aardlekautomaat combineert de functies van een installatieautomaat en een aardlekschakelaar in één component. Aardlekautomaten zijn veel voorkomend en zeer geschikt voor vrijwel iedere groepenkast. Maak een keuze uit één van de onderstaande buttons of lees verder voor informatie over de groepenkast met aardlekautomaten.

Waarom aardlekautomaten?
  • Betrouwbaar & veilig
  • Afzonderlijke bescherming
  • Uitbreidingsruimte

Welk merk groepenkast met aardlekautomaat zoek je?

EMAT groepenkast 1 fase
EMAT
Eaton
ETI
Hager
Schneider
Waterdicht

 

Groepenkast EMAT aardlekautomaten


In welke situaties worden groepenkasten met aardlekautomaten toegepast?
We hebben een aantal situaties  beschreven waarin groepenkasten met aardlekautomaten toegevoegde waarde hebben. Klik op de verschillende tabbladen voor meer informatie.

Een aardlekautomaat in de tuinverlichting
Het voordeel van een aardlekautomaat toegepast in de tuinverlichting is dat je op deze manier snel en gericht een storing kunt opsporen.Met een aardlekautomaat zal alleen de lamp waar de storing optreedt niet meer werken i.p.v. alle verlichting.

Een aardlekautomaat voor de vriezer
Als er vier groepen achter één aardlekschakelaar geplaatst zijn en er treedt te veel lekstroom op, zullen alle groepen spanningsloos gemaakt worden. Bij het gebruik van een aardlekautomaat heb je de garantie dat je vriezer niet afgeschakeld zal worden door het gebruik van andere apparaten.

Een aardlekautomaat voor een laadpaal
Het komt vaak voor dat laadpalen op een aparte aardlekautomaat worden aangesloten. Door een laadpaal achter een aardlekautomaat te plaatsen kun je, als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, eenvoudig de aardlekautomaat uitschakelen en zo uitsluitend de laadpaal spanningsloos maken.


Groepenkast met aardlekautomaten kopen?

Een groepenkast met aardlekautomaten bestel je bij Elektramat vanwege het brede assortiment en de snelle levering. Daarnaast profiteer je ook van:

  • Groepenkasten van alle topmerken, zoals EMAT groepenkasten, Hager groepenkasten en Eaton groepenkasten.
  • Bij Elektramat betaal je geen verzend- of assemblage kosten. Zo betaal je alleen voor de bestelde producten.
  • Net als alle andere groepenkasten zijn ook groepenkasten met aardlekautomaten voorzien van KEMA-KEUR.
  • Er wordt standaard geen onderinvoer bijgeleverd. Vergeet, indien gewenst, deze er dus niet bij te bestellen.
  • Op zoek naar antwoorden of tips? Neem contact op met één van onze medewerkers. De contactinformatie vind je onderaan de pagina.


Zelf een groepenkast met aardlekautomaten samenstellen?

Aardlekautomaten zijn beschikbaar in twee varianten, namelijk een 1 fase en 3 fase variant. Belangrijk is om hierbij op te merken dat de 3 fase variant breder is dan de 1 fase automaat. De breedte van verschillende componenten kan verschillen per merk. Zo zijn de EMAT en ETI aardlekautomaten slechts één module breed. De 1 fase automaten van Eaton en Hager zijn twee modules breed.

Een 3 fase aardlekautomaat is uitsluitend toe te passen in een 3 fase groepenkast. Let ook op afschakelkarakteristiek B of C bij het uitkiezen van de juiste aardlekautomaat. Heb je vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens.

Wanneer je bovenaan de pagina voor een van de aangeboden merken kiest, kun je op de vervolgpagina een gewenste afmeting en fase (1 of 3) selecteren. Alle aardlekautomaten zijn standaard de 1P+N variant, waarbij de hoofdschakelaar 2P of 4P is, afhankelijk van het aantal fasen. 

Bepaal zelf de indeling

Hoewel een groepenkast met aardlekautomaten in de meeste gevallen een efficiënte en passende oplossing is, hoeft dit niet voor iedereen zo te zijn. Door in onze generator te navigeren, bepaal je zelf de verhouding tussen aardlekautomaten, installatieautomaten of andere groepenkast componenten. We zullen de installatiekast zo exact mogelijk nabouwen. We leveren standaard geen onderinvoer bij groepenkasten, vergeet deze er dus niet bij te bestellen.

 

Ga naar de generator


Heb je vragen, of ben je op zoek naar advies? Bel naar 053 711 36 74 of stuur een e-mail naar info@elektramat.nl. We helpen je graag verder.

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren