Message here Uitloggen
Menu

Hoe bestel ik bij jullie een groepenkast?

Online groepenkast bestellen

Het bestellen van groepenkasten is eenvoudig, net zoals het bestellen van de andere producten op onze website. Plaats de gewenste producten in je elektronische winkelwagen. De afhandeling van de bestelling verloopt het snelst wanneer er wordt betaalt met iDEAL. Wij leveren vervolgens binnen één à twee werkdagen.

Uitleg:
Selecteert het gewenste groepenkast merk (Tip: EMAT (aanbieding))
Selecteert 1 of 3 fase (Dit kun je meestal zien aan de kWh meter, staat er 220V/230V op dan 1 fase staat er 380V/400V dan 3 fase.
Formaat groepenkast (meest voorkomend (220x330 mm BxH).

Stap 1: Hoe stel ik een groepenkast samen
Maak bij het kopen van een nieuwe groepenkast de keuze tussen een 1 fase of een 3 fase groepenkast.

Heb je al een groepenkast maar wil je deze opnieuw samenstellen, dan staat meestal op de energiefactuur aangegeven of het om een 1 fase of een 3 fase groepenkast gaat. Staat het hier niet op? Kijk dan naar de KWh meter, staat er 1x220/230 op dan is het een 1 fase aansluiting, staat er 3x220/230 volt of 380/400 volt op dan is het een 3 fase aansluiting. Het totale aansluitvermogen van een 1 fase groepenkast is 40/35Ax230V = 8.050W. Bij een 3 fase groepenkast is het totale aansluitvermogen 3x40/25Ax230V (400V) = 17.250W.

Stap 2: Bepaal hoeveel groepen je nodig hebt.
o Tel het aantal stopcontacten en lichtpunten in huis en verdeel deze over verschillende groepen. Je kunt zelf uitrekenen welke apparaten samen op één groep kunnen. Op een elektrisch apparaat staat aangegeven hoeveel vermogen het vraagt. De formule om maximale belasting uit te rekenen is aantal ampère x 230 volt. Bij een groep van 16 ampère, is de maximale belasting 16A x 230V = 3.680W. Voor elektrische apparaten die meer dan 2.000W vragen wordt een eigen groep aanbevolen.

o Ga je koken op inductie, dan hebt je hier meestal ook een aparte fornuisgroep voor nodig. Op het fornuis staat aangegeven hoeveel stroom deze nodig heeft.

o Daarnaast ben je verplicht om minimaal twee aardlekschakelaars in de groepenkast te hebben. Op één aardlekschakelaar mogen maximaal vier groepen van 16 ampère worden aangesloten.

Stap 3: Bepaal de accessoires in de groepenkast.
o Maak je geen gebruik van een draadloze deurbel? Dan heb je voor de deurbel een beltrafo nodig, deze zorgt ervoor dat de stroomvoorziening wordt omgezet naar zwakstroom.

o Een stopcontact in de groepenkast kan handig zijn voor het aansluiten van bijvoorbeeld een modem.

o Ook is het mogelijk om een eigen elektriciteitsmeter in de groepenkast aan te sluiten, waarmee je bijvoorbeeld het energieverbruik in de garage kunt meten.

o Aan de hand van de beschikbare ruimte in de meterkast, de gewenste accessoires en of je de mogelijkheid wilt hebben om de groepenkast later uit te breiden bepaalt het benodigde formaat van de kast. Het meest voorkomende formaat is 220 mm breed x 330 mm hoog.

Stap 4: Aansluiten groepenkast
Zodra de samenstelling van de groepenkast bepaalt is kan deze worden aangesloten.


Heb je nog een vraag over groepenkasten? Of een algemene vraag? Neem dan contact met ons op via nummer 088 - 51 11 600 of stuur een mail naar [email protected]