Message here Uitloggen
Menu

Hoe moet je een beltrafo aansluiten?

Beltrafo Elektramat

Inleiding

Met de juiste beltrafo in de meterkast kun je iedere gewenste deurbel plaatsen. In dit artikel bespreken we hoe je er zelf een kunt gaan aansluiten. Dit artikel heeft betrekking op bedrade deurbellen. Je kunt er ook voor kiezen om een draadloze deurbel te plaatsen.

Allereerst is het handig om te weten dat beltrafo’s vrijwel altijd universeel zijn. Dit betekent dat ze in iedere groepenkast toe te passen zijn.
Tip: De EMAT beltrafo is geschikt voor vrijwel ieder type deurbel. Zo is deze variant geschikt voor zowel 8V, 12V als 24V deurbellen.

Beltrafo gebruiken

Voordat je gaat beginnen dien je de locatie te kiezen waar de deurbel geplaatst gaat worden. Controleer of de draden die vanuit de bel naar de groepenkast gaan, lang genoeg zijn. Plaats de beltrafo op de DIN-rail in de groepenkast. Vervolgens dien je het component met zwart aansluitdraad met een doorsnede van één mm te bevestigen in de groepenkast.
Tip: Weet je niet zeker hoe je de transformator in de groepenkast dient te plaatsen? Laat dit dan door iemand met kennis van elektra doen.

Nu we de transformator in de groepenkast hebben geplaatst, is het tijd om de deurbel te verbinden. Vanuit de deurbel lopen er twee elektriciteitsdraden naar de bel. Strip vijf mm van beide aders blank. Sluit deze draden daarna aan op de beltransformator.
Tip: Een goede manier om de draden netjes weg te werken is door kabelclips te gebruiken. Met kabelclips kun je de draden eenvoudig langs muren wegwerken een naar de groepenkast leiden.

Als laatste, en het leukste, rest nog het testen van de deurbel. Als alle stappen doorlopen zijn, heb je nu een goed functionerende deurbel.


Heb je na het lezen van dit artikel nog een vraag? Stel je vraag in de chat, stuur een e-mail naar [email protected] of bel met 088 - 51 11 600. Onze medewerkers hebben jarenlange ervaring binnen de installatietechniek en helpen je graag op weg.

 

Gerelateerde producten