Verkoopvoorwaarden Elektramat voor zakelijke kopers

1. Algemeen

1.1. Deze algemene verkoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen, overeenkomsten en leveringen van Elektramat B.V. (hierna: "verkoper") aan zakelijke afnemers (hierna: “koper”). Onder “verkoper” wordt verstaan Elektramat B.V., gevestigd te (7545 LX) Enschede aan het adres Het Poolman 15, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel onder nummer 52935329. Onder “koper” wordt verstaan iedere natuurlijk persoon of rechtspersoon, die handelt in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf en die staat ingeschreven bij het handelsregister van de Kamer van Koophandel in Nederland of een vergelijkbaar register in het buitenland en die beschikt over een bij verkoper aangemaakte zakelijke account en/of die zonder zakelijk account een overeenkomst sluit met verkoper. Indien koper niet handelt in de uitoefening van beroep of bedrijf (consument in de zin van artikel 7:5 lid 1 sub a BW), zijn deze verkoopvoorwaarden uitdrukkelijk niet van toepassing, maar zijn de Algemene Voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk van toepassing. Deze zijn te vinden op de website van verkoper.

1.2. Bedingen die afwijken van de in deze algemene verkoopvoorwaarden voorkomende bedingen, zoals de inkoop- of andere algemene voorwaarden van koper, zijn tussen partijen niet van kracht, tenzij deze in overleg met verkoper zijn overeengekomen en door verkoper als zodanig uitdrukkelijk schriftelijk zijn aanvaard.

1.3. De koper die eerder overeenkomsten met verkoper heeft gesloten, waarop deze algemene verkoopvoorwaarden van toepassing waren, wordt geacht stilzwijgend in te stemmen met de toepasselijkheid van deze algemene verkoopvoorwaarden op alle toekomstige overeenkomsten met verkoper.

1.4. Als een bepaling in de overeenkomst of deze algemene verkoopvoorwaarden nietig of vernietigbaar is, tast dit niet de geldigheid van de gehele overeenkomst of deze algemene verkoopvoorwaarden aan. Partijen zullen in dat geval ter vervanging in overleg treden om (een) nieuwe bepaling(en) vast te stellen, waarmee zoveel als rechtens mogelijk is aan de bedoeling van de oorspronkelijke bepaling gestalte wordt gegeven.

1.5. Verkoper behoudt zich het recht voor om deze algemene verkoopvoorwaarden te wijzigen of aan te vullen. Wijzigingen treden in werking dertig (30) dagen na bekendmaking van de wijzigingen aan koper. Gewijzigde voorwaarden worden bovendien tijdig op de website gepubliceerd en zijn vanaf de datum van publicatie van toepassing op overeenkomsten die ná de datum van publicatie worden gesloten.

1.6. Afwijking van deze algemene verkoopvoorwaarden is alleen mogelijk indien partijen dit uitdrukkelijk en schriftelijk vooraf zijn overeengekomen.

1.7. Als deze algemene verkoopvoorwaarden in een andere taal zijn opgemaakt, prevaleert de Nederlandse versie in geval van een onduidelijkheid, onvolkomenheid of tegenstrijdigheid in/door de vertaling.

2. Offertes

2.1. Offertes die door verkoper worden uitgebracht zijn dertig (30) dagen geldig, tenzij anders vermeld. Offertes voor producten in de categorie draad en kabel zijn zeven (7) dagen geldig, tenzij anders vermeld.

2.2. Een offerte is vrijblijvend en kan door verkoper binnen vijf (5) werkdagen na ontvangst van de aanvaarding worden herroepen, ook in gevallen waarin een aanvaardingstermijn is gemeld.

2.3. Kennelijke vergissingen, verschrijvingen, druk-, zet- en typefouten in de offerte binden verkoper niet.

2.4. Alle door verkoper verstrekte offertes zijn onder het voorbehoud van zolang de capaciteit en/of voorraad strekt.

2.5. Als op basis van de offertedocumenten geen overeenkomst tot stand komt, dienen alle offertedocumenten op eerste verzoek van verkoper door koper te worden geretourneerd aan verkoper. De inhoud van alle offertedocumenten blijven eigendom van verkoper.

2.6. Een offerte is gebaseerd op informatie die door koper is verstrekt. Als deze informatie onjuist of onvolledig blijkt te zijn, dan heeft verkoper het recht om de opgegeven prijzen en/of termijnen aan te passen.

2.7. Als een offerte bestaat uit een samengestelde prijsopgave, dan kan verkoper niet worden verplicht tot het uitvoeren van een gedeelte van de offerte tegen een deel van de in de offerte opgegeven prijs.

2.8. De door verkoper verstrekte kortingen, bonussen of andere tegemoetkomingen in de prijs zijn uitsluitend van toepassing op de specifieke offerte waarvoor de korting, bonus of andere tegemoetkoming is verleend.

3. Totstandkoming van de overeenkomst

3.1. Koper kan op meerdere manieren producten bij verkoper bestellen:

● via de webshop van verkoper;

● via een inkooporder per PDF toe te sturen naar een nader te communiceren e-mailadres van verkoper;

● telefonisch / per chat / per WhatsApp/ per e-mail; en/of

● indien overeengekomen via een te leggen koppelingen om EDI mogelijk te maken. Verkoper streeft ernaar om zoveel mogelijk bestellingen via EDI te verwerken en zal gaandeweg de samenwerking, maar afhankelijk van de hoeveelheid bestellingen, contact zoeken met koper voor de realisatie van een koppeling.

