Stroomtang

In de complexe wereld van elektriciteit is een nauwkeurige meting erg belangrijk. Hier komt de stroomtang in beeld. Dit geavanceerde instrument is ontwikkeld om stroommetingen uit te voeren zonder een circuit te onderbreken, waardoor het een essentiële tool is voor elke elektricien.

Pagina
UNI-T Stroomtang UT281A
Artikelnr: 401178916
UNI-T Stroomtang UT281A
Levertijd 1 werkdag
UNI-T Stroomtang UT281C
Artikelnr: 401178917
UNI-T Stroomtang UT281C
Levertijd 1 werkdag
UNI-T Stroomtang UT219E
Artikelnr: 401178915
UNI-T Stroomtang UT219E
Levertijd 1 werkdag
FLUKE Stroomtang I1010
Artikelnr: 401178887
FLUKE Stroomtang I1010
Levertijd 1 werkdag
Pagina

Waarom is een stroomtang onmisbaar? 

  • Stroomtangen combineren het gemak van een tang met de precisie van een multimeter.
  • Hiermee kun je stroom meten zonder direct contact te maken met de geleider, wat zorgt voor veiligheid en gemak tijdens het werk.
  • Of je nu problemen in een circuit probeert op te sporen of de prestaties van een apparaat wilt controleren, de stroomtang is jouw betrouwbare partner.

Hoe werkt een stroomtang en waar moet je op letten? 

Het principe achter een stroomtang is eenvoudig: het meet de magnetische velden rond een geleider om de stroomsterkte te bepalen. Afhankelijk van jouw behoeften zijn er verschillende modellen beschikbaar, variërend in meetbereik en functionaliteiten. Het is van belang om een model te kiezen dat past bij de specificaties van je project.

De betrouwbaarheid van een stroomtang

Met een stroomtang kun je vertrouwen op accurate en snelle metingen, zelfs in krappe ruimtes of bij complexe circuits. Gemaakt van hoogwaardige materialen, garandeert het duurzaamheid en weerstand tegen dagelijkse slijtage.

Toepassingen van amperetangen 

Of je nu een installatie controleert, een storing opspoort of periodieke controles uitvoert, de stroomtang is de eerste keuze van professionals over de hele wereld. Zijn veelzijdigheid en betrouwbaarheid maken het een onmisbaar instrument in elke elektriciens toolbox.