Lasklem

Wil je twee, of meerdere, elektriciteitsdraden met elkaar verbinden? Lasklemmen zijn erg eenvoudig in gebruik en bij Elektramat vind je diverse soorten tegen de scherpste prijs. Daarnaast geven we je op deze pagina algemene informatie en voorzien we je van handige tips & advies. Lees alles over het gebruik van lasklemmen in dit artikel: Hoe moet je een lasklem gebruiken?

Selecteer het gewenste product of lees verder voor meer informatie.

Pagina
Pagina

Wago

De Wago lasklem is een onderdeel dat veel gebruikt wordt in de elektrische installatietechniek. In onderstaande alinea’s bespreken we een aantal belangrijke aspecten die je kunnen helpen bij het uitkiezen van het juiste product. Heb je vragen over een specifiek product? We geven je graag advies. De contactinformatie vind je onderaan de pagina.

Wat is het?

Een lasklem, ook wel steeklasdop genoemd, is een handig onderdeel waarmee meerdere installatiedraden aan elkaar gelast kunnen worden. Door het VD draad te strippen en de lasklem dicht te klemmen, maken de draden contact.

Hoe werkt het?

Bij elke insteekopening, is er een koperen plaatje dat contact maakt met de draden. Dit plaatje is voorzien van een scherp randje. Hierdoor blijven de draden beter zitten en zullen ze niet terugschuiven. Alle draden die in de opening worden geplaatst, maken vervolgens contact met elkaar.
Tip: Met behulp van transparante lasklemmen kun je eenvoudig controleren of de lasverbinding correct verbonden is.

Lasdop of lasklem?

Lasdoppen of lasklemmen zijn beide geschikt om verbindingen te maken. Wat je in welke situatie toepast, is grotendeels afhankelijk van persoonlijke voorkeur.

Tip: Beide onderdelen zijn niet geschikt voor hergebruik. Uitzonderingen daargelaten, zoals de Wago 222.

Hoe lasklemmen werken, hebben we hierboven uitvoerig besproken. Lasdoppen werken min of meer hetzelfde. Je twist de draden zelf in elkaar en vervolgens plaats je de dop er overheen als bescherming. Dit twisten kun je het beste doen met een combinatietang.

Tip: Lasklemmen zijn beter geschikt voor het verbinden van meerdere draden tegelijk. Ook met het oog op eventuele toekomstige toevoegingen adviseren we om dit product te gebruiken.

Lasklemmen blijken in de praktijk wat makkelijker te bevestigen. Verder is het belangrijk om toe te passen wat je per situatie de beste optie lijkt. We zien vaak bij hogere vermogens en inschakelstromen dat er gekozen wordt voor lasdoppen.

Moet je voor een klus 2 draden met elkaar verbinden? Dan heb je een kroonsteentje nodig. Het kroonsteentje verbindt de draden en bedekt het gestripte deel van de draden.

Lasklem kopen?

Bij Elektramat vind je door ons brede assortiment gegarandeerd het geschikte product. Zoek je een 2-voudige, 5-voudige, 6-voudige of 8-voudige variant? Elektramat heeft het allemaal. Daarnaast profiteer je van:

  • Altijd scherp geprijsd
  • Deskundig advies
  • Verzending binnen 24 uur
  • Installatiemateriaal voorzien van KEMA-keur

Heb je verder nog vragen? We helpen je graag op weg. Bel naar 088 - 51 11 600 of stuur een e-mail naar [email protected]. Je kunt ook je vraag in de live chat stellen voor een direct antwoord.