3.2. De overeenkomst komt tot stand op het moment dat verkoper de bestelling schriftelijk heeft aanvaard.

3.3. Iedere overeenkomst wordt aangegaan onder de opschortende voorwaarde van voldoende beschikbare capaciteit en/of voorraad. Indien op het moment van uitvoering blijkt dat de capaciteit en/of voorraad onvoldoende is, behoudt verkoper zich het recht voor om de overeenkomst geheel of gedeeltelijk te ontbinden, zonder dat hieruit enige verplichting tot schadevergoeding voortvloeit. Verkoper zal koper zo spoedig mogelijk informeren en, indien mogelijk, een alternatieve leveringstermijn of vervangend product aanbieden.

4. Prijzen

4.1 Alle door verkoper afgegeven prijzen zijn exclusief btw, andere heffingen welke van overheidswege worden opgelegd, transportkosten, administratiekosten, verzendkosten, invoer- en/of douaneheffingen, en andere in het kader van de overeenkomst te maken kosten, tenzij anders in de offerte vermeld. Verkoper zal de hiervoor genoemde heffingen en kosten aan koper doorbelasten.

4.2. Indien verkoper aan koper een korting op de prijs verleent, wordt deze korting per product berekend en is de korting vermeld op de website van verkoper.

4.3. Verkoper is bevoegd om overeengekomen prijzen te verhogen, zonder dat koper de overeenkomst kan ontbinden, als de verhoging van de prijs voortvloeit uit een bevoegdheid of verplichting op grond van wet- of regelgeving dan wel ten gevolge van een stijging van de prijs van grondstoffen, materialen of lonen. Verkoper behoudt zich tevens het recht voor om de overeengekomen prijzen van zijn geïmporteerde en verkochte producten te verhogen. Deze prijsverhoging zal in verhouding staan tot de kostenstijgingen die verkoper zelf ondervindt.

5. Retourbeleid

Retourtermijn

5.1 Koper heeft het recht om binnen negentig (90) dagen na ontvangst van de producten de overeenkomst te ontbinden zonder opgave van redenen (herroepingsrecht). Deze termijn gaat in op de dag na ontvangst van het product door koper of een vooraf door koper aangewezen en aan verkoper bekend gemaakte vertegenwoordiger.

5.2. Gedurende de retourtermijn zal koper zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Koper zal het product slechts uitpakken en testen in de mate die nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Het product mag getest worden, maar niet geïnstalleerd zijn. Het product mag slechts zo worden getest, zoals men dat ook in een fysieke winkel zou doen.

5.3. Koper is jegens verkoper aansprakelijk voor de waardevermindering van het product die het gevolg is van een gebruik dat verder gaat dan toegestaan, zoals bepaald in het vorige lid van dit artikel. In dat geval heeft verkoper het recht de retournering van het product te weigeren.

Retourprocedure

5.4. Koper dient verkoper binnen de retourtermijn schriftelijk op de hoogte te stellen van de ontbinding van de overeenkomst.

5.5. De te retourneren producten dienen zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen veertien (14) dagen na het uitoefenen van het herroepingsrecht door koper, in originele staat en in de originele verpakking te worden geretourneerd door verzending van de producten met alle geleverde toebehoren aan verkoper. De verpakking moet compleet en in goede staat zijn.

5.6. Retourzendingen zonder een geldig R(MA)-nummer kunnen worden geweigerd door verkoper.

5.7. De kosten van retourzending zijn voor rekening van verkoper.

Uitzonderingen

5.8. Verkoper heeft het recht om een product op basis van gegronde redenen niet te accepteren voor retour:

a) Producten die niet in originele staat verkeren of waarvan de verpakking defect en/of incompleet is;

b) Producten die op maat zijn gemaakt of door verkoper speciaal zijn besteld voor koper. Het betreft hier producten waarvan verkoper geen voorraad aanhoudt, een levertijd van twee (2) dagen of langer communiceert op de website van verkoper en/of producten die niet 1-op-1 online te bestellen zijn;

c) Kabels die op maat zijn geknipt met een diameter van meer dan 6 mm²;

d) Groepenkasten welke op maat gemaakt worden volgens het principe van een eigen indeling en welke afwijkt van de standaard indeling; en/of

e) Producten welke middels een offerte aangeboden worden en waar expliciet vermeld staat dat het product uitgesloten is van het herroepingsrecht.

Terugbetaling

5.9. Na ontvangst en controle van de geretourneerde producten zal verkoper binnen veertien (14) dagen de terugbetaling verwerken. Terugbetaling zal geschieden door hetzelfde betaalmiddel dat koper heeft gebruikt, tenzij koper instemt met een andere methode. De oorspronkelijke verzendkosten voor het verzenden van het product aan koper worden eveneens terugbetaald. Verkoper heeft het recht de prijs van de geretourneerde producten te verrekenen met zijn vordering(en) op koper.

