• Gratis verzending vanaf €100
  • Verzending binnen 24 uur
  • Laagste prijsgarantie

Buis

Hier vindt u diverse soorten buis, variërend in type, kleur en lengte. Daarnaast hebben we voorbedrade flexibele buizen in ons assortiment, voorbedrade buizen zijn beschikbaar met VD draad, coax kabel of UTP kabel.

Wilt u uw kabels netjes wegwerken? Daarvoor bieden wij plattebuis- en plintsystemen aan. De Attema buissystemen zijn uitermate geschikt voor de aanleg van complete opbouwinstallaties en het systeem is eenvoudig uit te breiden door onder andere de beschikbare hoek- en eindstukken.

Voor grote installatieklussen heeft Elektramat tevens diverse actiebundels installatiebuis (12x4 meter en 25x4 meter)

Flexibele buis Flexibele buis Sokken bochten e.d. Sokken bochten e.d. Installatiebuis Installatiebuis Mantelbuis met trekdraad Mantelbuis met trekdraad Installatie-, plattebuis- en plintsystemen Installatie-, plattebuis- en plintsystemen

Installatiebuis

Als u een elektraleiding wil aanleggen maakt u gebruik van installatiebuizen. Afhankelijk van het aantal draden in een buis, kiest u een buisdiameter van 16 mm (5/8) of 19 mm (3/4). Ook de kleur van de buis is van belang bij een klus. De gele PVC-buis is geschikt voor een klus binnenshuis en de grijze variant wordt buitenshuis gebruikt. De grijze hostalit buizen zijn slagvast. De buizen, grijs en geel, worden geleverd van het merk Pipelife.

Sokken en bochten

Wanneer u een elektraleiding gaat leggen is aan te raden om zo min mogelijk bochten en hoeken te gebruiken, dat kan echter niet altijd voorkomen worden. Naast het gebruik van flexibele buizen kunt u ook kiezen voor vaste bochten en sokken. Waar soms wordt gekozen om elektrabuizen te buigen met een buigveer, raden wij u aan om gebruik te maken van bochten. Dit omdat bochten anders wellicht te scherp worden en er problemen ontstaan met het trekken van VD draden.

Flexibele mantelbuis met trekdraad

De flexibele mantelbuis is ontworpen als doorvoer voor elektraleidingen, datakabels, telefoonkabels, gas- en waterslangen. Tevens beschermt het tegen doorboring en andere obstakels. De mantelbuis is geschikt om te verwerken in een betonmuur of fundering. Op deze manier is het ook makkelijk om kabels te vervangen bij onderhoud zonder de gehele constructie of muur te verwijderen.

K40 plintsysteem

Het K40 plintsysteem is geschikt voor elke aansluiting en uitermate geschikt voor complete opbouwinstallaties van 230V en datakabels. K40 is eenvoudig te installeren en ook verticaal toepasbaar. Het is ook naadloos uit te breiden met het K25 en P25 systeem. Het plintsysteem is voorzien van beschermingsgraad IP40 en slagvastheid IK07.

Heeft u een specifieke klus waarbij u niet exact weet welke buis, bocht of sok u nodig heeft? Dan helpen wij u graag verder met het juiste advies. Neem contact op via 053 – 711 36 74 of stuur een e-mail naar info@elektramat.nl

Profiteren van meer voordelen?

Bestelling plaatsen op rekening

Inzien van bestelhistorie

Inzien van opgevraagde offertes

Vooraf ingevulde gegevens

Registreren