Message here Uitloggen
Menu

Abb groepenkast – Alles over het merk

Inleiding

De ABB groepenkast is veel voorkomende en bekende groepenkast op de Nederlandse markt. ABB is een producent van groepenkasten, groepenkast onderdelen en veel meer. In deze blog gaan wij in op de Haf groepenkasten van producent ABB.

Hieronder zullen wij enkele vragen omtrent het merk ABB, de groepenkasten van Haf en bijbehorende automaten beantwoorden.

Het merk ABB

Het merk ABB is, zoals zojuist gezegd, een producent van onder andere groepenkasten. ABB is een van de grootste leveranciers van groepenkasten en bijbehorende aanverwanten. Wellicht heb je zelf ook een groepenkast van dit merk in je meterkast.

ABB en haar groepenkasten zijn bekend om een divers aantal zaken, waaronder de Hafonorm groepenkasten, het Busboard systeem en de flexomaten. Mocht je willen weten waar deze termen voor staan? Verder in dit artikel zal dit eveneens ter sprake komen. 

Hafonorm en flexomaat

Een groepenkast is van het merk ABB Haf zal voorzien worden van installatieautomaten, aardlekschakelaars en een hoofdschakelaar. Daarnaast heb je zoals altijd de keuze om een groepenkast te voorzien bijvoorbeeld kWh meter, stopcontact, beltrafo, fornuisgroep (kookgroep) en in een 3 fase uitvoering ook een krachtgroep.

Wellicht heb je de termen hafonorm en/of flexomaat wel eens voor bij horen komen. Deze termen zijn specifiek voor de ABB groepenkasten.

Hafonorm

Haf in ‘ABB Haf groepenkast’ staat voor de naam Hafonorm. Deze naam is door ABB gegeven aan de installatiekasten die geschikt zijn voor onder andere een huisinstallatie.

Zoek je een ABB groepenkast, Haf groepenkast of ABB haf groepenkast? Bij Elektramat vind je deze installatiekasten op onder de naam ABB Haf groepenkasten 

Flexomaat en Confomaat

Wanneer je je groepenkast wilt voorzien van ABB installatieautomaten, dan kies je voor Flexomaten. Heb je echter een groepenkast op het oog met aardlekautomaten van ABB Haf? Dan ben je op zoek naar Confomaten.

Een kenmerk van deze producten is dat deze automaten schroefloos zijn! 

Heb je echter graag advies op maat of andere hulp bij het kiezen van een geschikte (ABB Haf) groepenkast? Wij staan je graag te woord.

In welke varianten is de ABB groepenkast verkrijgbaar?

De varianten van Abb Haf groepenkast zijn zeer divers. Hafonorm groepenkasten komen het meest voor in de volgende drie varianten:

-       220 mm breed en 220 mm hoog;
-       220 mm breed en 330 mm hoog;
-       440 mm breed en 330 mm hoog.

De installatiekasten van Haf zijn daarnaast ook verkrijgbaar in onder andere 220 mm breed en 110 mm hoog en in 100 mm breed en 220 mm breed.

ABB groepenkast

Kunnen deze installatiekasten gebruikt worden voor zowel 1 fase als 3 fase?
Dat kan. Alle groepenkasten zijn geschikt voor gebruik met 1 fase onderdelen, maar ook als 3 fase uitvoering.

Abb haf groepenkast met Busboard systeem

Eerder in deze blog is de term Busboard systeem ook al ter sprake gekomen, maar wat is het precies? Een groepenkast van bijvoorbeeld Eaton Holec is voorzien van een rail waar componenten/automaten op gezet kunnen worden. Bij een ABB groepenkast klik je deze echter op een Busboard.

Het voordeel van een Busboard systeem is dat er geen extra werkzaamheden uitgevoerd hoeven te worden om de kast gereed te maken. Op het Busboard kun je de Flexomaten en Confomaten eenvoudig plaatsen, aangezien deze automaten schroefloos zijn.

Hulp bij je Haf installatiekast uitbreiding?

Is je meterkast reeds voorzien van ABB componenten? Weet je niet zeker of je B-karakteristiek of C-karakteristiek automaten hebt, of installatieautomaten of aardlekautomaten, of weet je niet zeker of je een 1 fase of 3 fase installatiekast hebt?


Wij beantwoorden deze vragen graag voor je. Maak een foto van je huidige groepenkast en stuur deze via Whatsapp naar ons toe. Je kunt je foto toesturen naar 085 - 80 81 404. Wij bekijken je kast en beantwoorden eventuele vragen. Ook voor een offerte op maat op basis van je oude/huidige groepenkast kun je een foto toesturen via Whatsapp.