6. Onderzoek en garantie

Duur

6.1. Koper is verplicht na de levering van de producten grondig na te gaan of de producten deugdelijk en overeenkomstig de overeenkomst zijn.

6.2. Verkoper garandeert gedurende vierentwintig (24) maanden na aflevering van de producten op het door koper opgegeven adres de deugdelijkheid en goede werking van de door hem geleverde producten.

6.3. Wanneer de producten bestemd zijn voor eenmalig gebruik, wordt geen garantie verleend.

6.4. Indien verkoper producten, of onderdelen daarvan, van derden heeft betrokken, is de in het eerste lid van dit artikel vermelde termijn niet van toepassing, maar geldt enkel de garantie van de betreffende derde(n). Verkoper zal, indien mogelijk, op verzoek van koper informatie verstrekken over de aard, omvang en duur van de garantie van de derde(n), zoals bedoeld in dit lid.

Wijze van herstel

6.5. Als verkoper oordeelt dat koper een klacht tijdig en terecht heeft ingediend, herstelt verkoper, en/of een door hem ingeschakelde derde, gedurende de garantieperiode in beginsel kosteloos de gebreken door (naar keuze van verkoper):

i. vervanging of reparatie van het gebrekkige product en/of de gebrekkige onderdelen. In geval van vervanging van een product is koper verplicht om het vervangen product aan verkoper te retourneren en de eigendom daarvan aan verkoper over te dragen, tenzij verkoper schriftelijk anders aangeeft; of

ii. terugbetaling van de koopprijs. Verkoper is daartoe slechts gehouden nadat koper aantoont dat het gebrek het gevolg is van het gebruik van ondeugdelijk materiaal, van gebrekkige afwerking of ondeugdelijke constructie aan de zijde van verkoper en/of de door hem ingeschakelde derde(n).

Voorwaarden

6.6. Koper is gehouden binnen veertien (14) dagen na het constateren van het gebrek daarvan aan verkoper gedetailleerd schriftelijk alle gegevens te verstrekken. De garantie geldt voorts slechts indien koper aan zijn verplichtingen jegens verkoper (zowel financieel als anderszins) heeft voldaan dan wel daarvoor genoegzaam zekerheid heeft gesteld. Het beweerdelijk niet nakomen van garantieverplichtingen door verkoper ontheft koper niet van zijn verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst.

6.7. Als van een gebrek later melding wordt gemaakt dan zoals in lid 6 van dit artikel vermeld, dan komt koper geen recht meer toe op herstel, vervanging of schadeloosstelling, waardoor verkoper gerechtigd is om de klacht niet in behandeling te nemen.

6.8. Koper moet verkoper in de gelegenheid stellen een gebrek te onderzoeken. Indien voor het onderzoek naar het gebrek retourzending noodzakelijk is, of indien het noodzakelijk is dat verkoper ter plekke het gebrek komt onderzoeken, zijn de kosten voor het retourneren dan wel de onderzoekskosten voor rekening van koper. Het transportrisico is altijd voor koper.

6.9. Geringe afwijkingen in bijvoorbeeld kwaliteit, maten en kleur van producten die verkoper levert, vormen geen reden tot onthouding van goedkeuring door koper. Afwijkingen die in redelijkheid geen of een ondergeschikte invloed hebben op de gebruikswaarde van een product waarop het gebrek betrekking heeft, worden steeds geacht afwijkingen van geringe betekenis te zijn.

6.10. Als verkoper oordeelt dat koper een klacht niet tijdig en/of naar het oordeel van verkoper onterecht heeft ingediend, dan komen de kosten daardoor ontstaan aan de zijde van verkoper – daaronder begrepen de onderzoekskosten – voor rekening van koper.

6.11. Geen beroep op de garantie door koper is mogelijk ingeval van gebreken of defecten, kwaliteitsverlies of aantasting van de producten ontstaan door:

a. het niet naleven van de gebruiksaanwijzing en/of (overige) handleidingen van het product;

b. het niet naleven of opvolgen van instructies van verkoper met betrekking tot het product;

c. wijzigingen aangebracht in het product door koper zonder voorafgaande toestemming van verkoper;

d. onoordeelkundig en/of onjuist gebruik of onderhoud van een product;

e. slijtage door normaal gebruik van het product;

f. van buiten komende invloeden anders dan invloeden waartegen de producten normaliter bestand zouden moeten zijn;

g. door fouten of onvolledigheden in de door of namens koper aan verkoper verstrekte informatie;

h. door aanwijzingen of instructies van of namens koper;

i. als gevolg van de keuze van koper die afwijkt van wat verkoper adviseerde en/of gebruikelijk is.

7. Factuurbeleid

Facturatie

7.1. Na bevestiging van de bestelling ontvangt koper een digitale factuur per e-mail. De factuur bevat alle relevante informatie, zoals:

a. Factuurnummer;

b. Datum van facturering;

c. Gegevens van koper en verkoper;

d. Specificatie van geleverde producten en prijzen.

7.2. Verkoper behoudt zich het recht voor om de overeenkomst in gedeelten uit te voeren en de overeenkomst in gedeelten te facturen.

Betaalmethode

7.3. Koper kan de koopprijs voor de producten betalen door middel van één van de methoden die door verkoper worden aangeboden, onder andere iDeal, Paypal en creditkaart. Koper kan de koopprijs ook op rekening betalen overeenkomstig het bepaalde in dit artikel.

