Schroevendraaiers

Of je nu wel of geen klusser bent, de kans is groot dat je regelmatig een schroevendraaier gebruikt. Bijvoorbeeld omdat je een kast in elkaar zet of omdat je de batterijen van een apparaat wilt vervangen. Bij Elektramat vind je voor elke klus een passende schroevendraaier. Ook bieden we handige schroevendraaiersets aan van merken zoals Gedore en Knipex.

Schroevendraaierset

Vaak heb je aan één schroevendraaier niet genoeg. Doordat schroeven in zoveel verschillende soorten en maten voorkomen, heb je ook meerdere schroevendraaiers nodig. Het is daarom praktisch om meteen een schroevendraaierset te kopen. Deze sets bevatten schroevendraaiers die voor de meest gebruikte schroeven geschikt zijn, zoals voor kruiskop- en sleufschroeven. Ook bevatten schroevendraaiersets diverse maten schroevendraaiers. Zo zorg je ervoor dat je voor vrijwel elke klus het juiste gereedschap hebt. Daarnaast is een schroevendraaierset vaak in verhouding goedkoper dan de losse schroevendraaiers. Bij Elektramat heb je keuze uit sets van merken zoals Gedore, Hazet, Knipex en Cimco.

Schroevendraaierset

Torx schroevendraaier

Een torx schroevendraaier heeft de vorm van een zespuntige ster. Deze schroevendraaier is bedoeld voor het vastschroeven van torx schroeven, die een zespuntige inkeping hebben. De unieke vorm zorgt ervoor dat je extra grip hebt tijdens het vast- en losschroeven. Dit betekent dat je minder kracht hoeft te zetten. Ook is de kans klein dat een torx schroevendraaier uit de schroef glijdt. Dit type schroevendraaier is natuurlijk wel alleen geschikt voor torx schroeven. Het is daarnaast belangrijk dat de grootte van de schroevendraaier en de schroef overeenkomen. De grootte wordt aangegeven met de letters ‘TX’ in combinatie met een getal.

Bij Elektramat vind je diverse torx schroevendraaiers van Knipex. Je kunt kiezen uit de volgende varianten:

  • TX10
  • TX15
  • TX20
  • TX25
  • TX30

Kruiskopschroevendraaiers

Hoewel torx schroeven diverse voordelen bieden, worden ‘klassieke’ schroeven ook vaak gebruikt. Naast een torx schroevendraaier is het handig om een kruiskopschroevendraaier in huis te hebben. Zoals de naam al aangeeft heeft de punt van deze schroevendraaier de vorm van een kruis. Een kruiskopschroevendraaier is perfect voor het vast- en losschroeven van kruiskopschroeven. Het belangrijkste is dat de maat van de schroevendraaier en de schroef bij elkaar passen.

Overige soorten

Met schroevendraaiers kun je niet alleen schroeven vast- en losdraaien. Er zijn ook speciale soorten schroevendraaiers voor specifieke doeleinden, zoals spanningzoeker schroevendraaiers. Met deze spanningzoekers kun je testen of een bepaald onderdeel onder spanning staat. Denk hierbij aan een wandcontactdoos of een installatiedraad. Plaats de punt van het gereedschap tegen het onderdeel aan dat je wilt testen en plaats je vinger op het uiteinde. Als er spanning op het onderdeel staat, dan zal het lampje in de spanningzoeker gaan branden.

Schroevendraaier bestellen

Heb je een nieuwe torx schroevendraaier of schroevendraaierset nodig? Bij Elektramat profiteer je onder andere van een snelle levering (1 werkdag). Bestel je voor €100,- of meer? Dan betaal je niet voor de verzending.

Mocht je vragen hebben over een bepaalde schroevendraaier(set), neem dan gerust contact op met de klantenservice. Je kunt hen bereiken via [email protected], 088 51 11 600 of door de chatfunctie te gebruiken.