Message here Uitloggen
Menu

Het merk EMAT

Emat logo

Inleiding

De markt voor groepenkasten en groepenkast componenten heeft een aantal grote merken, waaronder het merk EMAT. Het assortiment is inmiddels geen nieuwkomer meer, maar is relatief onbekend ten opzichte van een aantal oudere merken. In dit artikel bekijken we het merk EMAT binnen de groepenkast branche.

Wat zijn de grootste verschillen met andere grote merken?

Als je op zoek bent geweest naar een groepenkast of groepenkast componenten bij distributeurs die het merk aanbieden, is het je wellicht al opgevallen. Het grootste verschil ten aanzien van andere merken is de prijs. EMAT levert producten voor een lagere prijs dan vrijwel alle andere merken.

In een lege kast worden EMAT componenten geassembleerd. Door op deze manier te werken blijkt het merk EMAT in sommige gevallen zelfs honderden euro’s goedkoper. Zoals je misschien al wel gemerkt hebt, zijn er beduidend minder aanbieders van het merk EMAT. Dit speelt een belangrijke rol in het prijsbeleid, waardoor EMAT in staat is tegen lagere prijzen te leveren.

Binnen de elektrotechnische branche is er tegenwoordig nauwelijks ruimte om kwaliteit in te leveren. Strenge Europese regelgevingen en keurmerken zorgen ervoor dat elektrotechnische eindproducten altijd van hoogwaardige kwaliteit zijn. Zo voldoet het merk EMAT, net als de meeste A-merken, ook aan alle nodige keurmerken en richtlijnen. We hebben ze even voor je op een rij gezet:

  • NEN normen (NEN 1010/3140)
  • KEMA-KEUR
  • RoHS-certificering
  • CE-markering (verplicht)

Garantietermijn EMAT

Zoals eerder genoemd voldoen de meeste A-merken aan deze normen, hierin onderscheidt EMAT zich dus niet echt. Waar EMAT wel in verschilt ten opzichte van de rest, is de garantietermijn. Het is gebruikelijk om op groepenkast componenten twee jaar garantie te geven. EMAT wijkt hier van af en geeft zelfs 10 jaar garantie.

De lange garantieperiode en lage prijs zijn twee belangrijke aspecten in het beleid van het merk EMAT. Naast deze aspecten heeft EMAT nog een aantal handige voordelen. Zo zijn bijvoorbeeld aardlekautomaten van EMAT één module breed, in tegenstelling tot diverse andere merken. Dit neemt logischerwijs minder ruimte in beslag in je groepenkast een geeft meer mogelijkheden bij het indelen van de groepenkast.


We hebben de belangrijkste aspecten van het merk voor je geprobeerd samen te vatten, voor extra informatie of specifieke vragen kun je natuurlijk altijd zelf de officiele website van EMAT bezoeken. Heb je vragen over EMAT producten uit ons assortiment? Bel ons gerust op 088 - 51 11 600, of stuur een e-mail naar [email protected], onze medewerkers staan je graag te woord.

Gerelateerde producten