7.4. Verkoper behoudt zich het recht voor om in individuele gevallen bepaalde betaalwijzen niet aan te bieden. Verkoper heeft het recht om de kredietwaardigheid van koper te (laten) toetsen. Hierop volgend kan een krediethoogte vastgesteld worden, waarbij verkoper voorwaarden aan de krediethoogte kan verbinden.

7.5. Verkoper is gerechtigd om voorafgaand aan de uitvoering van de overeenkomst een voorschot of aanvullende zekerheid te verlangen. Zolang koper de voorschotnota niet tijdig en/of niet volledig heeft voldaan dan wel geen aanvullende zekerheid heeft gesteld, heeft verkoper het recht om de uitvoering van de overeenkomst op te schorten en/of de daaruit voortvloeiende extra kosten bij koper in rekening te brengen.

Betalingsvoorwaarden

7.6. Indien betaling niet vooraf of in de webshop plaatsvindt, dient betaling te geschieden binnen veertien (14) dagen na factuurdatum, zonder enig recht van koper op korting, opschorting of verrekening, tenzij anders overeengekomen.

7.7. Als koper niet tijdig en/of niet volledig aan zijn betalingsverplichting(en) voldoet, is koper van rechtswege in verzuim. Alle kosten, ontstaan ten gevolge van gerechtelijke of buitengerechtelijke incassering van de vordering, zijn voor rekening van koper, ook voor zover deze kosten de rechtelijke proceskostenveroordeling overtreffen. Deze kosten bedragen 15% van de hoofdsom, met een minimum van EUR 200,-, onverminderd het recht op volledige schadevergoeding indien de werkelijk door verkoper gemaakte kosten hoger zijn. Daarnaast is koper een rente verschuldigd van 1% per maand (waarbij een gedeelte van de maand als een volledige maand geldt), tenzij de wettelijke rente hoger is in welk geval de wettelijke rente geldt. De hiervoor bedoelde rente over het opeisbaar bedrag zal worden berekend vanaf het moment dat koper in verzuim is tot het moment van voldoening van het volledige bedrag.

7.8. Verkoper heeft het recht om de betalingen die koper aan verkoper voldoet eerst in mindering te brengen op de kosten, vervolgens in mindering te brengen op de opgevallen rente en tenslotte in mindering te brengen op de hoofdsom en de lopende rente.

7.9. Indien niet binnen de gestelde termijn wordt betaald, is verkoper gerechtigd verdere leveringen op te schorten totdat het volledige verschuldigde bedrag is voldaan. Op verzoek van koper kunnen tegen een door verkoper te beoordelen zekerheid de leveringen worden gecontinueerd.

7.10. Verkoper is bevoegd de betalingsvoorwaarden, waaronder doch niet uitsluitend de verplichting tot voorafbetaling, de betalingstermijn, de toekenning van kortingen en het stellen van zekerheid, te wijzigen indien verkoper van oordeel is dat de kredietwaardigheid van de koper is verslechterd.

8. Opschorting en ontbinding

8.1. Verkoper heeft – naast zijn wettelijke bevoegdheden tot ontbinding en opschorting – het recht om met onmiddellijke ingang de overeenkomst te ontbinden en/of de uitvoering van de overeenkomst op te schorten, als een van de volgende gebeurtenissen intreedt:

a. koper de verplichtingen uit de overeenkomst en/of deze algemene verkoopvoorwaarden niet, niet volledig en/of niet tijdig nakomt;

b. verkoper na het sluiten van de overeenkomst informatie ter kennis is gekomen die goede gronden geven om te vrezen dat koper zijn verplichtingen niet zal nakomen;

c. verkoper overeenkomstig artikel 11 van de algemene verkoopvoorwaarden gebruik maakt van zijn eigendomsrecht;

d. koper overlijdt;

e. koper bij het sluiten van de overeenkomst verzocht is om zekerheid te stellen voor de voldoening van zijn verplichtingen uit de overeenkomst en deze zekerheid uitblijft of onvoldoende is;

f. een verzoek tot verlening van (voorlopige) surseance door koper is ingediend;

g. koper in staat van faillissement is verklaard of een verzoek tot faillietverklaring is ingediend;

h. ten laste van koper beslag is gelegd;

i. een tot ontbinding en/of liquidatie van koper strekkend besluit tot stand is gekomen;

j. koper anderszins de beschikkingsbevoegdheid of handelingsbekwaamheid met betrekking tot diens vermogen of delen daarvan verliest.

Koper is verplicht om verkoper onmiddellijk in kennis te stellen van het intreden van een in sub e tot en met j bedoelde gebeurtenis.

8.2. Als verkoper gebruik maakt van zijn ontbindings- of opschortingsbevoegdheid, dan zijn alle daaruit voortvloeiende kosten en geleden schade voor rekening van koper en zijn alle vorderingen van verkoper direct opeisbaar.

8.3. Als verkoper tot opschorting of ontbinding overgaat, is verkoper op geen enkele wijze aansprakelijk voor de schade die daardoor voor koper ontstaat.

