Message here Uitloggen
Menu

Kabel Keur

Kabel Keur is sinds 2008 een keurmerk voor aansluitmaterialen voor je televisie. Het keurmerk heeft vooral betrekking op de binnenhuisbekabeling. Op het moment dat je een product ziet met een Kabel Keur-logo weet je dat de kwaliteit van dit product hoogwaardig is.
Kabel keur vind je op producten zoals coaxkabels, wandcontactdozen, splitters, versterkers of verschillende soorten connectoren. Eigenlijk alle producten waarvan die invloed hebben op de uiteindelijke beeldkwaliteit.

Waardoor ontstaat slechte beeldkwaliteit?

Slechte beeldkwaliteit is erg vervelend. Meestal wordt het probleem dan vrij snel bij de provider neergelegd. Storingen treden echter steeds vaker binnenshuis op.
De laatste jaren zijn er namelijk steeds meer stoorzenders bij gekomen. De stoorzenders bestaan bijvoorbeeld uit zendmasten en 4G telefoons. Op het moment dat je last hebt van afname in beeldkwaliteit door dit type stoorzenders, spreken we van interferentie. De storing ontstaat doordat draadloze signalen werken op dezelfde frequentie als de signalen die door de televisie aansluitmaterialen heen lopen. Op deze manier kunnen signalen met elkaar verstrengeled raken met tot gevolg dat de beeldkwaliteit zal afnemen.

Nu is de invloed van één 4G telefoon niet groot, maar het worden er steeds meer. Op het moment dat er bij je in de buurt een nieuwe zendmast wordt geplaatst, kun je daar een flinke afname in beeldkwaliteit aan onder vinden.

Gerelateerde producten

Hoe ziet interferentie er uit?

Interferentie ziet er niet altijd hetzelfde uit. Zo zie je bij digitale televisie meestal blokken in het beeld of zal het beeld geheel wegvallen. Als je gebruik maakt van analoge televisie worden de klachten vaak omschreven als ruis, strepen of zelfs dat het lijkt alsof het sneeuwt.

 

Interferentie beperken of uitsluiten

Goede kwaliteit aansluitmaterialen garanderen dat de verwachte beeldkwaliteit behouden blijft. Producten die het Kabel Keur keurmerk hebben voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De producenten van deze producten worden door een onafhankelijke instantie, het keurmerkinstituut, gecontroleerd. Je kunt relatief eenvoudig een hoogwaardige beeldkwaliteit garanderen door bijvoorbeeld te werken met de Hirschmann coaxkabel. Dit is een hoogwaardige coaxkabel voorzien van Kabel Keur. Je kunt de kabel per meter of per 100 meter bestellen. Dit is slechts één voorbeeld van een product met Kabel Keur. Kijk in onze webshop voor meer hoogwaardige producten.

Heb je vragen over Kabel Keur of over welke aansluitmaterialen het beste bij jouw televisie passen? Neem gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch via 088 - 51 11 600 of stuur een e-mail naar [email protected] Wij helpen je graag verder.