Krimptang

Krimptangen zijn onmisbaar om kabels te verbinden met onder andere connectoren, kabelschoenen en adereindhulzen. Voor elke soort connectie is een speciale krimptang verkrijgbaar. Bij Elektramat kun je onder andere terecht voor adereindhulstangen, UTP tangen en kabelschoentangen. Wij bieden deze aan van merken zoals Gustav Klauke, Knipex en Cimco.

Pagina
Kabelschoenset incl. tang
Artikelnr: 401172349
Kabelschoenset incl. tang
Levertijd 1 werkdag
Klauke perstang 6-50mm2 (K5)
Artikelnr: 401013942
Klauke perstang 6-50mm2 (K5)
Levertijd 1 werkdag
Krimptang metaal voor RJ45 (p16)
Artikelnr: 401311129
Krimptang metaal voor RJ45 (p16)
Levertijd 1 werkdag
Pagina

Wat is een krimptang?

Een krimptang is een speciale tang die gebruikt wordt voor het ‘krimpen’ van kabels en onderdelen zoals connectoren en kabelschoenen. Dit betekent dat de tang de connector of kabelschoen om de kabel heen perst. Dit zorgt voor een stevige verbinding tussen beide onderdelen. Het is een onmisbaar handgereedschap wanneer je zelf kabels gaat maken. Het gebruik van de tang is vrij eenvoudig. Dit is een algemeen voorbeeld van de stappen voor het krimpen van een adereindhuls:

  • Strip de draad op een passende lengte.
  • Plaats de gestripte draad in de adereindhuls.
  • Let op dat de koperen kern bedekt wordt door de adereindhuls.
  • Plaats de passende opening van de tang om de adereindhuls heen.
  • Knijp goed in de tang om de adereindhuls om de kabel heen te krimpen.

Natuurlijk is het belangrijk om een handleiding te volgen, zodat je alle stappen correct uitvoert. Volg bijvoorbeeld ons stappenplan voor het maken van een UTP kabel.

Welke krimptang heb jij nodig?

Welke krimptang je nodig hebt hangt af van het type kabel dat je wil maken. Het belangrijkste is dat de tang geschikt is voor de te gebruiken connector, kabelschoen of adereindhuls. Er zijn dan ook diverse soorten tangen verkrijgbaar, zoals adereindhulstangen, UTP tangen en kabelschoentangen.

Een adereindhulstang is specifiek bedoeld voor het bevestigen van een adereindhuls aan een gestripte installatiedraad. Let erop dat de tang geschikt is voor de adereindhuls die jij gaat gebruiken. Dit is onder andere afhankelijk van de afmeting van de huls.

Met een UTP tang kun je eenvoudig een RJ45 connector bevestigen aan een gestripte netwerkkabel. Een UTP tang kan ook gebruikt worden voor RJ10, RJ11 en RJ12 connectoren. Zorg ervoor dat de tang geschikt is voor het krimpen van de gewenste connector. Sommige tangen zijn geschikt voor meerdere connectoren.

Gebruik een kabelschoentang voor het bevestigen van kabelschoenen aan gestripte installatiedraden. Ook hierbij geldt dat de tang geschikt moet zijn voor de afmetingen van de kabelschoenen.

Op de productpagina’s van de krimptangen vind je meer informatie over elke tang. Je leest hier bijvoorbeeld voor welke connectoren, adereindhulzen en kabelschoenen de tang geschikt is en voor welke afmetingen. Daarnaast worden de specificaties van elke tang hier vermeld.

Knipex krimptang

Als specialist op het gebied van tangen biedt Knipex natuurlijk ook krimptangen aan. De Knipex krimptangen zijn onder andere geschikt voor adereindhulzen, kabelschoenen en RJ11, RJ12 en RJ45 connectoren. Bij het merk Knipex draait alles om de hoogste kwaliteit. Om dit te kunnen garanderen worden alle producten onderworpen aan diverse tests en strenge metingen. Dat geldt ook voor de Knipex krimptangen.

krimptang

Een krimptang bestellen

Heb je de juiste adereindhulstang, UTP tang of kabelschoentang gevonden? Bestel deze dan makkelijk en snel bij Elektramat. De meeste tangen hebben een levertijd van 1 werkdag. Wanneer je voor €100,- of meer bestelt, dan betaal je geen verzendkosten.

Heb je vragen over een bepaalde tang? Neem dan contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via 088 51 11 600, [email protected] of de chatfunctie.