8.4. Koper doet afstand van alle rechten op gehele of gedeeltelijke ontbinding van de overeenkomst of gehele of gedeeltelijke opschorting van zijn (betalings-)verplichtingen.

9. Verzendmogelijkheden

Verzendmethoden

9.1. Verkoper bepaalt naar eigen keuze de verzendmethode van de producten. Voor bepaalde producten biedt verkoper de mogelijkheid dat koper de producten vóór 08:00 uur ´s ochtends bij een pick-up point van verkoper ophaalt. Als deze mogelijkheid bestaat, zal verkoper dit aan koper berichten.

Verzendkosten

9.2. Verzendkosten zijn afhankelijk van de gekozen verzendmethode en het gewicht van de bestelling. De verzendkosten worden op de website van verkoper weergegeven, tenzij dit niet mogelijk is. In dat laatste geval neemt verkoper contact op met koper.

Levertijden

9.3. Levering vindt plaats na volledige betaling van de koopprijs, tenzij partijen betaling op rekening zijn overeengekomen. Als plaats van levering geldt het adres dat koper aan verkoper bij zijn bestelling kenbaar heeft gemaakt.

9.4. Het risico van beschadiging en/of vermissing van producten berust bij verkoper tot het moment van bezorging aan koper of een vooraf aangewezen en aan verkoper bekend gemaakte vertegenwoordiger, tenzij uitdrukkelijk anders is overeengekomen.

9.5. Indien koper niet vóór het verstrijken van een uiterst overeengekomen leveringstermijn de producten afneemt en/of koper de producten ten onrechte weigert, kan verkoper de producten voor rekening van koper, daaronder begrepen het risico van kwaliteitsvermindering, waaronder maar niet beperkt tot afwijkingen in de kwaliteit van de producten, in bewaring (laten) nemen. Alle door verkoper ter zake het in bewaring nemen van de producten gemaakte en te maken kosten zijn voor rekening van koper. Verkoper is gerechtigd de producten pas na volledige betaling van de bewaringskosten aan koper af te geven.

9.6. De geschatte levertijd wordt bij een bestelling in de webshop van verkoper tijdens het bestelproces vermeld. De verkoper streeft ernaar om bestellingen binnen de op de website van verkoper gecommuniceerde werkdagen te leveren. De op de website van verkoper vermelde beschikbaarheid en de levertijden zijn geen fatale termijnen en slechts bij benadering. Bij vertraging zal koper zo spoedig mogelijk worden geïnformeerd.

9.7. Overschrijding van de levertijd door verkoper geeft koper geen recht op ontbinding en/of schadevergoeding.

Internationale leveringen

9.8. Internationale leveringen vinden plaats door de door verkoper gekozen transporteur in het betreffende land van aflevering. De verzendkosten hiervoor worden via de website van verkoper gecommuniceerd. Afhankelijk van de soort zending, neemt verkoper contact op met koper om de daadwerkelijke transportkosten voor de internationale levering af te stemmen.

Exportcontrole, sanctiewetgeving en invoerrechten

9.9. De verkoop en levering van producten kan onderworpen zijn aan exportcontrole en sanctiewetten die, direct of indirect, sancties kunnen opleggen, bepaalde activiteiten verbieden of beperken, met inbegrip van maar niet beperkt tot:

i. de invoer, uitvoer, wederuitvoer, overdracht of overlading van goederen, diensten, technologie of software; en/of

ii. de financiering van, investeringen in of directe of indirecte transacties of handelingen met bepaalde landen, grondgebieden, regio's, overheden, projecten of specifiek aangewezen personen of entiteiten (“wetgeving inzake handelscontrole”). De partijen komen overeen zich te houden aan alle toepasselijke wetgeving inzake handelscontrole en zij zullen deze wetten niet bewust overtreden of een andere partij ertoe aanzetten deze te overtreden. Verkoper is niet aansprakelijk voor het niet kunnen leveren van producten als gevolg van de naleving van de wetgeving inzake handelscontrole.

9.10. Indien koper producten voor levering buiten de EU bestelt, moet koper eventueel invoerrechten en heffingen betalen die worden geheven zodra het pakket zijn bestemming bereikt. Alle aanvullende tarieven in verband met de inklaring zijn voor rekening van koper.

Hulpmiddelen/emballage

9.11. Gebruikte hulpmiddelen, zoals europallets en kabelhaspels, blijven te allen tijde eigendom van verkoper en kunnen tot drie (3) maanden na de aflevering door verkoper bij koper opgeëist worden.

10. Voorraad reserveringen

Duur

10.1. Koper kan verkoper verzoeken de levering van de gekochte producten uit te stellen en deze op een later moment te bezorgen. Verkoper zal in dat geval de gekochte producten reserveren tot aan de gewenste leverdatum. Indien koper een levering met meer dan veertien (14) dagen wenst uit te stellen, dient koper vooraf contact op te nemen met verkoper. Verkoper is niet verplicht om met een langer uitstel van de levering in te stemmen en kan daaraan voorwaarden verbinden.

Waarde

10.2. De maximale waarde van voorraad reserveringen bedraagt € 5.000,- exclusief BTW. Bij bedragen hoger dan € 5.000,- exclusief BTW neemt verkoper contact op met koper om de levering qua waarde, voorwaarden en leverdatum nader af te stemmen.

