Bewegingsmelders

Een bewegingsmelder zorgt voor extra veiligheid en gemak in en om het huis. Laat verlichting automatisch inschakelen zodat je niet in het donker thuiskomt of schrik ongewenste bezoekers af. Bewegingsmelders zijn voor binnen en buiten verkrijgbaar. Ook heb je keuze uit inbouw en opbouw modellen. Bij Elektramat vind je een breed scala aan bewegingsmelders van merken zoals Steinel en Kopp.
Filteren
Sorteer op
24

Werking bewegingssensoren

Bewegingsmelders zijn vaak voorzien van een lamp, die ingeschakeld wordt wanneer de sensor beweging detecteert. De meeste melders werken op basis van een passieve infraroodsensor (PIR). Wanneer deze sensor een verandering in het warmtebeeld opmerkt, dan schakelt de verlichting automatisch in. Dit gebeurt bijvoorbeeld wanneer een persoon of dier langs de melder loopt. Bewegingsmelders met een lamp kunnen om diverse redenen toegepast worden:

  • Lampen gaan automatisch aan als je er langs loopt. Je hoeft daardoor niet in het donker de deur te openen of door de achtertuin te lopen. Ook gaat het licht vanzelf weer uit. Lampen zullen niet onnodig branden en zo bespaar je energie.
  • Ongewenste bezoekers zijn door het licht zichtbaar. Dit kan helpen inbrekers af te schrikken. Het draagt daardoor bij aan een veiliger gevoel.

Steinel bewegingsmelder

Kenmerken Steinel bewegingsmelders

De meeste bewegingsmelders in ons assortiment zijn van het merk Steinel. De melders van dit merk zorgen voor meer veiligheid, comfort en energie-efficiëntie. Dit zijn enkele kenmerken van de Steinel bewegingsmelders:

  • Stel eenvoudig in vanaf welke hoeveelheid licht de lamp aan gaat. Hiermee voorkom je dat de lamp overdag aan gaat. Ook kun je instellen na hoeveel seconden of minuten het licht weer uitgeschakeld wordt.
  • Steinel maakt gebruik van verschillende soorten lenzen, die tot een hoek van 180° of zelfs 360° beweging registreren.
  • Met de bijgeleverde afdekplaatjes kun je het bereik van de sensor nauwkeurig aanpassen. Zo zorg je ervoor dat de straat niet meegenomen wordt, maar je achtertuin wel.

Bewegingsmelder voor buiten

Bewegingsmelders worden vaak buiten ingezet, bijvoorbeeld voor extra veiligheid rondom het huis. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de IP-waarde. Deze waarde geeft aan in welke mate het product bestand is tegen water en stof. De minimale waarde is afhankelijk van de plek waar je de melder gaat plaatsen:

  • Plaats je de melder tegen het huis aan, zonder enige bescherming? Kies dan voor een variant die minimaal IP44 als beschermingswaarde heeft.
  • Plaats je de bewegingssensor voor buiten onder een afdak of overkapping? Dan is een minimale waarde van IP23 voldoende.

Bewegingsmelder voor inbouw

Een bewegingsmelder voor inbouw zorgt voor meer gemak en veiligheid in huis. Je kunt bijvoorbeeld lampen automatisch aan laten gaan wanneer je de gang in gaat of de trap op loopt. Het huis is altijd goed verlicht en alleen op de momenten dat het nodig is. Ook schakelen ze automatisch weer uit om energieverspilling te voorkomen. Het voordeel van inbouw bewegingsmelders is dat ze minder opvallend zijn. Deze modellen lijken op standaard plafondlampen, waardoor ze toepasbaar zijn in elk interieur.

Ben je op zoek naar een slimme of draadloze bewegingsmelder? Bekijk dan de smart home sensoren. Deze sensoren werken vaak op batterijen, waardoor je ze op elke gewenste plek kunt plaatsen. Ook kun je ze koppelen aan slimme schakelaars en dimmers. Of wil je dat verlichting inschakelt wanneer het donker wordt? Bekijk dan de schemerschakelaars.

Bewegingsmelder kopen

Bestel een bewegingsmelder eenvoudig en snel bij Elektramat. Profiteer van onze diverse voordelen, zoals gratis verzending vanaf €100,- en verzending binnen 24 uur.

Wil je meer informatie over bewegingsmelders? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder. Je kunt ons bereiken via 088 51 11 600, [email protected] of de chatfunctie.

loader
Bezig met laden...