Hollewanddoos

Met een hollewanddoos voorkom je dat draden bloot in de muur komen te liggen. Elektramat heeft hollewanddozen van onder andere Attema en ABB. Staat het product dat je zoekt er niet bij? Neem dan contact met ons op via nummer 088 - 51 11 600 of stuur een email naar [email protected].

Pagina
Pagina

Inbouwdoos of hollewanddoos?

Bij gebruik van inbouw schakelmateriaal is het noodzakelijk om een inbouwdoos te plaatsen. Je kan kiezen voor een inbouwdoos of een hollewanddoos. Deze dozen zorgen ervoor dat je draden en schakelmateriaal niet los in de muur liggen.

Wanneer je werkt met een massieve wand, gebruik je een normale inbouwdoos. Voor een holle wand gebruik je een hollewanddoos. Een holle wand heb je in de volgende situaties:

  • Gipsplaatwand
  • Spaanplaatwand
  • Staalplaatwand

Let op: Bij een hollewand klemt een normale inbouwdoos in de meeste gevallen niet vast.

De ABB HW52-F hollewanddoos

De HW52-F hollewanddoos van ABB is de eerste lucht- en geluidsdichte doos. Monteren kan makkelijk door middel van een inzetstuk. De goede isolatie van deze doos zorgt voor minder warmteverlies (betere isolatie) en daardoor voor minder stroom- of gasverbruik. Een ander voordeel van deze hollewanddoos is de gemakkelijke installatie. Door de tyraps aan de zijkant heb je geen gereedschap nodig.

Aanvullende hollewanddoos producten

 

Heb je nog vragen over de hollewanddoos of over een ander onderwerp? Neem dan contact met ons op via nummer 088 - 51 11 600 of stuur een e-mail naar [email protected].