Mate van leveringen

10.3. De gekochte, maar in voorraad gehouden, producten worden als één levering op de overeengekomen leverdatum geleverd, tenzij anders overeengekomen.

Afnameverplichting

10.4. Indien producten, zoals in de overeenkomst vermeld, speciaal voor koper worden ingekocht (op de website van verkoper getoond met een levertijd van twee (2) dagen of langer) en de betaling ‘op rekening’ plaatsvindt, heeft koper geen herroepingsrecht.

10.5. Indien koper aan verkoper een forecast van benodigde producten heeft verstrekt, is deze forecast voor koper bindend. Koper heeft in dat geval geen recht om de overeenkomst te herroepen.

11. Eigendomsvoorbehoud

11.1. Alle door verkoper in het kader van de overeenkomst geleverde producten worden geleverd onder eigendomsvoorbehoud. Dit betekent dat de geleverde producten eigendom blijven van verkoper totdat koper al zijn (betalings)verplichtingen uit de overeenkomst is nagekomen.

11.2. De onder eigendomsvoorbehoud geleverde producten mag koper niet doorverkopen, verpanden of op enige andere wijze bezwaren.

11.3. Koper moet steeds al hetgeen doen wat redelijkerwijs van koper verwacht mag worden om de eigendomsrechten van verkoper veilig te stellen, waaronder mede begrepen het verzekeren van de door verkoper onder eigendomsvoorbehoud geleverde producten. Bij een eventuele uitkering van de verzekering ten aanzien van deze producten is verkoper gerechtigd tot deze penningen.

11.4. Als derden beslag leggen op de onder eigendomsvoorbehoud geleverde producten dan wel andere rechten daarop willen vestigen of doen gelden, dan is koper verplicht om verkoper daarvan onmiddellijk op de hoogte te stellen.

11.5. Als verkoper zijn in dit artikel bedoelde eigendomsrechten wil uitoefenen, geeft koper bij voorbaat onvoorwaardelijke en niet herroepelijke toestemming aan verkoper om al die plaatsen te betreden waar de eigendommen van verkoper zich bevinden en die producten terug te nemen.

11.6. Verkoper is niet aansprakelijk voor eventuele schade – van welke aard dan ook – die voortvloeit uit het uitoefenen van de in dit artikel genoemde rechten van verkoper.

11.7. De opeising van de geleverde producten bij koper op grond van dit artikel geldt als een ontbinding van de met koper gesloten overeenkomst, een en ander overeenkomstig het bepaalde in artikel 8.

11.8. In het geval dat verkoper producten op grond van dit artikel retour neemt, zal hij een creditnota opmaken. De producten worden dan gecrediteerd voor de marktwaarde van de producten, berekend naar het moment van de terugname.

12. Uitvoering overeenkomst

12.1. Verkoper zal de overeenkomst zo nauwkeurig mogelijk en naar beste inzicht en vermogen overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren. Verkoper garandeert niet het met een overeenkomst beoogde resultaat.

12.2. Verkoper is gerechtigd derden in te schakelen bij het uitvoeren van de verplichtingen die voortvloeien uit de overeenkomst of de verplichtingen die voortvloeien uit de overeenkomst geheel of gedeeltelijk aan derden over te dragen.

12.3. Verkoper kan niet eerder verplicht worden met de uitvoering van de overeenkomst te beginnen, dan nadat alle daarvoor noodzakelijke gegevens in zijn bezit zijn en hij het eventueel overeengekomen voorschot heeft ontvangen.

13. Wijziging overeenkomst

13.1. Koper kan verkoper verzoeken om de overeenkomst te wijzigen. Verkoper is te allen tijde gerechtigd om een verzoek tot wijziging van de overeenkomst af te wijzen.

13.2. Pas als verkoper heeft aangegeven dat het verzoek van koper tot wijziging van de overeenkomst voor verkoper akkoord is, zal verkoper aan het verzoek tot wijziging van de overeenkomst van koper gevolg geven.

13.3. Als verkoper instemt met een verzoek tot wijziging van de overeenkomst van koper en de overeenkomst daardoor geheel of gedeeltelijk wordt geannuleerd, dan heeft verkoper het recht om 50% van de overeengekomen vergoeding voor de geannuleerde producten bij koper in rekening te brengen. Daarnaast is koper verplicht om de schade die verkoper vanwege de annulering lijdt, aan verkoper te vergoeden.

13.4. Als verkoper instemt met een verzoek tot wijziging van de overeenkomst van koper en de overeenkomst daardoor wordt aangevuld of koper andere producten wenst af te nemen met een hogere prijs, dan is koper aan verkoper de daarvoor bij verkoper geldende en gebruikelijke tarieven verschuldigd. Verkoper spant zich in om koper zoveel mogelijk op voorhand te informeren over de hogere vergoeding die koper aan verkoper verschuldigd is, maar het ontbreken van een schriftelijk akkoord van koper met betrekking tot de verhoging van de vergoeding, laat de aanspraken van verkoper op betaling onverlet.

13.5. Als door welke omstandigheid dan ook een wijziging in de uitvoering van de overeenkomst noodzakelijk is, dan worden de daarmee gepaard gaande kosten aan koper doorbelast aan de hand van de op dat moment bij verkoper geldende tarieven. Verkoper spant zich in om koper zoveel mogelijk op voorhand te informeren over de hoogte van deze kosten.

