Niko basismaterialen

Ben je op zoek naar het juiste Niko basismateriaal voor je project? Dan ben je bij Elektramat aan het juiste adres. De gehele collectie van Niko kan namelijk direct vanuit het magazijn naar je verzonden worden voor een scherpe prijs.

Pagina
Pagina

Het begint allemaal met Niko basismateriaal

Als je een elektrische schakeling gaat maken, dan begin je met uitzoeken welk basismateriaal je nodig hebt. Voor verschillende schakelingen zijn verschillende basiselementen beschikbaar. Het gaat hier nog niet om de stijl die je gaat gebruiken, maar dit is puur een functionele keuze. Veel verkochte basismaterialen zijn:

  • Wisselschakelaar Niko 170-71615
  • Jaloezie impulsdrukker Niko 170-85915
  • Dimmer 20-320W Niko 310-01701

Veel mogelijkheden om de basismaterialen te te combineren

De Niko wandcontactdoos 170-34400 is een basiselement die gecombineerd kan worden met het schakelmateriaal van de Niko Original serie. Omdat het een basiselement betreft kan hij ook gecombineerd worden met de Niko Intense of Niko Pure serie. Dit stopcontact beschikt over een randaarde. Dit stopcontact is door middel van een schroefbevestiging te monteren en beschikt over kinderbeveiliging. De wandcontactdoos heeft een inbouwdiepte van 28,5 millimeter.

Wat is randaarde?

Randaarde zijn de extra contactpunten van een stopcontact. Deze contactpunten zijn verbonden aan de aardelektrode door middel van een aardedraad. Een aardelektrode zit in de grond en is gemaakt van koper of zwaar verzinkt metaal. Hierdoor wordt er contact gemaakt met de aarde. Omdat de stopcontacten indirect verbonden zijn met de aarde, wordt dit randaarde genoemd.

Niko heeft aandacht voor het milieu

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is iets waar Niko veel waarde aan hecht. Ze willen tijdens het productieproces zorgen voor zo min mogelijk afval. Daarnaast wordt hun energieverbruik zorgvuldig gemonitord. Op veel verschillende manieren wordt het energieverbruik dan ook teruggebracht tot een minimum. Dit bewustzijn van energieverbruik zetten ze ook voort in hun schakelmateriaal. Hierdoor krijg jij de kans om ook energiezuinig te wonen.

Als je er niet uitkomt met jouw keuze voor de juiste Niko basismaterialen, dan kun je ons altijd om hulp vragen. Bel ons op 053 - 711 36 74 of mail naar [email protected]. Je kunt ook direct een chat starten via de knop rechts onderin het scherm.