13.6. Ook in geval van een wijziging van de overeenkomst blijven deze algemene verkoopvoorwaarden van toepassing.

13.7. Koper erkent en aanvaardt dat wijzigingen in de overeenkomst kunnen leiden tot vertraging in de uitvoering daarvan. Dergelijke vertraging geeft koper geen recht op enige vorm van schadevergoeding.

14. Verplichtingen van koper

14.1. Koper is verplicht om ervoor te zorgen dat alle informatie en/of gegevens die volgens hem of verkoper nodig zijn bij de uitvoering van de overeenkomst en/of waarvan koper weet of redelijkerwijs kan weten dat verkoper die informatie en/of gegevens nodig heeft voor het correct kunnen uitvoeren van de overeenkomst, tijdig aan verkoper worden verstrekt.

14.2. Koper staat tegenover verkoper in voor de juistheid, volledigheid en betrouwbaarheid van de aan verkoper ter beschikking gestelde informatie en/of gegevens.

14.3. Koper stelt verkoper onmiddellijk op de hoogte van gewijzigde feiten of omstandigheden waarvan koper weet of redelijkerwijs kan weten dat zij voor de uitvoering van de overeenkomst van belang (zouden kunnen) zijn.

14.4. Als koper tekortschiet in de naleving van één of meer van de in de leden 1 tot en met 3 van dit artikel genoemde verplichtingen dan is verkoper gerechtigd om de uitvoering van de overeenkomst op te schorten. Daarnaast is koper verplicht om de daaruit voor verkoper voortvloeiende extra kosten of andere schade aan verkoper te vergoeden.

15. Privacy

15.1. Als verkoper bij de uitvoering van de overeenkomst kennis moet nemen van persoonsgegevens, is koper verplicht deze benodigde gegevens aan verkoper te verstrekken.

15.2. Bij de verstrekking van de gegevens is koper er zelf voor verantwoordelijk om persoonsgegevens, of andere vertrouwelijke gegevens die verkoper niet nodig heeft, zoveel mogelijk weg te laten of onleesbaar te maken en de vertrouwelijke gegevens op een veilige wijze aan verkoper over te dragen.

15.3. Verkoper heeft passende, technische en organisatorische maatregelen genomen ter beveiliging van de verwerking van persoonsgegevens. Bij het nemen van de beveiligingsmaatregelen is rekening gehouden met de te mitigeren risico’s, de stand van de techniek en de kosten van de beveiligingsmaatregelen.

15.4. Verkoper verwerkt persoonsgegevens conform zijn privacyverklaring. Deze is te vinden op www.elektramat.nl/klantenservice/privacy-policy/.

16. Intellectuele eigendomsrechten

16.1. De overeenkomst heeft niet ten doel om enige intellectuele eigendomsrechten van verkoper en/of door hem ingeschakelde derden aan koper over te dragen.

16.2. Het is koper uitdrukkelijk verboden om inbreuk te maken op de intellectuele eigendomsrechten – zoals het auteursrecht – van verkoper en/of door hem ingeschakelde derden, alsmede op de goede naam van verkoper.

16.3. Koper zal – zowel tijdens als na beëindiging van de overeenkomst – geen handelingen verrichten die inbreuk kunnen maken op de in het vorige lid bedoelde intellectuele eigendomsrechten van verkoper en/of door hem ingeschakelde derden.

17. Account

17.1. Koper is verantwoordelijk voor zijn account en zorgt ervoor dat zijn wachtwoord geheim wordt gehouden en slechts aan die personen wordt verstrekt die bevoegd zijn om daarvan gebruik te maken. Koper is voor alle activiteiten verantwoordelijk, die via zijn account of wachtwoord worden verricht. Koper zal verkoper onverwijld te informeren wanneer er reden bestaat om aan te nemen dat een derde kennis van het wachtwoord heeft verkregen of dat het wachtwoord ongeautoriseerd wordt gebruikt of waarschijnlijk ongeautoriseerd is gebruikt.

17.2. Koper zal wijzigingen (zoals vestigingsadres, telefoonnummer, facturatiegegevens etc.) onverwijld schriftelijk mededelen aan verkoper.

17.3. Verkoper behoudt zich het recht voor een account te beëindigen en/of de toegang tot en gebruik van de webshop te beperken als koper de toepasselijke wetgeving, richtlijnen of beleidsregels van verkoper overtreedt (bijvoorbeeld in geval van fraude, faillissement, surseance van betaling, verdacht op ongeoorloofde activiteiten etc.). Verkoper zal koper schriftelijk informeren als zijn account wordt beëindigd en/of de toegang wordt beperkt.

18. Aansprakelijkheid en vrijwaring

18.1. Iedere aansprakelijkheid voor schade wordt door verkoper uitgesloten, behoudens schade als gevolg van opzet of bewuste roekeloosheid aan de zijde van verkoper, of en voor zover schade op grond van de wet niet kan worden uitgesloten.

18.2. De aansprakelijkheid van verkoper is te allen tijde beperkt tot het bedrag dat uit hoofde van de verzekering van verkoper in het betreffende geval wordt uitgekeerd.

18.3. Als om welke reden dan ook geen uitkering krachtens voornoemde verzekering wordt verstrekt, geldt dat iedere aansprakelijkheid van verkoper is beperkt tot maximaal het bedrag dat koper aan verkoper voor de geleverde producten heeft betaald.

18.4. Verkoper is nimmer aansprakelijk voor indirecte schade en kosten, waaronder onder meer doch niet uitsluitend productieschade, gederfde winst en andere indirecte economische schade, gevolgschade, transportkosten, stagnatieschade, schade van derden, operationele verliezen, verlies aan productietijd en gemiste kansen.

18.5. Verkoper is niet aansprakelijk voor schade veroorzaakt door:

a. het niet naleven van de gebruiksaanwijzing, veiligheidsvoorschriften met gezondheidsrisico’s en/of (overige) handleidingen van een product;

b. het niet naleven of opvolgen van instructies en/of waarschuwingen van verkoper met betrekking tot een product;

c. ondeskundig of onzorgvuldig gebruik van een product;

d. bewerking, aanpassing en/of verwerking van een product;

e. een product te gebruiken voor een ander doel dan waarvoor een product is bedoeld; en

f. fouten of verzuimen veroorzaakt door het personeel van verkoper of door derden.

18.6. Verkoper is eveneens niet aansprakelijk voor schade, van welke aard ook, ontstaan doordat verkoper is uitgegaan van door of namens koper verstrekte onjuiste en/of onvolledige informatie of gegevens. Verkoper is bovendien niet aansprakelijk voor druk- of schrijffouten in afbeeldingen, brochures of websites.

18.7. Verkoper is niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan ten gevolge van overmacht, een en ander overeenkomstig het bepaalde in artikel 19.

18.8. Koper vrijwaart verkoper voor alle vorderingen van derden die verband houden met of voortvloeien uit de tussen verkoper en koper bestaande rechtsbetrekking.

19. Overmacht

19.1. Verkoper is niet gehouden tot het nakomen van een verplichting jegens koper als hij daartoe gehinderd wordt als gevolg van overmacht. Indien een overmachtssituatie zich voordoet aan de zijde van verkoper zal verkoper koper daarvan zo spoedig mogelijk op de hoogte brengen en daarbij aangeven of nakoming mogelijk is en zo ja, binnen welk termijn.

19.2. Onder overmacht wordt in deze algemene verkoopvoorwaarden verstaan – naast hetgeen daarover in de wet en jurisprudentie wordt begrepen – alle van buitenkomende oorzaken, voorzien of niet-voorzien, waarop verkoper geen invloed kan uitoefenen en waardoor verkoper niet in staat is zijn verplichtingen na te komen, zoals pandemieën, epidemieën, wanprestatie door (toe)leveranciers, transportproblemen ten gevolge van een tekort van transportmiddelen, overheidsmaatregelen die de nakoming belemmeren, extreme weersomstandigheden, gevaar voor de volksgezondheid, storingen van publieke infrastructuur, algemene vervoersproblemen, stakingen, oorlog, terroristische aanslagen, binnenlandse onrust of natuurrampen.

19.3. Verkoper kan gedurende de periode dat de overmacht voortduurt zijn verplichtingen uit de overeenkomst opschorten. Als deze periode langer duurt dan twee (2) maanden, dan zijn partijen gerechtigd de overeenkomst te ontbinden, zonder verplichting tot schadevergoeding van verkoper aan koper.

19.4. Als verkoper ten tijde van het intreden van overmacht zijn verplichtingen uit de overeenkomst inmiddels gedeeltelijk is nagekomen of deze zal kunnen nakomen, is verkoper gerechtigd om het reeds nagekomen dan wel na te komen gedeelte te factureren. Koper is verplicht om deze factuur te voldoen.

20. Toepasselijk recht en geschillen

20.1. Op alle rechtsbetrekkingen waarbij verkoper partij is, is Nederlands recht van toepassing, ook als aan een overeenkomst geheel of gedeeltelijk in het buitenland uitvoering wordt gegeven of koper aldaar woonplaats/vestigingsplaats heeft.

20.2. In geval van een strijdigheid tussen een bepaling uit deze algemene verkoopvoorwaarden en een bepaling uit het Weens Koopverdrag (UN Convention for the International Sale of Goods oftewel CISG), prevaleren de bepalingen uit deze algemene verkoopvoorwaarden.

20.3. Bij uitsluiting bevoegd van geschillen, ontstaan naar aanleiding van de overeenkomst, kennis te nemen is de Nederlandse rechter in het arrondissement Overijssel, locatie Almelo, voor zover door regels van dwingend recht niet anders wordt voorgeschreven.

20.4. De voertaal bij een eventuele gerechtelijke procedure is de Nederlandse taal.

20.5. Partijen zullen eerst proberen om in onderling overleg een geschil op te lossen voordat een beroep op de rechter wordt gedaan.

20.6. Alle rechtsvorderingen van koper die voortvloeien uit of verband houden met deze algemene verkoopvoorwaarden, vervallen door het verstrijken van een termijn van één (1) jaar, te rekenen vanaf de datum van levering.

x
loader
Bezig met laden...